Skip to content

Hakan Peker

34 replies · 742 views

RA
rai
645 posts
Sep 22, 2003, 08:10 AM#5935

hakan peker' in kendine ait bir prodüksiyon şirketi olduğunu gözönünde bulundurursak sanırım bu düzenli albüm ve klip fırlatma durumunu daha rahat açıklayabiliriz. ellerinde bulunan eşsiz mikserlerden 4 kanallı hadi bilemedin 6 kanallı kayıt yapmak dışında nasıl faydalanacağını bilmeyen ünlü türk müzik yapımcısı; soner arıca, ali güven gbi pek çok pop yıldızının da prodüktörlüğünü yapmaktadır.

ben bir de zafer peker isimli" büyük hata"ya vurgu yapmak istiyorum. hala parmaklarımla burnumu tıkadığım takdirde sesimin aynı zafer peker gibi olduğunu iddia ederim. eminim siz de burnunuzu tıkayıp "gururum engel oldu seviyorum diyemedim!" dediğinizde birer zafer peker olacaksınız. hatta benim teorim; zafer peker konseptinin biraz makyajla ve burnunu tıkamak suretiyle ortaya çıkarılmış bir hakan peker yan projesi olduğudur. bu yüzden ikisinden ve bir kaç kuzenden oluşacak bir boyband kurabileceklerine inanmıyorum. olsa olsa yukarıda belirttiğim isimlerden, yani soner arıca, ali güven artı gökhan özen ve siyahi bir oğlandan (mesela mansur ark) muhteva bir boybandin daha mantıklı bir tercih olacağını düşünüyorum.

diğer yandan modern çağın en büyük feleketlerinden biri olan boybandler konusunda da irenicusla aynı açmaz içerisinde olduğumu söyleyebilirim. bunları beşerli beşerli gruplar halinde tutsak da mı saklasak teker teker mi saklasak bilemiyorum. bu boy band hadisesinin bizim gibi homofobik toplumlarda geçer akçe olabileceğini pek sanmıyorum. dünyadaki boyband'ler genellikle çok büyük prodüksiyonlar ve çok fazla reklam yapıyorlar. getirisi çok olan ancak son derece riskli bir yatırım boyband olayı türk prodüktörleri için pek tercih edilecek bir şey değil.

ST
student
27 posts
Oct 10, 2003, 11:37 PM#6299

hakan pekerin gay oldugu söyleniyor. dogrusunu bilen yok mu?

FR
Fra Dolcino
31 posts
Oct 28, 2003, 12:05 AM#6464

printerson wrote:

sermest wrote:
print...
güzel kardeşim...
Diğer sanatlar forum başlığı "diğer gereksiz şarkıcı bozuntuları" başlığı haline geldi...
Hakan Peker'in neyini tartışacağız anlamadım gitti..

bilmem ki...

printer kardesimiz bilmem ki der, ancak neyini tartisabiliriz diye dusunuyorsak bence fazla kafa yormaya gerek yok.

icinde yasadigimiz memleketi ve sevsek de sevmesek de bizimle birlikte yasayan diger insanlari ilglendiren onemli konulari bu forumda "print out" ediyor kanImca.

hakan peker isminin yerine "Hamdi Yilmaz" ismini koyalim ve oyle dusunelim;

adamin kendi sirketi oldugu ve erisemedigi ses frekanslarini (oktav deniyor sanirsam) bu sirketteki elektronik zimbirtilar araciligiyla cikarttigini ve bu vatandasin parayi kaldirirken ondan daha yetenekli,daha cok kafasi basan ve soyleyecek lafi olan insanlarin ac gezmesi tartisilacak bir konu olabilir. bu adamin ortalarda hic gorunmeyip ne yiyip ne ictigini bilmememiz de onemli bir husus.
gay olup olmamasi beni ilgilendirmez, insanlar bununla neden ilgilenir onu da pek anlamam. peki tamam ilgileniyorsun gay ne demek? kirk yillik (tabii ki cok daha fazla) homoseksuellik artik ingilizce olmus, ingilizce olunca baska mi oluyor daha modern veya kisilikli mi oluyor anatomik olarak kendi cinsiyetinde olanlarla cinsel iliskide bulunan kisiler? evet zafer peker de onemli bir adamdir, _onemli_ derken _faydali_ demek istemiyorum ama onemli bir adamdir. kac kisi soyledigi bir sarkiyla milleti sapir sapir intihar ettirebilmistir bu memlekette? yani bu adamlar birseyleri cok iyi biliyorlar. icinde bulunduklari ulkeyi ve kosullarini.. hangi yenilikci birey bunlardan haberdar? "diger gereksiz şarkici bozuntularinin" altin cagini yasadigi yurdumda ben ya da siz hayatin neresindeyiz ?

DO
dopey
914 posts
Nov 07, 2003, 10:00 PM#6530

valla iyi bir noktaya parmak basmışsın ne diyeyim tebrikler..

printerson
printerson
1,034 posts
Nov 09, 2003, 09:26 PM#6545

Hmm...

RA
rai
645 posts
Nov 11, 2003, 10:08 AM#6575

homoseksüellik mi türkçesi oluyo bunun. emin misin?

dahası "gay" kelimesi homoseksüel erkekleri cinsel yönelimlerden çok toplumsal cinsiyet kavramı üzerinden tanımlayan bir kavramdır. sadece ingilizce olduğu için değil bir kimlik içerdiği için tercih edilir hem de 40 yıldır falan.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 11, 2003, 08:24 PM#6590

arkadaş ben bu forumda ismimi deşifre etmiş olmamdan dolayı büyük pişmanlıklar yaşıyorum...

kısaca izah edeyim...
hakan peker forum konusu açıldığı vakit aynı günler içerisinde yine print dostum tarafından müslüm gürses ve ibrahim tatlıses başlıklı konular açılmıştır...
Sıkıntımı dile getirme sebebim bundandır...siz günlerce bu adamı ve benzerlerini konuşun...
bu kadar yazılandan sonra ne tartışılmış?
hiçbirşey...
popüler bir öğe üzerinden istediğiniz kadar kuramlar,fikirler,analizler üretin...
sizin üretmiş olduğunuz bu kavramlar toplumsal gerçeklikle hiçbir zaman örtüşmeyecek...
siz hala bir şarkı yüzünden bir çok insanın intihar ettiğini düşünüyorsanız bu sizin değersiz değer yargılarına ne kadar değer verdiğinizi gösterir...

FR
Fra Dolcino
31 posts
Nov 12, 2003, 09:43 PM#6604

sermest wrote:
arkadaş ben bu forumda ismimi deşifre etmiş olmamdan dolayı büyük pişmanlıklar yaşıyorum....

bu konuda bisey yapabilecegimi zannetmiyorum.. 

sermest wrote:

kısaca izah edeyim...
hakan peker forum konusu açıldığı vakit aynı günler içerisinde yine print dostum tarafından müslüm gürses ve ibrahim tatlıses başlıklı konular açılmıştır...

biz de bunu dedik zaten

Fra Dolcino wrote:

icinde yasadigimiz memleketi ve sevsek de sevmesek de bizimle birlikte yasayan diger insanlari ilglendiren onemli konulari....

sermest wrote:

Sıkıntımı dile getirme sebebim bundandır...siz günlerce bu adamı ve benzerlerini konuşun...

izin verdigin icin tesekkur ederim. yoksa napardim :)

sermest wrote:

bu kadar yazılandan sonra ne tartışılmış?
hiçbirşey...

herkes herseyle ilgilenmek zorunda degil bence o yuzden

sermest wrote:

popüler bir öğe üzerinden istediğiniz kadar kuramlar,fikirler,analizler üretin....

üretiriz ya da uretmeyiz.. o bizim üretme kapasitemizle sinirli bi mevzu

sermest wrote:
sizin üretmiş olduğunuz bu kavramlar toplumsal gerçeklikle hiçbir zaman örtüşmeyecek...

birak ona toplum karar versin.. hersey degisir degisim haric..

sermest wrote:
siz hala bir şarkı yüzünden bir çok insanın intihar ettiğini düşünüyorsanız bu sizin değersiz değer yargılarına ne kadar değer verdiğinizi gösterir...

dusunmeme pek gerek yok. cunku OYLE.

degersiz deger yargilarina degil o insanlarin hayatina deger vermek bu bence.. ve insana ait oldugu icin de bana hic yabanci degil. ayni konumda olsam o insanlarin yaptigini yapacagimdan kuskum yok.

printerson
printerson
1,034 posts
Nov 12, 2003, 09:47 PM#6605

Hayır yani Sermestçim benim anlamadığım ne yazsam beğenmiyorsun. Ya çok ciddiye alıp gerdiğimi ya da değersiz şeylerden bahsettiğimi söylüyorsun. Bunun yanı sıra Fra Dolcina'nın vermiş olduğu tepkiyi de bir o kadar garipsedim. Bu kadar önemsiz ve değersiz bir şeyin kaale bile alınmaması gerekir. Nasıl olsa forumun derinliklerinde kaybolur gider. Ancak insanların aklının bir köşesinde bu sembollerle ilgili bir şeyler kalıyor. Bunları yazıyor. Bir şey ya vatan kurtarmalı ya da konuşulmamalı.

Pekiyi bu forumdaki en sert iki topicten bahsedelim. Korsan topici ve Eurovision... Ne kaldı geriye onlardan? İlla bir sonuç arayacaksan birileri uyuz oluyor, birileri provoke oluyor, birileri egosunu tatmin ediyor. Ya da ne bileyim "gay" ile "homoseksüel" kelimelerinin farkı anlaşılmış oluyor. Herkes bir şey alıyor. Hiç olmadı gereksizlik ve değersizlik üzerine ahkamlar kesilmiş oluyor. Ben de mesela testuslardan hoşlanmıyorum ama kaldırın demiyorum. Keyif alan forum üyeleri varken, neden kaldırılmasını isteyim ki?

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 13, 2003, 01:19 PM#6615

sevgili print,
ben zaten icq dan az çok derdimi sana anlatmıştım...yani şimdi burası herkesin fikrini özgürce tartıştığı bir platform değil mi?senin testuslardan duymuş olduğun sıkıntıyı anlıyorum ama bir forum bireyi olarak bu testuslara gidip eleştirini belirtmen gerekli bence...
ben de bir sinefil forum kullanıcısı olarak halen bu kişiliklerin tartışılmasına karşıyım...çünkü işin sonu geyiğin ötesine gitmiyor...
ve kişisel olarak bu konulardan keyif almıyorum...ve bunu da gelip tam konunun ortasında şahsi bir görüş olarak aktarıyorum...
isteyen katılır isteyen katılmaz gerisi beni ilgilendirmez...
forum konuları bize ne katıyor şikayetine de katılmıyorum onu belirteyim...

sevgili fra dolcino,
mesajım direkt olarak sana yazılmadı sana cevap mahiyetinde birşeyler yok içinde...benim ismimi deşifre etmemden dolayı duyduğum şikayetten sanane?
bir de televole muhabiri gibi kesip durmuşsun mesajı...e ne oldu yani?bak hatta sana bir koz vereyim şu aşağıdaki cümleden kesip biçme işlemiyle mükemmel işler çıkarabilirsin:

"sinema insanı günlük hayat koşuşturmasından bir süreliğine de olsa kurtaran gereksiz uğraşların önüne geçen endüstriyel yapısıyla ticari hizmetler de sunan basit ama meşakkatli bir eğlenceliktir..."

eveeet şimdi bu cümlede operasyon yapalım:

sermest wrote:
sinema gereksiz uğraşların önüne geçen endüstriyel ticari basit bir eğlenceliktir

ne kadar güzel oldu değil mi?
valla sen biraz zorlarsan birşeyler daha çıkabilir...
umarım bu şakadan alınmazsın...benim demek istediğim senin bu konuda bir görüşün var ve ben buna katılmak zorunda değilim...
benim görüşümü parça pinçik edeceğine neden böyle bir düşünceye sahibim onu düşünmeni tavsiye ederim...

FR
Fra Dolcino
31 posts
Nov 13, 2003, 02:06 PM#6617

evet gayet guzel olmus

printerson
printerson
1,034 posts
Nov 13, 2003, 02:47 PM#6618

sermest wrote:

popüler bir öğe üzerinden istediğiniz kadar kuramlar,fikirler,analizler üretin...

Bak durup durup aklıma geliyor. Sermest ne demek istemişsin burada yeminle anlamadım. Ya da anlamak istemiyorum? Popüler kültür üzerine yazılan, çizilen bir dünya şey var. Bir o kadar da kitle kültürü hakkında var. Hadi geçtim Hakan Peker'i, pop ikonları diye adlandırabileceğimiz kişiler, sana hiçbir soru sordurtmuyor mu? Hadi soru sormayı bıraktım, "ulan bu lanet şarkı nerden dilime dolandı?" dediğin de mi olmadı? Bak Beşiktaşlısın. Çarşının "ateşini yolla bana şak şak şak şak" şeklindeki atraksiyonu da mı bir şey ifade etmiyor sana? Ne bileyim? Sende ciddi bir elitizme imrenme eğilimi görüyorum açık konuşmak gerekirse...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Nov 13, 2003, 03:04 PM#6619

hemen yazayım...
o cümlede ifade ettiğim bir insanın şarkısıyla şu kadar insan intihar etti demek toplum cahili olmakla eşdeğerdir...

şimdi de elitist olduk...yahu güzel kardeşim beni tanımlamalar içine sokmaktan ne zaman vazgeçeceksin?

FR
Fra Dolcino
31 posts
Nov 13, 2003, 03:34 PM#6622

toplum cahili ne demek yahu ? ya da esdegeri ?

printerson
printerson
1,034 posts
Nov 14, 2003, 08:27 PM#6625

Walla açıklayayım diyorsun ve hiçbir şey açıklamıyorsun. O nedenle de seni belli kalıplar içinde düşünmek zorunda bırakıyorsun. Ne demek istedin diyorum, muallakta yanıtlar geliyor. Ondan yani sermest. Açıklayayım dediğin yerde sadece kendi anlayacağın kavramlar kullanıyorsun. Toplum cahili ne demek ya?

1- Toplum cahil, ben değilim. Onların beğenilerine katılanları, o beğeniler üzerine konuşanları referans alamam ve kabul edemem (ki elitizme denk düşüyor)...
2- Toplumun dertleriyle uğraşıp, başka dertleri göremez körlerden söz ediyor olabilir.

Ya da kast ettiğin başka bir şey mi?
Netleştirmeye çalışıyorum, anlatabiliyor muyum?

You need to log in to post a reply.