Skip to content

Minority Report

19 replies · 539 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 01, 2002, 06:17 AM#705

Majere wrote:
Ayni tur espiriler ayni ekolun yolculari Robert Zemeicks'dir Lawrance Kasdan'dir bunlarda da vardir bu detaylar.

Sevgili Majere, Indiana Joes'un bunlarla dolu olmasi kadar normal bisey olamaz o film zaten matraktir, eglenceliktir. Ama sen kalkip minority report gibi bi filmde konuyla pek de bi alakasi olmadan, sadece "dur surda da bi gulduruyum milleti zihniyetiyle" bunlari serpistirirsen bu siritir. Ayrica Zemeckis en takdir ettigim Hollywood yonetmenlerinden biridir. Spielberg ile ayni ekolun yolcusu oldugu asikar ama Zemeckis her zaman hangi filmde nasil davranacagini bilmistir. O, Back to the Future serisine, Death Becomes Her'e bunlari hic de az olmayacak bir sekilde serpistirirken, Contact (ki favori filmlerimdendir), What Lies Beneath gibi filmlerde de kendini tutmayi becerebilmistir.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Oct 01, 2002, 04:15 PM#713

filmdeki mizah unsurlarını neden büyüttüğünüzü anlayamadım. filmin içerisinde hiç de eğreti kalmamış bence. o sahnelerde (özellikle örümcek) ben filmden kopmadim açıkcasi. bir film "ciddiyse" hep ciddi sürecek diye bir şey yokki pumkin king. kaldıkı kullanilan mizah unsuru filmde türler arasinda bir ilişkiye sokabilcek kadar yoğun değil.

DO
dopey
914 posts
Oct 02, 2002, 03:07 PM#715

spielberg diyince aklıma içi boşaltılmış ama sağlam aksiyon- macera türünde filmler gelir aklıma.. bilimkurguya da uzak bir insan değildir kendileri. ama vucudunun her santimetre karesinde popülerlik vardır.. önce seyirci beğenisi ondan sonra kişisel sinema anlayışı.. sığ bir adam deyildir spielberg.. sığlığa teslim olmuş bir bataklık dahisidir..

minorty report ve a.i den anladığım kadarıyla artık seyirci beğenisini sallamıyor artık ... sevindirici bir gelişme olarak düşünebilirsiniz bu durumu ama hayır.. ne yazıkki spielberg şipil sipil bunamıştır.. artık tek düşüncem phillip k. dick gibi bir ustanın diğer eserlerine el atmamasıdır..
gelmiş geçmiş en iyi 3 bilimkurgu edebiyatı yazarından biri olan p.k. dick yazdığı her kelime sinemaya uyarlanabilecek bir yazardır

sonuç olarak spielberg ne yaptın sen!!!!
phillip baba kusura bakma emeğine sahip çıkamadık :( demek istiyorum..

MO
monk
2 posts
Oct 21, 2002, 07:54 PM#834

Her şeyden önce bu; Blade Runner'ı tepelere çıkartıp, bu filmi onun karşısında bir hiç sayma mantığını anlayabilmiş değilim. Bir film kült olmaya görsün, artık onun taşıdığı bütün eksiklikler göz ardı ediliyor ve yeni filmler "ağızlarıyla kuş tutsalar" kült filmin karşısında aşağılanmaya mahkum oluyorlar. Bu filmin bana kalırsa Balde Runner 'dan aşağı kalır yanı yok, bunun nedeni de Azınlık Raporu'nun bir bilmkurgu başyapıtı olması değil Blade Runner'ın abartıldığı kadar iyi bir film olmamasıdır. Bana kalırsa her ikisi de epeyce iyi bilimkurgu filmleri.
Azınlık Raporu'nu çok iyi bir film yapan etkenlerin başında öykünün taşıdığı felsefi içerik geliyor. Film, tartışmayı kader, gelecek bugünden belirli midir? gibi düzlemlerle sınırlı bırakmayıp daha önce Matrix'in de ele aldığı ve felsefe tarihinin önemli tartışmalarından olan irade ve nesnellik ilişkisine taşıyor. Bu felsefi içeriğinin yanında filmin bir başka artısı mükemmel yönetilmiş kim sahnelere sahip olması. Özellikle, o izbe göz nakil merkezi sahnesinde Spielberg'ün atmosfer yaratmada ne kadar usta bir yönetmen olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
Bu forumda çok tartışılan, meselelerden biri de filmdeki "komik" sahneler. Bence Spielberg, mizah yapmada her zamanki başarısızlığını tekrar ediyor. Bunun tescilli örneği ise Spielberg'ün, ilk ve son komedi filmi denemesi olan 1941'dir. Spielberg bu alanda o denli başarısız ki, hiçbir Spielberg filminde bir kez olsun içten bir kahkaha atabilmiş tek bir insanın olduğunu sanmıyorum üstelik her filmine de mizahi bir iki şey sokuşturmakta inanılmaz bir ısrarı var.
Kimi arkadaşların sözünü ettiği o eksiklik duygusu bana kalırsa tüm Spielberg filmlerinde vardır ve Spielberg dokunuşu dedikleri şey de bu olsa gerektir.Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır. Ben üstaddan fazlaca haz etmesem tüm filmlerini izlerim ve bunun en iyi filmlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

CE
cermek
1 posts
Oct 30, 2002, 04:11 PM#889

Minority Repor hakkında bir iki söz de benden. Öncelikle görsellik olarak beklediğimin üzerinde bir film olduğunu söylemek isterim. Görüntü yönetmenin hakkını yememek lazım. Filmdeki metalik ve mavimsi atmosfer gerçekten çok güzel. Amma velakin senaryo çok problemli. Haliyle senaryo problemli olunca filmde birkaç yerinden çatlak veriyor. En güzel örneği de kahinlerin sadece cinayetleri görmesi, fakat dişi kahinin alışveriş merkezinde kaçarken balonların arkasına gizlenme ve yağmur yağacağını bile bilmesi düşündürücü. Her yere retina tarayıcısı yerleştirmişler ama sokakta 1000$'a yeni gözler alabileceğinizi hesaba katmamışlar (blah blah blah)... Saçma bir şey daha da bilmemkaç yılındayız, teknoloji süper ilerlemiş ama Tom Cruise istediği gibi kaçabiliyor. Ayrıca her yerde aranırken merkeze rahatça girip dişi kahini kaçırabiliyor. Bunun gibi birçok ayrıntı. Benim gibi şeytanın ayrıntılarda gizli olduğunu düşünüyorsanız ve görsellikten çok senaryoya önem veriyorsanız film çok da iyi sayılmaz. Bir de benim asıl canımı sıkan şey ne biliyor musunuz; kahinler... Sırf olaya ilginçlik katmak için kahin hikayesini uydurmuşlar. Yav kardeşim zaman makinesi gibi bir fikir kullanın da en azından tutarlı olsun. Bi de niye 3 tane kahin... Diğerleri ölmüşmüş de sadece 3 tanesi kalmış. Bu 3 tanenin özelliği ne. Ayrıca dişi olmadan diğerlerinin görememesi... Sonuç olarak Spielberg'i anlamak gerçekten çok zor. Kendi için film yaptığına ise kesinlikle katılmıyorum. Düpedüz para için yapılmış bir film olduğu her yanından belli oluyor.

You need to log in to post a reply.