Skip to content

Animatrix Project

17 replies · 405 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jun 03, 2003, 01:24 PM#3518

Animatrix Project

Henuz sadece dordunu izleyebildim ve kesinlikle apayri bir topicte tartisilmasi gerektigine karar verdim. Matrix tartismalari devam ede dursun, animatrix projesi kanimca bir basyapittir. ben boyle guzel animasyon izlemedim (pek fazla animasyon izledigim de soylenemez gerci).

beyond, matriculated, world record ve kid's story izlediklerim. ve bu 4 kisa film beni ucurdu diyebilirim. ozellikle beyond ve matriculated'i izlerken kafayi buldum. matriculated'da makinanin insana asik olmasi kismi biraz geyik gelse de makinanin insanlarin tarafina gecmesi icin ikna edilme yontemi (hala tam anlamiyla cozemesem de) cok hostu. world record'un kosma ve uyanma sahneleri unutulmaz. o nasil guzel cizgiler oyle.

bir de kid's story'de calan "who am i" da basli basina bi konu. peter kruder ne muhtesem bir adam dedirtiyor dinleyene. ariyorum ama bulamadim nette.

Majere
Majere
982 posts
Jun 03, 2003, 01:28 PM#3519

Second Reinesance 2 disinda tumunu izledim Animatrixlerin ve superler. Boyle deneysel cizgiler farkli stiller super hikayeler anlatan animasyon filmlerini cok fazla kisiye izletmek bile bir matrix harikasi diyebilirim. En az iyisi sinemalarda tek yayınlananı yani Final Flight of Osiris. Digerleri daha iyi.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jun 03, 2003, 01:44 PM#3523

Malesef Osiris dışında ben hiçbirine ulaşamadım.Majere,elinde varsa bana gönderebilir misin?Özele bekliyorum...

Majere
Majere
982 posts
Jun 03, 2003, 02:10 PM#3527

Bu isi Yojimbo'ya sor.
Ama Net'ten de bulunuyo bir kısmı galiba.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 03, 2003, 09:35 PM#3580

ben 9 vilmi izledim.. ceker yollarim saga sola ama korsandan edinmis olunan ilk cd, devamli giziklik yapiyor. bu nedenle sorun cilarabilir. her cihaz acmiyor..

sermestcim sana ters ama korsan piyasasinda 9 film 2 cd olarakmevcut..

filmler gercekten cok etkileyici. ben bu filmlerden sonra anime filmlere daha ozel yaklasicam galiba. insanin bu alemi daha bir yakindan taniyasi geliyor.

ronesanslar matrixi anlamak acisindan da onemliydi derim...

DO
dopey
914 posts
Jun 07, 2003, 02:11 PM#3694

manga estetiği ile girişilmiş her animasyon işine bayılıyorum.. benim favorim matriculated.. acid kafasına adanmış bir çizgi film gibi geldi bana . özellikle kötü makinanın kötü benliğinin sıyrılma sahnesi . kötü yapay zekanın ikna edilerek iyi yapılması sahneleri etkileyici.

herkes izlesin bu filmleri ..

EL
ElminsteR
46 posts
Jun 09, 2003, 01:43 PM#3750

Tamamı elimde mevcut flight of the osiris gösterildi sadece fakat esas diğerleri bomba bence özellikle 2.rönesans 1 ve 2 benim için özel. Ancak korsandan bulunabiliyor o da ilk cdsi sadece vcd için yaratılmış o nedenle vcd dışında bir playerda açılmıyor. Ama vcdim var diyen varsa kopyalarım.

DO
dopey
914 posts
Jun 09, 2003, 03:18 PM#3754

bandrollü vcd ve dvd si piyasaya çıktı..

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jun 09, 2003, 03:26 PM#3758

dopey wrote:
bandrollü vcd ve dvd si piyasaya çıktı..

benim için güzel haber..

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jun 15, 2003, 06:47 PM#3934

tek kelimeyle muhteşem...
insanı alıp götürüyor açıkçası..
dünya rekoru ve ikinci rönesans benim için en iyileriydi...
çocuğun öyküsünü pek eksik buldum..
sanki üstünde fazla durulmamış gibi..
matrix filminin devam filmleri önceden tasarlanmamıştır diye düşünenlere güzel bir cevap veriyor animatrix...

AN
Anonymous
743 posts
Jun 15, 2003, 11:29 PM#3939

valla o cevap ne gibi bir kanıt içeriyo anlamadım ama sana dragonlance tavsiye ediym 50 küsür kitaplık seriyle.

CU
curious
27 posts
Jun 24, 2003, 06:49 PM#4137

animatrix üzerine matrix çizgi romanlarını tavsiye ederim cila niyetine www.whatisthematrix.com dan girebilirsiniz. hem bu çizgi romanlar filmin bir üçleme mi olduğunu yoksa sonradan mı yazıldığı sorusuna cevap olmakta çünkü çizgi romanlar site açıldığından itibaren var ve yenileri ekleniyor

AN
Anonymous
743 posts
Jun 24, 2003, 07:05 PM#4138

hayır illa delirteceksiniz beni o olacak. kardeşim ne alakası var verdiğiniz örneklerin. bunların hangisi somut kanıt. (hayır yazılmıştı yazılmamıştır onu bilmem bana da ne ha eğer yazılmışsa da fason yazılmış iş olsun diye yazılmış para için yazılmış) bir şeyi yazarsın "lan bu tutar" dersin üzerine sıkıp devamını yazarsın. bu senin kafanda ilk tasarladığın hikaye değildir. ilk tasarladığının DEVAMINI (bkz: dragonlance / aynı örneği 2çkere veriyorum dikkat!) yazarsın, çekersin vs. hepsini bir arada göstermen hepsinin bir bütün öykü olarak aklına ilk gelen olduğu anlamına gelmez. animatrixler iyi mi? nefis valla ne diyim. ama bu kolayca çürütebilir (zaten kendi içinde çürümüş) kanıtlarla gönderme yapmayın. ayrıca ne dedim bilmemne öyküsünü çizgi romanda bulursunuz, hödö hödöyü şurda bulursunuz diyecekler dedim. nerde dedim? reloaded topicinde. niye dedim? girenden çıkandan ve olacak olandan haberdar olalım diye dedim. yanıldım mı? hayır. güzel iş güzel film vs. vs. ama abartmayın gözünüzü seviym tuttu ve daha da tutacak diye zi - ki - yo - lar! felsefeye o kadar metaklı olana okuyacak bin tane kitap var (matrix felsefesini alıp vasat bi özet istiyene sözüm yok tabi ne diyim). ama efsaneleştirmeyin zira değil. animatrixleri de seyredin pek bi güzeller o ayrı. (ama ağzınız açılmaya zaten meyilliyse ki bu duruma getirilmeniz çok kolay [ matrix!!!] zaten açık kalacaktır. bir kapat bak sonra açacaksan açarsın. yeter ulaaaannnnnn

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jun 25, 2003, 07:11 AM#4140

bence bir bütün olarak yazilmamis. ama büyük efsane olacak, çünkü hammaddesi mükemmel ve genislemeye çok müsait. bi star wars stratejisi izlerlerse, ki izleyecekler kesin, manyak bi olaya dönüsecek. tebrikler paçozki bradirs, tebrikler vornir biros.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 25, 2003, 08:56 AM#4141

yojimbo wrote:
bence bir bütün olarak yazilmamis. ama büyük efsane olacak, çünkü hammaddesi mükemmel ve genislemeye çok müsait. bi star wars stratejisi izlerlerse, ki izleyecekler kesin, manyak bi olaya dönüsecek. tebrikler paçozki bradirs, tebrikler vornir biros.

aman abi napiyosun.. forum menecır delirdi. star worsu araya karistirip salterleri iyice attirmayalim.

You need to log in to post a reply.