Skip to content

Digiturk'te Sinema ve digital yayıncılık

15 replies · 481 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 11, 2003, 11:32 AM#2794

Digiturk'te Sinema ve digital yayıncılık

yaklaşık iki yıldır digiturk kullanıyorum.digital yayın sayesinde geçmişte izlemek isteyip de bir türlü ulaşamadığım bazı filmleri izleme fırsatı buldum.yalnız fiyatı bazen benim için bayağı tuzlu oluyor.yine de tek alternatif olması beni digiturk izlemeye yönlendiriyor.arşivimi zenginleştirmesi de cabası...genel olarak sinema kanalları hakkındaki görüşlerimi aşağıya yazıyorum:

Moviemax:son vizyon filmlerin yanısıra ülkemize uğraması pek mümkün olmayan avrupa çıkışlı bazı filmleri de bünyesinde bulunduran kanal,amerikan televizyonlarında iş yapan bazı dizileri de yayınlıyor.son iki aydır başlatılan altyazı olayına kadar bu kanaldan çok şikayetçiydim.dublaj da bir yere kadar kardeşim!tamam dublaj konusunda çok iyiyiz ama filmin orjinalliği kalmıyor.

Showtime:tamamıyla kendini amerikan aksiyon ve gerilim filmlerine adamış bir kanal.katil domatesler gibi sinemanın uç taşlarına yer vermesi önemli.genelde filmleri kalitesiz...altyazı seçeneği olmaması da çok kötü.

Mgm:meşhur aslanlı şirketin kocaman arşivi var bu kanalda.özellikle 50 ler ve 60 lar amerikan sinemasına ışık tutuyor.en beğendiğim kanal diyebilirim.

Sinematürk:adı üstünde türk filmleri...son dönemde bu kanalı düzeltmeye başladılar.yönetmenler kuşağı,siyah beyaz filmler bölümü ama en önemlisi bir dönemin seks filmlerinden örneklerle dikkat çekiyor.mr akbaş bu kanalda çok fazla boy gösteriyor.

Hallmark:tipik aile filmleri kanalı.Gleason ve Sinatra yı kaçırmak gibi ilginç filmlere yer verse de genelde pek güzel örneğe rastlanmıyor.en kötü kanal diyebilirim...

bence digital yayın önümüzdeki on sene içinde daha da yaygınlaşacak.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
May 15, 2003, 03:29 PM#2932

Digiturk'e zamanında çok takıldık ama şimdi kaliteli filmi mumla arar vaziyette Cnbc-e'de iyi filmler çıkmasını bekler durumdayım. Geliri biraz arttırsam ilk yapacağım şey eve digiturk almak olur.
Digiturk çıktığından beri kumandada bi altyazı seçeneği vardı. Bu kadar yıl sonra altyazı koymaları iyi olmuş. Maalesef güzelim ülkemizde digital yayıncılık pek de tutmayacak gibi gözüküyo. Cıne digital tutmadı, teleon yani starın digitali battı, digiturk de batmak üzere ama çaktırmamaya çalışıyolar.
Bu arada Show Time bütün yaz Twin Peaks'in dizisini yayınlamıştı da sabah akşam hastalıklı şekilde Laura Palmer'ın cinayetinin arkasınıdaki gerçekleri izlemiştik. Teşekkürler yani...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 15, 2003, 04:51 PM#2938

ben digiturkun batacağına inanmıyorum..daha doğrusu inanmak istemiyorum.

printerson
printerson
1,034 posts
May 16, 2003, 12:39 PM#2978

Bu arada belirtmek gerekir ki; digiturk dijital yayıncılık değil kablolu yayıncılık örneği gibi sanki...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 16, 2003, 12:53 PM#2980

bence degil...sana katilmiyorum.neden sende boyle bir izlenim birakti ki?

AN
Anonymous
743 posts
May 16, 2003, 02:43 PM#2990

türkiye de dijital yayın alan tv 3 sene evveline kadar yoktu. eğer bu süre içinde geldiyse ve siz de tvleri yenilediyseniz eyvallah. yoksa vay be dijital ses dinliyorum görüntü alıyorum diye kendinizi kandırıyorsunuz. dijital yayının bu durumda tek avantajı ilgili kuruma. tek sinyal üzerinden 300 kanal göndermek. bu arad movie maxler dökülüyor hafta 36 kere spy game yayınlıyorlar. birinde biten film öbüründe başlıyor iyi hoş ama madem aynı filmi iki kanalda veriyosun gece niye tekrarlıyosun a be hayvan diyesim geliyor. klasik yurdum işletmeciliği olarak başta gayet iyi olan filmlerin yerini bin türlü fuzuli şey aldı. robert redfordun ajanlık koşuşturmacası ile dr.dre'nin sevimsiz yüzünü görmekten gına geldi. showtime eğlenceli şeyler veriyor. ghostbusters, days of thunder, carpenter haftası, escape from la, star trek vs. gibi. mgm iyi hoş da bir yere kadar. o da foxie brown dadandı.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 17, 2003, 11:42 AM#3004

Yurtdışındaki örneklerin durumunu bilmiyorum.O bahsettiğin digital tv mevzusunun da çoook uzağında olduğunu belirtmek isterim.bununla beraber eleştirilerinin büyük bir bölümüne katılıyorum.özellikle şu geceleri yapılan tekrarlar meselesi...son derece haklısın.fakat verdiği birkaç interaktif hizmet yine de türkiye yayıncılığı açısından önemli...interaktif yarışmalar,alışveriş imkanı(ki bu konuda bir eleştirim var.fiyatlar eşeğin meşum yerine su kaçıracak seviyede),çeşitli oyunlar(.ok gibiler ama en azından varlar)tv haber kanalı gibi uygulamalar daha üçüncü yılını yeni doldurmuş bir kanal için yine de iyi adımlar...ama dikkat edersen yine de diyorum.çünkü en başta belirttiğim gibi yurtdışındaki örnekleri bilmiyorum.senden ricam daha iyi bir karşılaştırma yapabilmek için yurtdışındaki digital yayıncılık konusunda örnekler verebilir misin?

printerson
printerson
1,034 posts
May 18, 2003, 12:53 PM#3028

Dijital yayın kodlarını normal kodlara döndürüp öyle yayın yapıolar. Mesela bizim evde dijital televizyon yokken digiturk sahibi olabiliyorum. Falan feşman... Bi de forum yöneticisine aynen katılıyorum...

DO
dopey
914 posts
May 18, 2003, 08:36 PM#3032

digiturk bayaa iyi gidiyordu. ta ki karamehmet in mal varlığı geçici bir süre dondurulana kadar. işte o günden sonra işler kötüleşti. filmler onlarca kez tekrarlamaya başladı .. üzücü güzel bir digital platformdu hatta moviemax kanllarıyla sinema platformu bile olabilirdi..

RA
rai
645 posts
Mar 12, 2004, 11:43 AM#9250

son zamanlarda çıkan bir takım uydu alıcı sistemleri digitürk' ün canına ot tıkayacak gibi geliyor. yakında korsan kartlar çıkarsa şaşırmayalım arkadaşlar.

SA
sanitarium
12 posts
Mar 12, 2004, 09:21 PM#9267

yakında mı ?

kadıköy yazıcıoğlundaki kart ve cözücüler hakikaten "bu fiyattan almayanı dövüyorlar" seviyelerine geldi geliyor...
:-)

AY
aytacsaka
67 posts
Mar 12, 2004, 10:06 PM#9271

rai wrote:
son zamanlarda çıkan bir takım uydu alıcı sistemleri digitürk' ün canına ot tıkayacak gibi geliyor. yakında korsan kartlar çıkarsa şaşırmayalım arkadaşlar.

rai. korsan kartlarin cikmadigini nerden biliyosun?? Emin ol piyasadalar. hatta aylardir. :)

nipple
nipple
526 posts
Mar 13, 2004, 01:22 AM#9278

digiturk'um yok ama gazetelerde ki yayın akıslarından takip ettigim kadarıyla sinematurk bayagi iyi bir kanala benziyor. gecenlerde tunc okan'in filmlerini veriyordu. dünyayı kurtaran adami'da gösterdiler sanirim yakın bir zamanda... bu arada su korsan kartlarla ilgili biraz daha bilgi lütfen.

nipple
nipple
526 posts
Mar 13, 2004, 01:28 AM#9279

merak ettim acaba bu digiturk'un sinema kanalları, filmlerin bitis jeneriklerinin tamamını veriyor mu? bu benim icin kanalin kalitesi ve zihniyetini göstermesi acısından önemli bir gösterge.

DO
dopey
914 posts
Mar 14, 2004, 11:31 AM#9307

hem de en dibine kadar veriyorlar jeneriği. bu arada bir sinema kanalının olmazsa olmaz özelliklerinden birisidir... dagalak lusal kanallarımzın siktirik yayın politikaları yüzünden bize lüks gelmeye başlamıştır. durum budur.

You need to log in to post a reply.