Hangi Kamera ???
16 replies · 1,291 views
Hangi Kamera ???
Elimde 1000 $ a yakın bir para var. Bu parayla kamera almak istiyorum. Bir kaç yere baktım biraz fikir edindim. Yalnız para haliyle video kameralara yetiyor anca film kameraları çok yükseklerde... Peki film kamerası tadı veren yani filmi çektiğinde sünnet düğünü havası vermeyen filmi hissedebileceğiniz bir kamera markası var mı bildiğiniz ?? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
1000$'a profesyonel bir kamera almanın sanırım imkanı yok. canon'un xl modelleri 3bin 4bin dolar civarı.
bence ayarları manuel olan bir handycam de işini görür. beyazlık ayarları
, focus vb.. yapabileceğin bir kameradan sözediyorum. mesela bende sony dcr trv 60E var. profesyonel kalite vermese de diğer türdaşlarına göre beni daha çok tatmin ediyor. diğer iş zaten kurgu'ya kalıyor(avid).
Ama yine de olay kamerada falan değil. bir hi8 bile işimizi görür. önemli olan ne anlatmak istediğin?.
teknoloji sinemanın önüne geçemez.
iyi günler dilerim.
bence biraz daha bekle biraz daha para biriktirip sony mini dv yada 2,1 3,1 megapixer bi kamera almanı oneririm bendede 1,7 sony trv 33 var ama keske bira daha bekleyip 3,1 alsaydım diyorum sonrada bilgisayar ortamında guzelseyler yapacagına inanıyorum
bence eldeki imkanlar ile cekmek istedigin konuyu ortusturecek projeler uretilebilir. kafasi temiz dogru duzgun bir kamera olduktan ve ille de tiril tiril parlayan goruntulerin gerekmedigi bir projeye sahip olduktan sonra is kolay. yeterki sinemasal anlatim icin gerekli tum seyler yerinde olsun (cerceveler, aksiyon cizgisi, devamlilik, ses vs. vs..)
kamera olarak da bence alinacaksa artik mini dv bir kamera alinmali.. bu format artik neredeyse broadcast kalite sayilacak. bir cok haber ajansi veya tv canon xl kullaniyor ornegin.
Bildiğim kadarıyla Canon XL1, 3000-4000 dolarlık fiyatıyla öne çıkan bir kamera ama iyi bir kalite elde etmek için harici merceklere bayagi bir para dökmek gerekiyormuş. Ayrıca Soderbergh'de 2002 yapımı filmi Full Frontal'i Canon XL1s ile çekmiş.
geçenlerde beyaz showda şu yozgatta çekilen filmin yönetmeni vardı... imkansızlıklarda öyle bir şey başarabilmek takdire değer, fakat olmamış... ne ışık var ne oyuncu ne de diyalog sadece hırs ve tv seyredilerek kazanılmış bir yönetmenlik. ben sinema-tv okumuyorum ama projeme çok güveniyorum ve film çekildikten sonra bizim tanıdığımız yönetmen isimlerin birkaçına gönderilecek. castından tutunda en ufak diyaloglara kadar herşey cahil cesareti olmayacak. bu titizlik kamera olayında da geçerli sürekli araştırıyorum iyi makinalar var fakat çok pahalı, olmazsa trt nin yardım kuruluşundan yardım isteyeceğim teknik ekipmanlar için ama yine de kafamda iyi bir kamera alma düşüncesi var çünkü bol bol pratik lazım... fiyat fazla uçmayacak ama sünnet düğünü gibide çekim olmayacak galiba biraz zor !! neyse ben yine tavsiylerinizi bekliyorum her söylediğiniz kamerayı araştırıyorum...
hepinize eyvallah....
bol filmler...
hi8 alma
1000 dolarına bir 100 ya da 150 dolar daha ekleyebilirsen işini rahatlıkla gçrecek bir mini dv alabilirsin bu arada paranı sakın hi8 e yatırma onun yerine bakkaldan şeker al daha iyi dv ile çekip adobe ya da vegas ile kurgulayabilirsin ve bomba gibi olur emin ol ama sakın hi8 alma
bu bir sorudan öte bir öneri... kısa film çekmek ya da bir şekilde sanatsal birşeyler kurgulamak isteyenler için sinefil'de bir dosya ya da yazı dizisi oluşturulması güzel olmaz mı? biliyorsunuz formatlar, ses sistemleri ve çekim teknikleri hakkında bir çok terim ve kavram var ve git gide karmaşıklaşıyor. bu konu hakkında gerçekten detaylı yazı[lar] yazılabilse bence çok güzel olur.
Kamera sorunumuzu çözelim... :-)
Merhaba. Anladığım kadarıyla oldukça güvendiğin bir film projen var ama sen bunu hi8'lerle, dijital8'lerle falan harcamak istemiyorsun. Böyle düşünmekte de oldukça haklısın. Gerçi ben hala VHS kullanıyorum-daha doğrusu pratik yapıyorum. Ama çok arkasında duracağım önemli bir projem olsaydı herhalde profesyonel ekipman arayışına düşerdim.
İstanbul'da günlüğü 200milyona profesyonel kameramanıyla birlikte 3CCD'li yayın kalitesinde bir kamera da kiralayabilirsin yani. Tabi 3 günü geçecek kadar uzun bir çekim takvimin varsa bu astarı yüzünden pahalıya gelecek saçma bir öneri olur...
Herkese iyi çalışmalar...
kararsızım
hala projeyi tamamlayamadım o yüzden kamerayla da ilgilenemedim. bu yaz sonu senaryo bitecek galiba ve çok ünlü yakından tanıdığımız biriyle çekim senaryosunu yazacağız ( su an onun baglantılarını yapıyorum umarım olur) tabii bu kadarla bitmiyor oyuncu lazım tanıdığım birçok kişi var ama ben ankaradayım ilginen olursa -özellikle yan karakterler için- mail adresimden ulaşabilirsiniz.
Bu arada BAŞKENT SİNEFİL GRUBU FALAN YOK MU ? YOKSA AYARLAYIN BİR ŞEY SEVERİM ÖYLE ŞEYLERİ...
ÇOK KONUŞTUM KAÇIYORUM...
şu yarı profesyonel kameralar fena olmazdı.3CCD olanlar...ama fazla pahalıya kaçıyor..Mutlaka bi sony minidv edin derim.yada yeni çıkan Micromv lerden..İstanbul eminönünde piyasadan baya ucuza bulabilirsin..Beyaz ayarı Sony nin yeni tüm dv lerinde manuel olarak yapılabiliyorlar.bu iyi bi artı..Ses problemi oluyor ama sony nin nerdeyse tüm dv modelleri external mikrofon kabul edior,rahatça takabiliosun.Canon'un aksesuarları oldukça pahalı,ama sony'ile harikalar yaratabiliosun..Geniş açı objektifleri fln alıp,iyi bi kurgu programıyla harikalar yaratabilirsin..bi de digital zoom a kanma,hiçbi işe yaramıo..optik zoomu ne kdr yüksek olursa o kdr iyi...zoom belki sinema da kullanılmaz ama...dijital kamerada bi gereklilik..çünkü öteki türlü yaklaşık 300 dolara malolan bi aksesuara ihtiyacın olur..şu tekerlikli şeyler varya,unuttum adını..neyse bol şans.
You need to log in to post a reply.