Vampir vampiri s\*ker mi?
16 replies · 303 views
Vampir vampiri s\*ker mi?
Biraz matrix'den, biraz alien'dan, biraz crouching tiger hidden dragon'dan, biraz LOTR'dan biraz Gladiator'dan, biraz simdi aklima gelmeyen bi suru filmden calmislar, vampiri vampire kirdirtmislar, uzerine biraz ask serpmisler, adina da Blade II demisler.
bilgisayar destekli, hizlandirilmis dovus sahneleri guzeldi ama biseyler eksik diye de bagiriyordu (neyin eksik kaldigini henuz cozemesem de...)
o gunes gozlugunun sirrina da erebilmis degilim. 404'le yapistirilmis kafaya mubarek...
gonul diyo al Buffy'i vur Wesley Snipes'in kafasina kafasina...
Last edited: Jul 27, 2002, 05:19 AM (1)
walla şimdi imdb den baktım millet 6.9 vermiş sinema da izlemek lazım öncelikle o kadar efekt ekranda gitmiyo bi de efektleri play station oyunlarına benzetmişler(söyleyenlerin yalancısıyım) ya zaten son dönem de ortaya karışık yapıp yapıp önümüze sunuyorlar bu da onlardan biri olabilir buffy olayı da ayrı bi konu ben bi türlü ısınamadım :)
bazı türlerin sinemada izlenmesi taraftarıyım (çogunun) VCD teknolojisi beni hiç sarmadı.. blade I bence idare ederdi .. ikinciye şöyle bir baktım neyazıkki cd aynı sürüm .. vampir konseptini ben daha durağan formasyonlarda seviyorum.. ondan dolayıı buffy, ye bende pek ısınamadım..
Olmamış. İlk filmin neredeyse aynısı. 'Görsel bir şölen' olduğuna dair tüm söylentiler doğru bu arada. Spider Man ile aşık atacak derecede iyi kotarılmış sahneler var. Özellikle duvarda yürüme ile hoplama-zıplama sahneleri muhteşem. Limp Bizkit'în Boiler' klibindeki duvar yürüyenlerini hatırlayın. Daha iyisi!
Korku filmi çeken, İspanya'nın yeni genç yeteneği G.Del Toro nitelikli bir stüdyo işine el atmış. Ama insan, keşke köyünde kalıp bağ-bağçe işlerinde ısrarcı olsaymış diyor. Fabrikada çalışmak hiç de ona göre değil!!!
Buffy olayına gelince, bir röportajında wesley snipes'a soruyorlar bir wampirden daha korkunç ne olabilir diye,
verdiği cevap şu: 'BUFFY'.
Buffy paragrafi "al birini vur otekine" anlaminda kullanilmistir. (belirtme ihtiyaci hissettim nedense...)
biz burda 2. filmin nasıl olduğunu konuşurken adamlar 3. filmin senaryosunu oluşturmuş bile. daywalker(snipes) bu sefer tek başına kalıyormuş yani insanlar adamın deli olduğunu düşünüp peşine düşeceklermiş . sen o kadar vampir avla milleti kurtar sonra deli desinler hepsini buffy e vermek lazım :-)))
arkadaşlar vampir vampiri s*ker mi dedik buffy ve daywalker muhabbetide sıkıştık kaldık .. ben diyorum ki şu vampir olayını biraz açalım herkes favori iki vampir filmini yazsın ..
ben başladım bile..
1.near dark-kathryn bigelow: izlediğim en sürükleyici vampir filmi..seneler önce sıcak bir yaz gecesi show tv de izlemiştim.. vampirler gibi fantastik bir konuyu ele almasına rağmen oldukça realistik bulduğum bir filmdir..
2.nosferatu:F. Murnau nun ilkleri her zaman severim
haklısın dopey diyorum ve hemen katılıyorum :-)
nosferatu benim de en sevdiğim vampir filmlerindendir ayrıca geçen yıl digitürk de nosferatu nun yapımını anlatan the shadow of the vampire ı izlemiştim filme ve çekim sürecine ilişkin çok ilginç şeyler vardı.
ben bu seferlik konuya biraz farklı bir noktadan yaklaşacam malum vampir filmleri korku sineması içinde önemli yer tutan ve korku sinemasını sevenlerin mutlaka severek izlediği filmlerdir ama 3 aşağı 5 yukarı hepimizin izlediği vampir filmleri bellidir (vizyona girenler, adı çok duyulanlar ) ben sanırım daha az kişinin izlediğini sandığım 4 filmden bahsedecem:
1-DRAKULA İSTANBUL'DA:işte tam anlamıyla bir klasik!vampir filmlerini sevenlerin mutlaka görmesi gereken bir film aynı zamanda türk sineması içinde korku türü içinde sayacağımız ender örneklerden. filmin konusu kısaca bir grup insanın istanbula teşrif etmiş olan ve halkın kanını sömüren sevgili kont'umuz drakula yı yakalama mücadelesi üzerine kurulu filmin konusundan ve sinema tarihine geçecek o sonundan bahsetmiycem ama bulursanız kesinlikle kaçırmayın(özellikle finaldeki konuşmalara dikkat) 1953 yapımı bu filmin yönetmeni mehmet muhtar,senaristi ümit deniz o döneme göre bence oldukça iyi bir görüntü ve kurgu çalışması var filmde ayrıca mekan seçimleri de oldukça iyi.
filmle ilgili ufak bir not:drakula(genel olarak vampirler) ilk defa bu filmde sivri dişleriyle görütülenmiş ve bu özellik bundan sonra tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır.(alın size dünya sinemasına katkı)
bundan sonra bahsedeceğim 3 film animasyon türünde çekilen vampir filmleri. japonlar kültürlerinde vampirlere yer veren bir millet yalnız onlarda bu olayın yansımaları avrupa ve amerika dan daha farklı
bahsedeceğim 1. anime vampire princess miyu
vampire princess miyu dizi şeklinde çekiliyor ve miyu nun hayatının çeşitli dönemlerini gösteriyor yalnız miyuda farklı bi özellik hem vampir hem insani özellikler göstermesi . bu yüzden iki tarafa da ait değil filmboyunca miyunun' kötülüğünün' farklı yüzleriyle karşılaşıp onlarla mücadele ediyor küçük kızın neler yaptığını görmek lazım!filmde görüntüler ve müzik oldukça etkileyici
3- BLOOD THE LAST VAMPIRE: vietnam daki bir amerikan üssü vampirler tarafından işgal edilir vampir avcısı saya vampirlerle tam anlamıyla görsel bir şölenin yaşandığı bir savaş yapar gerçektende bu animenin görüntüleri pek çok filmde görülemeyecek güzellikte(kamera açıları ve hareketle yaratılan etlkiler gerçet,kten müthiş)filmin kurgusu da çok ritmik ve başarılı bu filmin bir trailer olduğu(çünkü süresi 50' ve animelere göre oldukça kısa) söylenmekte umarım doğrudur o zaman gerçek bir vampir filmi izleyebiliriz!
4- VAMPIRE HUNTER D:BLOODLUST
WHEN THE SUN SETS ... THE HUNT BEGINS
vampirler tarafından kaçırılan zengin bir kızı bulmak üzere kızın babası bir grup vampir avcısı tutar bunlardan biri de D dir... bu güne kadar çekilen tüm animeler içinde en iyilerinden ve korku ögelerini içlerinde en çok barındıran ve başarıyla kullananlardan görüntüler ve karekterler mutlaka görülmeli.
Burda pek gözönüne gelmeyen ve ilk anda aklıma gelen vampir filmlerini yazdım sizde gördüğünüz farklı örnekleri yazarsanız sevinirim :-)
Ben Buffy'nin Blade 2'yle ayni kefeye konmasina karşiyim, ikisi de vampir tipini karizmasizlastirmis olsa da Buffy bir tv dizisi olarak fantastik konulardan küselcene etkilenmis güzel ve oldukca pulp bir seri-yakinda angel basliycakmis cnbc-e'de - Eglenceli ve degişik. Tabii eger "kardesim vampir oyle olmaz diyosaniz" o ayri...
Merhaba,
Blade ve Buffy, pop kültür içine sıkışmış iki tip. Ölen vampirlerin küle veya toprağa dönüşmesiyle
yada kolonlarca kan akıtmakla kaliteli bir vampir filmi veya dizisi yapılmıyor ne yazıkki. Ayrıca bu
tarz yapımlar, insanları korkutmak veya fantastik-mistik bir havaya sokmak yerine sıkmaktan ve
güldürmekten öteye geçemiyorlar.
Vampir filmi dendiğinde aklıma ilk gelenler; V.T. Dracula ve C.E. Bathory' i kaliteli bir biçimde
anlatanlar oluyor. F.F.C. nin çekmiş olduğu Bram Stoker's Dracula seyrettğim en iyi vampir filmi.
arada sıkıldıkça eski sayfalara girip nostalji yapıyorum
öncelikle başlığın güzelliği için pumpking'i kutlamak isterim
tartışma blade 2 ile başlamış (ki bence ilkinden daha iyi hatta iyi bi film) buffy'e kaymış (onun için televizyon forumunda bi topic var zaten) ordan da en iyi vampir filmlerine...
her ne kadar yakın geçmişte izlediğim Near Dark ilk sırayı zorlasa da benim favorilerim intervıew with the vampire ve lost boys'dur. en kötüsü de carpenter'ın vampires'ı.
bu arada gördüm ama alamadım tsui hark'ın vampire hunters filmini izleyen var mı, iyi olabilir...
You need to log in to post a reply.