en sevdiğimiz bayan vokaller
41 replies · 1,247 views
Missy Elliott!
bugün karar verdim hastasiyim bu kadinin! yani bi kere hem sarkilari güzel, hem klipleri. kendisi desen gayet sempatik biri. üstelik kimi zaman onun bunun sarkisinda çekinmeden görev alan iyi bir arkadas oldugunu da biliyoruz. e daha ne!?!?
Tori Amos
Beth Gibbons (portishead)
Shivaree
Chan Marshall (cat power)
Patti Smith
...
beni harap edenler:
- shirly manson: ne güzel insansın, ama o kısa sarı saç utanç verici oldu. en çok ilk albüm vokallerinde koparmıştır. bilhassa milk ve only happy when it rains'de.
- hope sandoval demezsem olmaz şimdi.
- elizabeth fraser (cocteau twins + massive attack): teardrop.
- liz phair de her bakımdan güzel.
- ladytron vokalisti tatlı. görünüşü de ilginçtir, bi animeden mi çıkmış acaba. backvox yapan da iyi şeyediyo.
- electrelane'deki kızlar da pek iyidir isim veremicem fekat.
- sheryl crow BAZEN hoş.
- death in vegas dirge şarkısındaki sarışın kız da çok iyiydi. lyricler de etkileyiciydi: la la la. lal lal la. la la la. lal lal la. la la la. lal lal la. la la la.
uzak durulanlar:
- ses şovu tandanslı divalar, celine dion ve taifesi.
- zombi kelimesini dünyada en irrite edici şekilde söyleyebilme yeteneği ve liseli kız bayıklığında lyriclere sahip dolores. animal instinct'de toparladı biraz. sinead falan, irish vokalden hazzetmem zaten.
- doloresi de bir adım geçerek kötü lyric yazma derslerinde temel kaynak olarak kullanılası ilk albümüyle alanis morissette.vokal fena değildir gerçi.
- bjork vokali de tahammül ötesi. işkence. görüntü de ürkünç zaten.
Last edited: Dec 15, 2004, 06:52 PM (1)
Nina Simone - ruhu şad olsun, alıp götürüyor bu hatun
Faye Wong - ses güzelliği olarak dünyadaki tüm diğerlerinden (pop olarak onuşuyorum) fersah fersah ötede bir pop kraliçesi.
Alicia Keys - ben seviyorum abi kızın sesini güçlü ama kendini yırtmayan, dinleyeni germeyen yumuşak bir ses, he şu aralar Karma adlı şarkısına tam takmış vaziyetteyim.
Shirley Manson'a aynen katılıyorum hem kendi hem sesi güzel.
Joss Stone işte o güçlü ama kendini yırtıp dinleyici yoran sesler arasında bana göre (ama hatun taş gibi) Nelly Furtado vs.de o kategoride.
Ama mesela bir Whitney veya bir Aretha ne kadar haykırsalar da insanı kasmazlar dinledikçe dinlenilesi 'Allah'ım sen büyüksün' dedirten sesleri vardır.
Celine ve özellikle Barbra'nın hastasıyım - ama onlara sinir olanları anlıyorum. Herkesin midesi kaldırmayabilir.
Björk abla'yı sevmekle beraber albümüne para vermem. Kendisini acayip güzel buluyorum ama.
e unuttuklarım olmuş haliyle Alicia Keys denmiş katılıyorum ...
Janis Joplin diyorum (summertime'ı dinleyip büyülenmemek elde mi? )
Sinead o'connor , Liz Fraser ( iki güzel kadının massive attackli zamanları özellikle mükemmeldir. )
Tracy Chapman
...
eliza bennet wrote:
Björk abla'yı sevmekle beraber albümüne para vermem. Kendisini acayip güzel buluyorum ama.
tabii. çok güzel hatundur björk, hatta hangisinin daha karşı konulmaz bi cazibesi var eliza bennet? björkün mü barbra streisandın mı? ben karar veremedim de.
ek olarak, mis daynemayti hiii de iyidir evet.
sarah denmişken, çok bilmem ama sarah mclachlan da hoştur. angel!
fevkalade indie rock grubu the delgadosda emma pollock da hoştur.
Ya Costanza ben Barbra güzel demedim ki? Sesini (ve şarkılarını) beğeniyorum ama...
Çekik göze bayılırım Björk'ün gözleri de öyle çekik çekik hoşuma gidiyor.
Tabi erkek olsam hastası olurdum diyebileceğim biri değil ama yüzü çok güzel bence.
valla ben hastasıyım. çatlaklara karşı zaafım var. hele o gazeteciyi saçından tutup yerlerde sürümesi yok mu...
You need to log in to post a reply.