Skip to content

Karşılaşma

16 replies · 496 views

AT
ataraksiyant
224 posts
Dec 26, 2003, 01:48 PM#7349

Karşılaşma

Hakkında konuşacağımız bir Türk filmimiz daha çıktı meydane hem de Ömer Kavur'dan şimdi çok fazla izleyen olmadığını tahmin ettiğimden bi şey demiyom, izleyenler elime mum diksin konuşalım :)

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Dec 26, 2003, 04:27 PM#7360

topic'inin adını değiştirdim, filmin adı daha uygun olabilir arada kaynamasın diye
ömer kavur türkiye'deki gerçek sinema kültürüyle yetişmiş sinemacılardan biri, melekler evi'yle beni biraz hayalkırıklığına uğratmıştı ama karşılaşmanın iyi olacağını tahmin ediyorum
haftasonu gideceğim ilk film...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 26, 2003, 04:34 PM#7361

omer kavur ozerinde pek az dusundugum bir adam olmasina ragmen sevdigim cok fazla filmi vardir. cok garip bir karizmasi var onun turk sinemasinda ne yapsa pesinen olumlu bir on yargi tasirim. izlemeyi cok istemekteyim.

AN
Anonymous
743 posts
Dec 26, 2003, 11:09 PM#7373

ama yer yer sürrealizm takıntısının boka sardığı da olmuştur. bkz.akrebin yolculuğu.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 27, 2003, 08:09 AM#7381

Jon Irenicus wrote:
ama yer yer sürrealizm takıntısının boka sardığı da olmuştur. bkz.akrebin yolculuğu.

gerçekten doğru...
bazı filmlerinde ipin ucunu kaçırdığı oluyor...

AT
ataraksiyant
224 posts
Dec 27, 2003, 03:56 PM#7399

zaman

takıntılı bir insanın zamanı/ gerçeği aşma istekleri, haliyle birçok yöntem denemesi doğal (bu arada boka sarması da mesela) herhalde karşılaşmanın 'olgunluk dönemi' filmi olarak nitelenmesi de buradan kaynaklanıyor. gerçi senaryo itibariyle kafama takılan iki üç şey oldu ama esas itibariyle gayet oturaklı ve sürrealist takıntısızdı :)

bu arada filmi izleyenler özellikle sonunu nasıl buduklarını belirtirler mu lütfen, çünkü ömer kavurun buna dair söylediği bir şey var. üzerine konuşabiliriz.

başlık değişimi için de teşekkürlerimi sunup ayrılıyorum

CA
caggins
472 posts
Dec 28, 2003, 08:06 PM#7423

şimdi çok merak etmeye başladım eskişere ne zaman gelcek bu aceba. bu arada gazetede afişini gördüm bu gün, çok güzel olmuş.

AT
ataraksiyant
224 posts
Dec 30, 2003, 09:33 AM#7465

ben de filmden bir sahneyi wallpaper olarak döşedim. ( bkz. http://www.karsilasma.com/f/f012\_1.jpg) gerçi bi taraftan da içim sızlıyo ondan önce zeki abimle nurhayat ablanın olduğu bir bekleme odası sahnesi vardı ama olsun dönüşümlü kullanırım işte

SH
shattimento
311 posts
Jan 02, 2004, 05:41 PM#7500

Filmin sonuna dair Ömer Kavur ne demiş çok merak ettim şimdi.
hayır bileyim ben de ona göre yorum yapıcam,şimdi beni boş bırakırsanız satır aralarından sona varamam tabii yönetmenin durduğu yerde önemli,bence onun olduğu yerdenn başlamak daha mantıklı..

SH
shattimento
311 posts
Jan 02, 2004, 06:00 PM#7501

Tamammm! Dayanamıycam söylemek istediğim bir iki şey var,bi kere rüzgar tribunlerinin bulunduğu afişteki gelecek buradadır yazısı biraz mesajımı anladınız mı dostlar hıı?? olmuş.
ismail hacıoğlu iyi,bu rollerde,bu yaşta zaten türk sineması oyuncu sıkıntısı çekiyordu.(bu da komik oldu! hangi alanda sıkıntı çekmiyosa) neese yani anlatmak istediğimi anladınız(iyi oyuncu kontenjanında)
Görüntü yönetimi ve atmosfer konusu problemli değildi,ama seste bir çiğlik,bir belgeselvarilik vardı ki bu imajın verilmeye çalışıldığını sanmıyorum.
Komiser karakteri çok karikatürizeydi,ben gerçek yaşamda bir yere oturtamadım bu karakteri,hem bu karakterin esra ile olan ilişkisinin de şöööle bi üstünden geçilmişti,insan iki kelime açar,herşey de seyirciye bırakılmaz ki kardeşim,zaten zamandı,saatti,saat tamircisiydi,deja vu oteliydi , zamanla ilgili sıyırmışız çözmeye çalışıyoruz,bi de geçmişte yaşananve topu topu 1 cümleyle anlatılması yordu beni..

SO
SOLAS
236 posts
Jan 03, 2004, 03:07 PM#7503

Tez :'' Sinema yapmak için sinema eğitimi gereklidir.''

ÖMER KAVUR Türk Sineması içindeki nadir okullulardan biridir.Bütün filmlerinde belli bir derdi eli yüzü düzgün şekilde anlatır. Bakınız Ömer Kavur filmlerinde ''Yol/ Yolculuk ve Zaman '' temaları Türk Sinemasında nadir görülen ortak tema çalışmalarındandır.

Antitez: ''Sinemayla eğitimin ne alakası var kardeşim yakında şurda 2 kelam etmek için bile diploma isticeniz. Akşam akşam sinir ettiniz adamı lann bu arada buraya bakcaz diye kağıtları sayamadık oyun bize kitlenmesin şimdi.''
Q.T.

AT
ataraksiyant
224 posts
Jan 03, 2004, 04:07 PM#7504

Tamam söyleyelim, Kavur bir görüşmede filmin sonunun olumsuz bitmesinin önerilmesi üzerine şöyle demişti: EVet, aslında o da taslak senaryolardan biriydi, öyle bir son için de çalışıldı olabilirdi ama sonra tercih etmedik.

Yani bu film, Osmanın Sinanı da vurmasıyla bitebilirdi ve o zaman tartışırdık işte gelecek burda mıdır nerdedir şeklinde

göndermelerin biraz kör gözüm parmağına olduğuna ben de katılıyorum (acaba seyirci ödülü almasının sebebi bu olabilir mi, kod okuma özürlü popüler film seyircileri de böylelikle adam gibi sinema serüvenine mi dahil oldu mesela, ne bileyim?)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jan 03, 2004, 05:31 PM#7505

SOLAS wrote:
Tez :'' Sinema yapmak için sinema eğitimi gereklidir.''

ÖMER KAVUR Türk Sineması içindeki nadir okullulardan biridir.Bütün filmlerinde belli bir derdi eli yüzü düzgün şekilde anlatır. Bakınız Ömer Kavur filmlerinde ''Yol/ Yolculuk ve Zaman '' temaları Türk Sinemasında nadir görülen ortak tema çalışmalarındandır.

Antitez: ''Sinemayla eğitimin ne alakası var kardeşim yakında şurda 2 kelam etmek için bile diploma isticeniz. Akşam akşam sinir ettiniz adamı lann bu arada buraya bakcaz diye kağıtları sayamadık oyun bize kitlenmesin şimdi.''
Q.T.

SOLAS seni tekrar gormek ne guzel.. ozlettin kendini..

LY
lynch2046
109 posts
Jan 04, 2004, 04:46 PM#7512

ömer kavur çok sevdiğim bi yönetmen ama altın portakal da yaptığı bi açıklamaya çok şaşırdım
"karşılaşma" nın izleyici ödülü almasından sonra kavur şöyle diyor:
filmin bu ödülü alması çok garip.demek ki popüler bir film yapmışım!
kavur bu filmde tam olarak ne yaptığını biliyor mu?ya da popüler olanla olmaya çalışan arasındaki farkın ayırdına varamamış mı?

CA
caggins
472 posts
Jan 05, 2004, 12:42 AM#7514

bence durum açıklaması yapmış o kadar.

You need to log in to post a reply.