Okul meselesi
25 replies · 438 views
oyuncu seçimi gerçekten kötüydü, türkiye dizi memleketine dönüşmeye başladı, artık en iyisinden en kötüsüne bütün oyuncular dizi oyuncusu oldu ve bu oyuncuların hiçbirinin aslında artık filmlerde oynamaması gerekiyor çünkü bunnar gerçek hayatlarında dahi giydikleri dizi kahramanı kişiliklerinden kurtulamıyor. ayrıca taylanlar belli ki bazı korku filmlerinden sevdikleri sahneleri çalışmışlar ve onları yapmışlar o kadar zaten filmin özgünlük iddiası da yok tekrar aynı şeyi yaparlarsa o zaman küfrederim.
cassandre wrote:
Boyle bir filmin gosterimde olması benim için gelecege dair bir umut aslında. Ama paranın el degistirmesi lazım kısa surede. yoksa bu sinan çetin daha bir çok genç ve yetenekli insanın projelerini zehirler.
çetin böyle 10-12 kişilik bir liste hazırlamış. güvendiği, gelecek gördüğü isimlere paralar yatırıyor. şans verdiği isimlerden birinin bu şansı iyi kullanamadığı bu yüzden de filminin gösterime çıkamayacağı söyleniyor. ikinci sinan çetin yapımı olan film, kafayı çizen bi grup psikopatın taksim'deki tramvayı esir almasını konu ediniyor. yani bu sinan çetin bir jerry bruckheimer falan olsa hiç fena olmaz hani. harcasın paraları, harcasın harcasın....
Re: SALAKKLARRR
sinemanyak wrote:
BURAYA YORUM YAZAN ÖZELLİKLE BEĞENMEYENLER BU FİLMİ ANLAMAMİS BİRİ DİYOKİ "OKUL AĞLIYOR NE DEMEK ŞİMDİ BU" BE SALAK GERİZAKALI FİLMİN SONUNDAKİ SÜPRİZİ ANLAMADIYSAN HERALDE SALAKÇA GELİR ASLINDA TÜM FİLM GÖKALP KAREKTERİNİN FANTEZİSİ BİR NEVİ ONUN YAZDIĞI VE GÜLDEM KAREKTERİNİN OKUDUĞU FANTASTİK BİR HİKAYEYİ İZLİYORUZ HAYATTA HİÇ Mİ ABSÜRD ÖĞELİ FİLMJLER İZLEMEDİN (SANA TÜM DAVİD LYNCH FİLMLERİNİ VE COEN KARDEŞLERİN BARTON FİNK İNİ ÖNERİRİM SENİN İÇİN FARLI BİR ALANA GİRİŞ OLUR HEM BİR DAHADA FİLMİ TAM ANLAMADAN YORUM YAZMA
tatli tatli konusurken bagirarak yazismanin ve salak manyak, catlak patlak, yok asil sana derler gibi cocukca tabirler kullanmanin luzmu yok, kaldiki sinefil kres forumu degil burasi..
ayrica o elestiriye ben de katiliyorum. lynch sinemasini burada ornek vermen de cok yersiz olmus... lynch oyle bir sahne kullansaydi birisi suyun tadina bakip "himm evet. su tuzlu, sanirim okul agliyor" gibi gerizekali bir cumle kurmazdi. o tavandan akan sularla yetinirdi.. kor goze parmak hesabi bir aciklama gerek duymazdi.(ruya, gercek, simdiki zaman, gecmis zaman kavramlarini bile ozel efektlerle ayirmayan bir adamdan bahsediyoruz)
okul filminde o sahne uzerinde durmamistim cunku film mizahi da kullanmak istediginden turun kliseleriyle "eglenmek" istiyor biraz da diye dusunmustum. turun ozel bir meraklisi olmama ragmen bilirim ki teenslasher'larda bol miktarda "aptal izleyice" aciklama sevdasi vardir. bu nedenle cok anormal karsilamamistim.
sanirim okul'un aglamasi sahnesine ilskin "deniz kenarindaki eski binalarda bazen bu tur seyler yasanir, o damlayan bina icine sinmis deniz suyudur" yorumunu yapan tek kisi dopey. bilmiyorum ne derece dogrudur ama filmde de bu olay mudur tarafindan doga ustu birsey olarak gorulmedigi icin dopey hakli olabilir. keske kendisi de foruma girip bu tartismaya katilsa ama su siralar lanetli bir korsan gemisi misali etrafinda yogun bir sisle gezdiginden bu pek mumkun gozukmuyor.
okulun cekimlerinin yapildigi kabatas erkek lisesi denize nazir bir mekan evet. ama bu "gercek hayatta boyle"... filmde denizle ilgili hic bir ayrinti yok ve hatta izlerken okulun o essiz manzarasini vermemeyi basararak mekani kendi gercekliginden bu kadar guzel kopardiklari icin elemanlari tebrik etmistim kendi kendime. o yuzden bu tez temelden curuk.. dopeyin sislerden gorus mesafesi dusmus biraz.
ayrica ne bicim bir deniz dalgasidir ki ta tavana kadar ulasip sapur supur damlayacak.. ben 3 yil yasadim oyle bir sey olmadi valla. son kata bol bol yagmur yagardi... meymentsiz foksi (mudur yardimcisi) anamizi aglatirdi ama tepemize yagmur yagdiginda bir kere de cikip "ananizi agliyor" demedi. biz anladik. :-)
bir kere o mesajı cassendre isimli kişinin uzun yazısına karşı bir cevap olarak yazdım onun için sen üstüne alınma martin eğer aynı kişi iseniz diyeceğim bir şey yok benim itirazım o yorumdaki kişinin okul ağlıyor sözünü çok saçma bulması oldu sanki sinema tarihi saf gerçekçi filmlerle doluymuş gibi sanki hobbit yada elfler varmış gibi bir okulun ağlamasını saçma bulmak bence gandalf gibi bir adamın varlığına inamak kadar saçma en azından bulunduğumuz bir yerin tavanı aktığı zaman tavana bakıp duvar ağlıyor deme olasılığımız var ben şahsen öyle bir şey olduğu zaman derim bilmiyorum acaba mordor yoluna giripte bir yüzüğü yok eden varmı...
bir kere o mesajı cassendre isimli kişinin uzun yazısına karşı bir cevap olarak yazdım
uzgunum finaller agır bastırdı. Göremedim o yuzden yazını.
Ben zaten sinemada gerçeküstücü anlatım olmaz mı dedim? Sadece sinemada kullanılan veya kullanılması gereken dilin (ki sinemasal anlatım dili demişim önceden) biraz daha zekice oması gerektigini soyledim. "Okul agliyor" lafi saçma degil. "bu su tuzlu"dan sonra soylenmesi salakça. Bırak kardeşim seyirci anlasın okulun ağladığını. Vanilla sky'ın sonunda tech support'un gelip her şeyi açıklamasına(ki durum çok daha karmaşıktı) nasıl gıcık olduysam buna da oyle oldum.
sinemanyak umarım artık yanlış anlaşılma kalmamıştır. Başkalarının zekalarını degerlendirmeden once biraz daha düşünüp yazılanları anlamaya çalışırsan gereksiz sinir yapmamiş olursun.
You need to log in to post a reply.