sinefilde yer alan yazılar...
19 replies · 402 views
Jon Irenicus wrote:
sevgili yekta,
yazını çılgınca bir keyifle okudum. başta "bizimki yine güzel konu yakalamış gündem takibi babında ama fason gidecek gibi" demedim değil ama sonuna doğru aktıkça pek bir keyif aldım. sebebini tam olarak kestiremediğim bir şekilde ben de "yapabilirmişiz" hissi uyandırdı. evet! yapabiliriz itiraz edebilir ve bunu yaparken de somut örneklerden yola çıkabiliriz. sırf kendimiz için değil, ırak, afganistan ve hatta amerika'nın insanları için doğamıza karşı çıkabiliriz. en azından neden öldüğünün veya öldürdüğünün farkında olamayacak insanların kayıplarını önlemek adına bağırabiliriz. zira ben sıkıldım artık kendi yaptığını eleştiren bir sinemaya yeni yeni malzemeler çıkmasından. ileride ufaklıkların benim yaşadığım bir savaşa dair filmler izleyip vay be fenaymış demesini istemiyorum. Yazında bunu mükemmelen vurguladığın için hayranlıklarımı iletir, devamını heyecanla beklediğimi söyler, teşekkür ederken sevgilerimi sunarım..
aynen katılıyorum.özellikle imdb den kaynak göstermesi güzel bir düşünce.tebrikler yekta...
uzun zamandır kimse bizi pohpohlamıyor veya "kırbaçlamıyor"...
Sevgili Onur'un Kibar Feyzo yazısında çok hoşuma giden bir tespit var.paylaşmak istedim:
Onur Yazıcıoğlu wrote:
Kibar Feyzo'nun anti faşist bir sinema filmi olarak seyirci rekorları kırdığı dönemin Türkiye'si; solun Türk Siyasal Hayatı'nda en geniş kitlelere ulaştığı Türkiye'dir. Asmalı Konak'ın feodal değerlere sahip çıkan bir televizyon dizisi olarak rating rekorları kırdığı dönemin Türkiye'si; Siyasal İslam'ın tek başına iktidara geldiği Türkiye'dir. Bu bağlamda Kibar Feyzo, Türk Siyasal Hayatı'nın serüvenini bizlere uzun dönemde göstermeyi de beceren bir yapıttır.
sermest wrote:
uzun zamandır kimse bizi pohpohlamıyor veya "kırbaçlamıyor"...Sevgili Onur'un Kibar Feyzo yazısında çok hoşuma giden bir tespit var.paylaşmak istedim:
Onur Yazıcıoğlu wrote:
Kibar Feyzo'nun anti faşist bir sinema filmi olarak seyirci rekorları kırdığı dönemin Türkiye'si; solun Türk Siyasal Hayatı'nda en geniş kitlelere ulaştığı Türkiye'dir. Asmalı Konak'ın feodal değerlere sahip çıkan bir televizyon dizisi olarak rating rekorları kırdığı dönemin Türkiye'si; Siyasal İslam'ın tek başına iktidara geldiği Türkiye'dir. Bu bağlamda Kibar Feyzo, Türk Siyasal Hayatı'nın serüvenini bizlere uzun dönemde göstermeyi de beceren bir yapıttır.
Katılıyorum. Onur Kardeşimizin yazısı gerçekten hiç fena olmamış. En sevdiğim filmi yazmış.
You need to log in to post a reply.