Skip to content

Hangi Kamera ???

16 replies · 1,291 views

TA
tacfilm
3 posts
Aug 22, 2004, 12:56 PM#14210

Bir Sonyzededen tavsiyeler...

Evet, marka olarak Türkiye'de en yaygın ve ucuz aksesuarlı bir kamera üreticisi Sony. Ancak kendi okulumdaki ekipmanlar ve arkadaşlarımın kameraları da dahil 2000 yılından sonra üretilen her 5 Sony ürününden en az 2'si dayanıksız, kalitesiz ve çabuk bozulabilen bir yapıya sahip. Siz ne kadar gözünüz gibi bakıp temiz kullansanız da sürekli işlemci hataları ve vizör arızaları ile karşılaşmak çok olası!

Ayrıca Sony-Euroasia denen teknik servis Sony'nin tek yetkili tamir, bakım, onarım servisi. Ama allah düşmanımı bile düşürmesin. Devlet dairesi gibi aylarca koşturmanız gerekiyor...

Aldığım duyumlara göre Canon'un CCD ve görüntü işlemcileri oldukça iyiymiş. JVC zaten dünyada pazar lideri %35 ile! Şimdiki aklım olsa ya acele etmeyip Sony'nin atağını beklerdim, ya da Canon-JVC ikilisinden birine para yatırırdım.

Bir kere alıyoruz kamerayı yani. Sırf aksesuarı ucuz diye paramızı sokağa atmayalım !..

Herkese iyi çalışmalar...

AN
anarsizofren
24 posts
Aug 24, 2004, 08:09 AM#14256

Evet, bende video kamera alıyorum ama gerek fiyat gerek kalite bir yerde sıkışıyor insan..

Şimdi şöyle bir model var Sony DCR HC85E 1000euro+kdv gibi bir fiyat ama nasıl, uzun ömürlü olur mu kaliteli görümtü verir mi?aşağıdaki linke bakarak yeterli bir kamera diyorum ama uzman kişilerin fikrini almakta fayda var.

http://www.btdepo.com/DisProduct.asp?Pid=SONY%20DCR-HC85E

Birde JVC ve Canon dan hangi modeller işimizi görür?***

Canon dan gözüme XM1'i kestirdim ama XM2 çıkmış, durum oldukça karmaşık yani beklemek lazım sanırım biraz..

You need to log in to post a reply.