5. Eskişehir Sinema günleri
38 replies · 408 views
5. Eskişehir Sinema günleri
Ya şu istanbul film festivali muhabbetlerini o kadar kıskanıyorum ki aklıma kendi şehrimin mütevazi etkinliğini ortaya atmak geldi. geçenlerde yapılan kısa film festivalinde haziran başı denen bu sinema günleri nasıl bir programa sahip olucak acaba?
Bu konuda bilgi sahibi olan var mı?
Eğer yoksa geçmişte yapılan sinema günlerini de konuşabiliriz!
İnşallah vakitsiz öten horoz muamelesi görmem!
Mini festival olsun ama festival olsun farketmez.
Geçen seneki de fena değildi ama en iyisi 3. sinema günleriydi.
Nick Park'ın canlandırma filmleri, öğrenci canlandırma filmleri, Bisikletçi, Olimpio Garajı, Karakter, Europa... Süper programı vardı.
Sonsuzluk ve Bir Gun, Solas, Mayis Sikintisi, ve tabi ki Nightmare Before Christmas da 3. festivaldeydi.
Valla üçüncünün atmosferi de süperdi. Sinema Anadolu'nun kaşısındaki ince kaldırımda sigara içip tekrar filme girme tribi süperdir.
bir festival kuşu olarak eskişehir festivalini yerli filmleri izleyerek geçirmeyi tercih ediyorum. demirkubuz filmlerini kaçpara kaçı maruf ve şu an adını hatırlayamadığım birçok filmi eskişeir festivalinde izledim. ve eğer izlemediğim veya tekrar izlemek istediğim bir klasik varsa mümkün mertebe kaçırmıyorum.
palanlanan açılış filmi geçmişi olmayan adam bana pek bi tad vermedi. onu da son olarak belirtmek istiyorum..
outsider wrote:
taşra'da bu kadar oluyor işte. fıdboldak ki üçbüyükler-anadolu karşıtlığı gibi bişi, ksıacası para para ve para
Siz doğma büyüme istanbulluydunuz dimi?
Bence olaya 3 büyükler anadoluya basar şeklinde değil,eskişehir anadolunun nerelerine basar şeklinle bakmak lazım.İst,ank gibi şehirler nerdeyse hafta bir festival yapıyo ve örneğin ist film fest 200 film gösteriyor.Bu gibi etkinliklerle eskişehiri karşılaştırmak yanlış bana kalırsa!
Ben sinema günlerini 4. sünden itibaren takip ediyorum.Daha önce "patlama" olmasa adı zor duyulacak bir şehirde,Kırıkkale de yaşıyordum.Şehrin özel sineması yoktu ve belediyenin kültür merkezine filmler gösterim tarihlerinden 3-4 ay sonra geliyordu.Hatta yanlış hatırlamıyorsam Titanik 1 yıl sonra gelmişti kentimize.
Sinema günleri, kısıtlı imkanlara sahip olsa da eskişehir de bir sinema kültürü oluşmasını ve bu kültürün gelişmesini sağlıyor kanımca.
Marcel Carne den hiç film izlememişken,Gün Ağarıyor u seyretmek benim için büyük bir mutluluk!Atmosfer dediğiniz şeyi algılamak veya algılamamak benim için önemli değil!
Sonuçta çok önemsenmesi gereken bir etkinlik sinema günleri.Programı çok merak ediyorum doğrusu!
valla yapılan işlere köstek olmamak lazım. sinema günleri sevabıyla günahıyla 5. yılına girdi. elbette daha nitelikli olması gerekiyor ama bu işi organize eden insan sayısı oldukça az. biraz yüreklendirmek lazım sanki. 5. sinin olmama ihtimali vardı( malum bürokratik işler, bunun ucuda paraya gidiyor) o yüzden 12 gibi bi rakamla da olsa gerçekleşecek. gönül isterdi 200 film göstermek ama...bu da bi çabadır diyip destekliyoruz. bu arada 3. sü oldukça doyurucuydu.
You need to log in to post a reply.