muhteşem başlangıçlar
20 replies · 495 views
femme fatale'i her kosulda tek gecerim. bugune kadar izledigim en muhtesem baslangicti.
pulp fiction'ın başı filmin nasıl süper bi şey olacağının işarettir. pumkin ve honey bunny'nin soygun üzerine diyalogları....
saving private ryan'ın ilk yarım saati de muhteşem bir giriştir. elemanın yarısı kopmuş cesedi taşıdığı sahne, sağırlaşma sahnesi, kısaca süper bi savaş sahnesi...
BMW filmlerinden The Ticker'in baslangici da iyidir. Bu arada Ticker'in yonetmeni Joe Carnahan M:I-3'un yonetmen koltugunu Fincher'dan devralmis.
Cok iyi baslangiclar sinifina girmese de iki tane unutulmaz baslangic repligini buraya yazmak isterim:
-
Dick Laurent oldu.
-
Sinekler isiriyor, yagmur yagacak. Bak orada yagmaya baslamis bile.
Aradaki benzerligi siz bulun artik.
bu arada james bond filmlerinin girişleri de sağlamdır, çoğu zaman filmden de iyi.
tam hatırlayamıyorum ama for your eyes only'nin başıydı galiba, bond alplerde kayak yaparak elemanlardan kaçıyodu sonrada kendisini bekleyen iceberg kamuflajlı denizaltıya doğru açtığı ingiliz bayrağı paraşütüyle dağdan atlıyodu...
son zamanlarda izlediğim en hakikatli giriş tanrıkent'e aittir. sinemaya geç kalıp koltuklara yerleşme zorluğundan ziyade girişi kaçırdığım için hayıflanırım hep. bir de gel otur daha konu girmedi denir, konu girmedi ama giriş gitti, toparla toparlayabilirsen. mesela köpekler ve aşkların girişini kaçırdığım için ne olup bittiğini geç idrak ettim. bir de mementonun girişi sayılan bölüm aslında filmin sonu sayılmalıdır, bence...
Fight Club'ın başı, ayrı bir sanat eseridir. Hareketli bir kataloga çevirmiştir yönetmen perdeyi. Bir de Jackie Brown'un başını severim çok, nedendir bilmem. Jackie Brown, 70ler tarzında bir müzik eşliğinde, havaalanındaki yürüyüş bandında belirir.
beni en çok etkileyen başlangıçlardan biri F.F.C'nın Apocalypse Now filmindekidir. Arkada çalan "the end" eşliğinde helikopter pervanesinden vantilatöre geçiş ve patlayan napalmlar...mmmh sabahları napalm kokusuyla uyanmaya bayılıyorum :)
You need to log in to post a reply.