sinefilde yer alan yazılar...
19 replies · 402 views
valla toygun demirbilek diye bir adam çıkardilar piyasaya bu adamin uslubu anlamında amatorlugu falan kalmamış derim ben. ben bayıldım yazılarına. ZeminKat kosesi de sıkı bir giriş yapmış. izliyorum.
valla bir dizi yazı var sinefilde beni etkileyen pek bir şey yok .. amatör bir ruhla yazılmış bu yazılar akademik bir jargonla yazıldığı için biraz ağdalı ve sonuç olarak sıkıcı.. sonuna kadar pek okunmuyor-- tekno flesh bir kabus tan beri de pek iyi yazı gelmedi..
toygun demirbilek ise etkiliyeci tarzıyla şahsen dibimi düşürdü.. özellikle yeşil boyunlu çamlık ördeği, ile hicvin doruklarında dolaşıyor.. zemin kat da idare eder .. TOYGUN FOREVER
bu forum konusunu tartışmaya açan kişi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki internette sinefil,rakiplerine fark atmış durumdadır.bugüne kadar birden fazla sitede yazma olanağını elde eden bir kişi olarak bunu tereddüte yer bırakmadan söyleyebilirim.
aslinda bence sinefil'in en en onemli farki populer sinemayı diger sitler gibi asil odak noktası yapmamasi. bu bence cok onemli bir ayrinti. akademik yazilarin yayimlaniyor olmasi da baska bir artı. ancak tabi bu cizgideki bir sitenin "piyasaya" yazar sürebilecek kadar etkin olması gerek. sinefil'den yetişme adamlar istiyoruz. bence daha yolun başında sinefil. ilkelerinden taviz vermezse bir ekole bile dönüşebilir zamanla..
yaklaşık iki senedir sinefilde yazmamın en büyük sebebi sevgili cahit binici başta olmak üzere tüm ailenin bana göstermiş olduğu sıcaklık ve serbestiyettir.akademik yazıları sıkıcı bulan arkadaşın unuttuğu şey ise bu site popüler sinemayı inceleyen ve takip etme zorunluluğu olan bir site değildir.şu an internette geniş bir araştırma yapın,sinefildeki seviyenin başka hiçbir sitede olmadığını görürsünüz.ve sinemayla ben çok yakından ilgileniyorum diyen insanların bu yazıları dikkatle okumalarını tavsiye ediyorum.(kendi yazılarımı bu tavsiyeden ayırıyorum çünkü akademik bir yazı yeteneğine sahip olduğuma inanmıyorum)çünkü bu yazılar uzun araştırmalar ve büyük emeklerin sonucu olarak ortaya çıkıyor.o yazıların sinema bilgisi adına okurlara büyük katkıları var..
bununla beraber ileride ben de sinefilin bir ekol olacağına inanıyorum.yalnız bence her sinefil sitesini takip eden kişinin sitenin tanıtımına ve yayılmasına katkıda bulunması gerektiğine inanıyorum...
Sinefil köşe yazıları gittikçe ilginç olmaya başladı.. öce demir bilek toygun kısa kes uzatma dan biraz bahsetmek istiyorum.. kısa filmler geç sinemacılar ve yapılması gereken şeyler üzerine mütevazı bir makale hoş..fakat biraz Robert rodrigez in ekipsiz asi kitabının on dakikalık sinema okulu adlı bölümü kokuyor.. toygun forever demek isterdim ama toygun biraz düşük bir performans çıkardı bu hafta gelecek hafta umarım kondisyoneriyle çalışmalarını yoğunlaştırır ve sanal ortama dahi iyi bir yazı ile çıkar.
Bu haftanın yıldızı zemin katla Erdinç.. bravo Erdinç ..şahsen ilk iki yazın çok iyi gözükmemişti gözüme ama bu hafta %110 bir performans gösterip vcd ciler üzerine çok sağlam bir yazı fışkırtmış.. özellikle arzu hakan çifti ve crash filmi yüzünden muzdarip olan vcd tezgahtarının diyalogları dikkat çekici..
Tutamazsınız sinefil geliyor..
Cem Uzan : D
dopey wrote:
Tutamazsınız sinefil geliyor..
Cem Uzan : D
forum yazarları arasında da dopey döktürmüş.. çok güldüm. :-)))
Valla Kemal Ekin Aysel'i de es gecmemek lazim. Bir girdi pir girdi...
http://www.sinefil.org/yazilar/yazi.php?id=83
sevgili yekta,
yazını çılgınca bir keyifle okudum. başta "bizimki yine güzel konu yakalamış gündem takibi babında ama fason gidecek gibi" demedim değil ama sonuna doğru aktıkça pek bir keyif aldım. sebebini tam olarak kestiremediğim bir şekilde ben de "yapabilirmişiz" hissi uyandırdı. evet! yapabiliriz itiraz edebilir ve bunu yaparken de somut örneklerden yola çıkabiliriz. sırf kendimiz için değil, ırak, afganistan ve hatta amerika'nın insanları için doğamıza karşı çıkabiliriz. en azından neden öldüğünün veya öldürdüğünün farkında olamayacak insanların kayıplarını önlemek adına bağırabiliriz. zira ben sıkıldım artık kendi yaptığını eleştiren bir sinemaya yeni yeni malzemeler çıkmasından. ileride ufaklıkların benim yaşadığım bir savaşa dair filmler izleyip vay be fenaymış demesini istemiyorum. Yazında bunu mükemmelen vurguladığın için hayranlıklarımı iletir, devamını heyecanla beklediğimi söyler, teşekkür ederken sevgilerimi sunarım.
- arada: onur yazıcıoğlu'nun son yazısını üslübuna duyduğum sempatiden kaynaklı olsa gerek genel olarak beğenmekle beraber katılmadığım pek çok noktayı kendisi ile tartışmak isteyen kişiyim.
Bu Toygun Demirbilek'e ne oldu. Oldu mu, kaldi mi? Bekliyoruz heyecanla...
You need to log in to post a reply.