Skip to content

bekleme odası

26 replies · 861 views

N@
N@N
135 posts
Mar 29, 2004, 05:44 PM#9705

rai wrote:
tansiyon yapma abi. ben yardımcı olmak maksadıyla tam da konuyla ilgili olarak söylemiştim. demirkubuzun filmlerinden dostoyevski akar. dostoyevskiden gayrı bir varoluşçu çizgi çekersek demirkubuz' u okumak çok daha anlamlı ve zevkli olur. hatta o çizgiyi çekmezsek demirkubuz' u seyretmek pek de anlamlı olmaz. "dostoyevski okuyun arkadaşlar" demekteki kastım budur. kimseye artislik falan yapmaya ya da akıl vermeye çalışmıyorum. yardımcı olmak falan...

kusura bakma kardeş bir yanlış anlama olmuş. sanırım ters tarafıma gelmiş ki öyle alalacele cevap vermişim. ama yinede bu açıklamayı birinci msj la birlikte yazmış olsaydın hiç böyle bir olaya gerek kalmayacaktı. malum bir birimizi tanımıyor ve ne demek istediğimizi kuru bir kaç kelimeyle ifade edince böyle yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor.
bu arada bir kaç msj önce bir yazının altına kalıbımı bastığımı okuyunca hakkında böyle aceleci ters cevap verdiğimden dolayı özür falan işte.... :)

GU
gulliver
20 posts
Mar 29, 2004, 08:43 PM#9706

CEVAP VERİYORUM

ALLAH ALLAH, FORUM ÇOŞMUŞ, CANI SIKILAN GELMIŞ, KUSMUŞ FORUMA.....

LAFI BILENDE YAZMIŞ BILMEYENDE YAZMIŞ.

BENİM CÜMLELERİ ALINTI YAPMIŞ ÜZERINE ÇALIŞMIŞ.......ÇOK KOMIK YA ..........GÜLDÜRDÜNÜZ BENI

GÜLLIVER DEMIŞKI..........

GÜLLIVER DIYOKI ARKADAŞ BU FILM ZÜKTEN BI FILM,
BU ADAMIN YAPTĞINI HERHANGI BI ÜNIVERSITENIN SINEMA-TV ÖĞRENCISI RAHAT YAPAR,HATTA DAHA IYI YAPAR BENCE

BENIM DEMIRKUBUZA KARŞI BI DÜŞMANLIĞIN KINIM YOK,DAHA DÜNE KADAR BEN AÇMASAM BELKIDE BU FORUM OLMIYACAKTI ALLAH BILIR,,,,,,

SONRA BIRILERI ÇIKIP ANLAMINI BILMEDIĞI KELIMELERI CÜMLE IÇINDE KULLANMAYA ÇALIŞMIŞ .......

KIMISI BANA AKIL VERMEYE ÇALIŞMIŞ........(KENDISINE YETMIŞ DE
SUÇ VE CEZAYI İKİ KERE OKUDUM ARKADAŞIM, HATTA KİTAP ŞU AN TAMKARŞIMDA DURUYO..........

KIMISI GÖRMÜŞ BU LAF KALABALIĞI YAPAN CEMAMATI
BI KAÇ KELAM BENDE SALLAYAYIM BU GULLIVER'E...........

DIĞERI NE KLIŞE YAPMIŞSA O DA AYNISINI KESMIŞ KOPYALAMIŞ,TAKLİTÇİ SENİ

FORMUN "QUOTE" KOMUTUNU ÖĞRENEN ALINTI YAPMIŞ.....

BU YAPILANLAR ÇOK KOMIKKKKKKKKK..........

HAKKATEN BIRAZ SAMIMI OLUN.

ENTEL AYAĞINA YATIP, SIRADAN SÜRÜDEN BI ÇALIŞMAYA ALKIŞ TUTMAYIN,

YOK BI YÖNETMEN FILM ÇEKERKEN ÇOK ZORLUK ÇEKIYOMUŞDA FALANDA

YOK ZEKI DEMIRKUBUZ IYI BI IŞ ÇIKARMIŞDA

BANA SADECE Bİ FİLMİNİ IZLEYİP DE SORUN YAPMA DIYOSUNUZ, (ONLAR DIYO) SONRADA BU FILMI DEĞILDE SANA SANA MASUMIYETI TAVSIYE EDERIM,

YOK YA ......

FICTION !! BANA NE HAKKINDA SÖZÜN DÜŞÜN DÜŞMEYECEĞI SENIN HADDIN DEĞIL,
BEN BU FILMI BEĞENMEDIM, BEĞENMEDIM,
HOŞUMA GITMEDI,HOŞUMA GITMEDI, BELLI SIRF BU FILME GITMEK IÇIN BENIM KADAR MÜCADELE VEREN YOKTUR ARANIZDA, SAMSUNDA TEK KIŞIYE OYNATMDILAR BU FILMI,

UZUN LAFIN KISASI BASİT BİR FİLM,VE BU BASİT ,SİRADAN ,SÜRÜDEN BİR FİL İÇİN 12 MİLYON ÖDEDİM, VE BENİM BU FİLM İÇİN YAPTIĞIM SAMİMİ İTİRAFLARA YAPILAN BASİT KLİŞE YORUMLAR........... VE SÜRÜYÜ GÖRÜP AKTILAN TAKLİTÇİ ZİHNİYETLER..........

ARTİSLİĞİN LUZÜMÜ YOK,ÖYLE KALIP CÜMLELERİ SAĞDAN SOLDAN DUYUP BURDA BANA SATMAYIN .....YEMEM BEN BUMLARI

MADEM O KADAR DEĞERLİ Bİ FİLMDE DAHA DÜNE KADAR BU FİLMİN KONUSU YOKTU, BEN AÇTIM,

SONRA BANA KALKIPTA SÖYLE YAPARSAM SENİNLE TARTIŞACAK ENFORMASYA SAHİP OLURMUŞUM

HADİ YA.....

Bİ KERE SENLE ATRIŞMAK İSTEYEN KİM,
SENİNLE TARTIŞMAM NEDEN Mİ ÇÜNKÜ SENİNLE TARTIŞMAK BANA HİÇBİRŞEY KAZANDIRMAZ DA ONDAN,,,,, ANCA VAKİT AKYBI OLUR SENİN ANLİCAN

BU KONUYU DAHA UZATMAYIN, BAŞKA TARAFLARA ÇEKTİNİZ ZATEN

ONLAR KENDİLERİNİ BİLİR.......

MİLLETİ GAZA GETİRMEYİN YALANDAN İKİ ÜÇ ENTEL AĞZI YAPIP....
HEPSİ ÇOK KOMİK......
GÜLÜYORUM....

HABİ DE
GEÇİYORUM.........

AD
ad or no
28 posts
Mar 30, 2004, 01:36 AM#9707

arkadaslar lütfen kisisellestirmeden yazisalim. insanda okuma-yazma istegi kalmiyor valla. ortada bir klise varsa, antitezini koyup bitirirsin olayi. dostoyevski okuyorsan, okudum deme anladigini yaz. kimse kimseye kendini kanitlamaya çalismiyor, bir paylasimin pesinde olalim.

OU
outsider
650 posts
Mar 30, 2004, 07:03 AM#9712

gülüver, bu civarda büyük harf kullanmak yasak. seni de kapı onune koymasınlar sonra...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 30, 2004, 07:11 AM#9713

devler ülkesine gelmis degilsin. bagirmasan da duyabiliyoruz. o yuzden gereksiz buyuk harflerden kaçinalim.
tesekkürler.

CA
caggins
472 posts
Mar 30, 2004, 07:22 AM#9714

Tartışmayacaksan yazma kardeşim, ne bu saldırganlık her açılan başlıkta aynı muhabbet. Boş yani! tartışmayacaksak sayfalarca yazıp insanların zamanından çalmayalım. Bir tek sana mı yükleniliyor bu forumda (bunu yapan herkese söylüyorum). Herkes üslubunu düzeltsin öyle takılsın ayıp kardeşim!

Yeter yaaaa!

FI
fiction
365 posts
Mar 30, 2004, 07:25 AM#9715

ben en azından 2 kere suç ve ceza yı okuyan birinin daha olgun laflar etmesini beklerdim ...beni senin filmi beğenip beğenmediğin ilgilendirmiyor ...benin için önemli olan "demirkubuz " hakkında söylediklerin yoksa hiç bir yerimde değil filmi beğenmemen ....adam gibi girersin foruma yazarsın filmle ilgili dertlerini sonrada sonlandırırsın yazını güzel bir şekilde ...gidipte "demirkubuz"a giydirmenin yada onun hayat felsefesine laf sokmanın gereği yok ...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Mar 30, 2004, 08:10 AM#9718

yojimbo gulliver e wrote:
devler ülkesine gelmis degilsin. bagirmasan da duyabiliyoruz.

hastasıyım böyle zekice müdahalelerin :)

N@
N@N
135 posts
Mar 30, 2004, 10:13 AM#9723

Re: CEVAP VERİYORUM

gulliver wrote:

Bİ KERE SENLE ATRIŞMAK İSTEYEN KİM,
SENİNLE TARTIŞMAM NEDEN Mİ ÇÜNKÜ SENİNLE TARTIŞMAK BANA HİÇBİRŞEY KAZANDIRMAZ DA ONDAN,,,,, ANCA VAKİT AKYBI OLUR SENİN ANLİCAN

sizin evin çıkışındaki sokağın sonunda kahve var kapıdan gir üç kişi oturmuş çay içiyorlar. sor onlara eminim dördüncüye ihtiyaçları vardır.
yanlış yere gelmişsin...

ST
Strier
165 posts
Apr 02, 2004, 07:09 AM#9830

Formu başından itibaren zor okuyorum. Arkadaşlar Bekleme Odası yüzünden birbirinizi yemeyin! Birisi lütfen cevap vermeyi kessin. Benim sizi uyarmak gibi bir yetkim yok ; hakkım da yok ama ayıp oluyor.

Zeki Demirkubuz'un bence de en kötü filmi. Ama her yönetmenin kariyerinde böyle koyver gitsin anları vardır. Genelllikle bu filmlere kişişel ya da en kişisel film diyoruz. Bu da onlardan biri. Bence diğer filmleri oldukça sağlam işler.
DEmirkubuz'un hoşuma gitmeyen tarafı şu tepki/tepkisizlik meselesini abartması. Tüm şöyleşilerde sinir oluyorum .Hatta bi keresinde sinemayı bırakabilirim beni tatmin etmedi diyordu.Zaten sinemasını yaparken yapılabilecek en minimal şeyi yapmaya çalışıyor. Düz hikaye anlatıyor ve neredeyse sinemanın hiçbir imkanını kullanmıyor. Bence hedeflediği de bu. Bresson 'a kadar uzanır buradan sonrası ...

CA
caggins
472 posts
May 26, 2004, 08:35 PM#12053

Ben bugün izledim bu filmi ve oldukça da beğendim. Hatta festivalde şu iki gündür izlediğim filmlerden en iyisi idi. adam hikayelerini böyle anlatmayı uygun buluyor ve bence oldukça da samimi. Karakterlerini başarılı ve sağlam buluyorum bu da beni sinemada çok rahatlatan bir faktör, böyle olunca film o kadar akıcı oluyor ki öndeki kafalara rağmen filmi bir çırpıda hiç kıvranmadan izledim. Sevdim valla güzeldi...

ZO
ZooooM
71 posts
May 29, 2004, 09:31 AM#12148

Bence film bu kadar eleştiriyi haketmiyor bir kere popüler kültürü eleştiren bir altmetni var bence türkiyedeki insanların yüzde doksanının yaptığını dakikalar boyunca gözümüze sokuyor televizyon karşısında saatlerini geçiriyor ve zapping yapıyor izleyecek birşey bulamayınca açıyor televoleyi onu izliyor belgesel izliyor bir düşünsenize çevrenizde kaç kişi yapacak bir işi varken belgesel izler.Çoğumuzun boşlukta kaybolduğunu söylüyor bence.Entel tavırlar takınmıyorum filmden çıkarttığımı söylüyorum.Birde Zeki Demirkubuz'un bir dostoyevski takıntısı var filmini ona itaf etmiş.Söyleşi sırasında dosteyevski nietsche isinleri çok geçti ama ahmet karakteri bana çoğunuzun belkide hiç sevmediği hiç saygı duymadığı(çünkü benim çevremde böyledir)fakat benim çok beyendiğim bir yazar olan charles bukovski'yi hatırlattı sanki filmi izlerken onun kitaplarından birinin uyarlamasını izliyor gibi hissettim kendimi.Belkide bu yüzden hoşuma gitti.Sıkıcılık konusuna gelince zaten zeki herkezin seveceği tarzda bir sinema yapmıyor adamım olayı bu sevende çok sevmeyende.Ben sevenlerin yanındayım.

Birde söyleşi sırasında bir cünleye takıldım "ben sinemaya ilgimi masumiyetten sonra kazandım" dedi yani masumiyeti yaparken bilgisizce yaptığım şeylerin farkında olmadan sadedce sezgisel çalıştım dedi.Ne diyelim Zeki sezgileri bu kadar güçlüyken sendaha çok işler yaparsın ve arkandan konuşanında seni omuzlarına alıp taşıyanda çok olur

You need to log in to post a reply.