DVD tanıtımları
42 replies · 973 views
uluslararasi analamda boyle kult bir filme ingilizce altyazi koymadiklarini biliyorum. gene yapmislar yapacaklarini...
zihniyetin zerre kadar degismediginin gostergesidir altyazi olayi, takdir ediyorum.
geceyarisi mail grubuna gelen bir mail mulholland drive dvdsi hakkinda. bilgisi olan var midir bizden diye merak ettim. ayrica en sevdigim filmlerde ilk 3te olan bir filimin dvdsini dvd playerim olmadigi halde ben de almak istiyordum. almak isteyenleri uyarayim simdiden.
geceyarisi mail grubundan Guclu Colak wrote:
MerhabaMulholland Drive'ın Türkiye'de piyasaya sunulan dvd'si şu anda
çeşitli internet sitelerinde 15 milyon TL civarı bir fiyatla
satılıyor. Ben geçenlerde bir kopya aldım ve bir filmsever ve Lynch
sever olarak sizlere bu uyarıyı yapmayı bir görev sayıyorum.
Herşeyden önce filmin bir bölümü eksik (Naomi Watts'ın seçmelere
katıldığı sahne, rolün yarısındayken ve seçmede bulunanlar
tarafından tebrik edilmeden kesiliyor ve bir sonraki sahne olan
Adam'ın "this is the girl" diyeceği sahneye atlıyor). Bu yetmezmiş
gibi çok özensiz ve baştansağma bir çeviri var. Altyazılar da çeviri
yanlışının yanısıra imla hataları da oldukça fazla. 2 altyazı
seçeneği olmasına rağmen ikisinin de Türkçe olması ayrı bir gariplik.Konuyla ilgili Özen Film'e mail attım. Oradaki görevli filmin telif
hakkını "adını hatırlayamadığı"(!) bir firmaya sattıklarını yani dvd
basımı ya da dağıtımında rol oynamadıklarını söyledi.Sözkonusu dvd yi alıp izleme şansı olan oldu mu? Aynı sorunlarla
karşılaşan oldu mu?Almayanlara tavsiyem : Aklınızdan bile geçirmeyin!
dunyayi kurtaran adam'in dvd sini cikaran firma yapmistir kesin, eger onlarsa tekrar takdir ediyorum.
korsan dvd çok baş ağrıtmaya başladı artık. bazı özel ekleri açamıyorsun, altyazı seçeneğine giremiyorsun falan, pek ahım şahım bir film olmasada geçen gün gladiator'ü kiraladım korsan çıktı kafayı yedim resmen tabii hemen geri götürdüm bana kiralayan adamın yemediği laf kalmadı. daha sonra orijinalini kiraladım, şimdiye kadar pek fazla dvd izlemesem de aralarında en iyisiydi güzel şeyler yapmışlar tebrikler tavsiye ederim.
UZAK
http://us.imdb.com/title/tt0346094/
Ve en sonunda Uzak Dvd'de...Nuri Bilge Ceylan sinemasını takip edenler için bulunmaz bir fırsat.Kasaba ve Mayıs Sıkıntısı dvdlerinden farklı olarak bu sefer ek özellikler daha geniş tutulmuş ve 5.1 ses sistemi kullanılmış.Ek özellikler arasında fragman,46 dakikalık kamera arkası görüntüleri,Cannes film festivalinden görüntüler ve vasat bir fotoğraf arşivi bulunuyor.
Film:*****
Görüntü:****
Ses:****
Ek Özellikler:***
Tavsiye:Kaçırılmayacak bir fırsat
LE PACTE DU SILENCE
http://us.imdb.com/title/tt0325948/
Gérard Depardieu ve Élodie Bouchez adlı muhteşem bir afet-i devranın boy gösterdiği filmimiz modern bir gerilim denemesi.Dramatik öğeleri içinde bolca barındıran film son sahnede sizi şaşırtmak için ümüğünü sıktıça sıkıyor ama başarılı olamıyor.Buna rağmen eğer siz de benim gibi bir Fransız sineması tutkunuysanız mutlaka izleyeceksinizdir zaten.Ek özellik olarak sadece fragman koyulmuş.
Film:**1/2
Görüntü:*****
Ek Özellikler:*
Tavsiye:Eh işte...Bir miktar Élodie abla için...
PULP FICTION
http://us.imdb.com/title/tt0110912/
2 DISK
Türkçe Altyazı Yok
Bölge 2 basımı dvd ek özellikleriyle göz kamaştırıyor.Tarantino'nun yorumlarıyla 4 adet silinmiş sahne,başta kamera arkası olmak üzere sayısız belgesel,çeşitli ödül gecelerinden görüntüler,röportajlar,mikrofon desteğiyle film üzerine yorum kaydedebilme özelliği,senaryonun tamamını okuyabilme,posterler,tanıtımlar,ve dahası...
Film:*****
Görüntü:*****
Ek Özellikler:****
Tavsiye:Bundan iyileri de var elbette ama filmin hakkını verebilen bir dvd...
Not:Ocak ayı itibariyle çıkmış olan türkçe dil seçeneğini bulunduran dvd hakkında pek bilgim yok...Fakat duyduklarım pek iç açıcı şeyler değil...
AUTO FOCUS
http://us.imdb.com/title/tt0298744/
Türkçe Altyazı
Bölge 2
Bir dönem tv dünyasının en önemli yıldızlarından biri olmuş seksomanyak lakaplı Bob Crane'in yaşamından kesitler sunan dramatik öğelerle süslü bir Paul Schrader filmi.Filmin sloganı da Bob Crane'in yaşam tarzını yeterince özetliyor zaten:"Sekssiz geçen gün boşa gitmiş demektir"...Filmin ek özelliklerinden en dikkat çekici olanı Bob Crane'in ölümünün ardından yapılmış olan kriminal-belgesel...
Film:***
Görüntü:****
Ek Özellikler:***
Tavsiye:Biyografi sevenlere...
Last edited: Aug 14, 2004, 02:05 PM (1)
You need to log in to post a reply.