Film Ekimi
16 replies · 244 views
Film Ekimi
istanbul kültür sanat vakfı istanbul film festivalinde çeşitli nedenlerle gösteremediğimiz filmler için ayrı festival deseler de düpedüz bağımsız festivalin yolunu kesmeye yönelik bi organizasyon gibi geliyo bana. istanbul yılda 7-8 film festivalini kaldırabilecek seyirci potansiyeline sahip bence...
neyse bence kaçırılmaması gereken bi kaç film var.
bu festivalden tek bi film seç deseler gözümü kapatmadan HERO-KAHRAMAN'ı seçerim. kaplan ve ejderhadan daha iyi olduğu ve muhteşem bi görselliği olduğunu her yerde okuyorum
bi de funny games'den sonra beklentilerimi hiç karşılamayan Haneke'nin filmi var, ona da gitmeli.
battle royale'yi geceyarısı sinemasında bi kaç psikopat arkadaşla izlemek eğlenceli olabilir.
dogville'nin çok kötü olacağını sezebiliyorum ama yine de gitmek lazım, Comandante de ilgi çekici oliver stone bıyık bırakmış castro'nun yanında kılsız görünmemek için, ona da gitmek lazım...
filmekimi
daha önve dile getirilen "hadi toplaşalım hep beraber film seyredip sonra üstünde çene yoralım" etkinliğinin gerçekleşmesini istiyorum
görecek olduğum filmler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur
commandante
böcek
dogville
hiç korkmuyorum
kurdun günü
Albino noi
afili delikanlı
bunlar kesin olmakla birlikte ekleme yapabilirm bi ihtimal
sorun da bu ya zaten...
zaten gösterime girecek filmleri göstermeye ne gerek var?
film festivalinin amacı gösterime girme şansı bulamayan filmleri izleyiciyle buluşturmak değil mi zaten?
filmekimi fasondur arkadaşlar kusura bakmayın...
yok çok da öyle fason değil aslında
gösterilen 20 filmin en fazla 6-7'si gösterim şansı bulabilecek daha fazlası değil.
bi de bazı filmlerin, yönetmenlerin meraklıları var. yani haneke filmi gösterime girebilir ama ben o filmi gösterime girmeden 3-5 ay önce izleyebilecek şansa sahipsem o fırsatı kaçırmam, gider izlerim
aynı olay ist film festivalinde turkcell galaları için de geçerliydi. orda da sonradan gösterime girecek filmlerin galaları vardı. mesela woody allen'ın hollywood ending'ini sinemada izleme fırsatını kaçırmak istemedim ve gittim.
bu arada burası türkiye burda "sonradan gösterime girecek" lafına fazla itibar etmemek gerekiyor. mesela hollywood ending'den mayıstan beri haber yok. kill bill gibi 70-80 kopyalı bi filmin Türkiye çapında gösterime girişi bile, gösterime 10 gün kala ertelenebiliyo.
bana forward'in forward'i bi mail geldi, filmlerle ilgili yorumlar. bilmem ne kadar ilginizi çeker ama paste ediyorum buraya:
Oncelikle dikkatli yaklasilmasi gereken filmler: Herkesin (en azindan iyi festival izleyicisi oldugunu dusunenlerin gormek isteyecekleri ?Dogville? ve ?Kurdun Gunu? gibi filmlerin (Gala degiller ama, her ikisi de Kasim veya Aralik?ta piyasaya cikacak) bazi seyircilere SIKINTI verecegi kuskusuz! Daha cok kadinlara seslenen ?Zhou Yu?nun Treni? de biraz karmasik yapida bir film.
Benim kesinkez herkes gormeli dedigim filmler sunlar (nasilsa piyasaya cikacak filmlerden olusan Galalar disinda):
Oncelikle hepsi de ozellikle erkeklerin hoslanacaklari uc cok basarili film: ?Gunesli Pazartesiler? (benim bu yilki favori filmim!); ?Trendeki Adam?; ve ?Son Tren? (bunlarin hepsi farkli bicimlerde erkek dostlugu ve dunyasi uzerine filmler; yani aslinda erkekleri anlamak isteyen kadinlar da gormeli! :).
Kadinlar icin onerdiklerim: ?Bebekler Evi?; ?Kirik Kanatlar? ve ?Kismetse? (bunlarin hicbirini ben gormedim! Son ikisi Hulya?nin begendigi filmler.)
Genc yonetmenlerin ?genc? filmlerinden: ?Bug? (cok eglenceli bir bagimsiz Amerikan filmi); ?Albino Noi? (cok huzunlu); Utopya (cok farkli).
?Yaz Kacamaklari?, yuzeyde hafif bir Fransiz komedisi; ama aslinda insanlarin yalnizligi ve iliskilerin ucucu niteligi uzerine cok sozu olan bir film. Salvatores?in ?Hic Korkmuyorum?u da ?Mediterraneo?su kadar basarili degil ama hic de fena degil... Diger filmleri ise gormedim, onun icin birsey soyleyemiyorum.
Filmi sermest seçsin beraber izleyelim... Merak ediyorum sinefil yazarını...
tabi canım bağımsız festivalin içeriği istanbul kültür vakfının düzenlediği iki festivale de beş basar, sağlar, sollar...
ama ist fest de kötü değil, sadece if'e göre daha muhafazakar. ama onlar da son iki yılda if'den etkilenerek bölümler oluşturmaya başladılar. mayınlı bölge falan
filme giden var mı?
hero'yu gören herkes süper olmuş diyo... sinemalara gelicek sakın kaçırmayın
ben sadece bug'a gidebildim filmin çok orjinal gidiş şekli (butterfly effect dedikleri olay) vardı ama bu orjinalliğe layik bi senaryosu yoktu
bu arada beleş t-shirt dağıtıyo sponsor bulan üç beş alsın bi haneke t-shirt'ü arıyorum...
outsider, lars von trier ; yojimbo, oliver stone, ving'de ken loach t-shirtlerini kaparak yağma yaptılar. her zamanki festival seyircisi ise onlara iğrenerek baktı. hatta bir tanesi "ulan ben böyle sinefil'in..." diyerek üzerindeki oliver stone tişörtünü ortadan ikiye ayırdı.
dün akşam barbarların istilası'na gittim
film süperdi bulan izlesin herkese tavsiye ederim
festivalin son filmi olması dolayısıyla kalan bütün t-shirt'leri bitirmek için 3er 5er dağıtmaya başladılar, tam bir kargaşa yaşandı
sonuç olarak 3-5 yıllık siyah t-shirt ihtiyacımı karşıladım, heneke t-shirt'üm yok ama 5,6 tane oliver stone'um var
mutluyum yani...
You need to log in to post a reply.