Skip to content

eternal sunshine of the spotless mind

53 replies · 1,528 views

CH
chui
9 posts
Nov 04, 2004, 01:58 PM#15604

arkadaşlar filmin vizyona girip girmiceği hakkında bilgi sahibi olan var mı?

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 22, 2004, 12:33 PM#16434

Bu sene izlediğim en iyi film Old Boy'du.
Eternal Sunshine of the Spotless Mind kalbimi çalan Old Boy'un tahtını zorluyor.
Film mükemmel.Öyle böyle değil.
Vizyona girse de girmese de beklemeyin izleyin hemen.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Dec 22, 2004, 01:06 PM#16439

yeter. ben bu hafta sonu izliyorum.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 22, 2004, 01:14 PM#16442

bu bekleyiş benim bile prensiplerimi bozma noktasına getirdi.artık çatlamak üzereyim.

SE
Serdar
122 posts
Dec 22, 2004, 02:20 PM#16450

bu arada "Everbody got to learn sometime"Beck'in mi James Warren'ın mı şarkısı?Albümü olan var mı,aranızda?

FI
fiction
365 posts
Jan 30, 2005, 02:13 PM#17439

artık bu filmi korsanda izleyebilirsiniz..çünkü vizyona gireceği yok bununda...big fish den sonra diğer büyük bir kayıp..ben 2 gün önce seyrettim dvd den ...her şeyiyle mükemmel bir film...bir yaratıcılık harikası ...müzikler, oyunculuklar enfes...

WH
whatdreamsmaycome
52 posts
Feb 03, 2005, 03:01 PM#17597

mukemmel! hayatimda izledigim en iyi filmlerden.. iki defa seyrettim.. ikisinde de acaip zevk aldim... ayrica topice bastan bakiyorum, ne zaman vizyona girecegi geyigi donmus :)) haziranda baslamis tartismalar, ve subattayiz :) ben de big fish gibi demistim.. kaderleri benziyor..

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 19, 2005, 11:11 PM#18157

bir gun bir yerlerde "iyi film nedir, sen iyi filmden ne anlarsin anlat bakalim" durumuna dusseydim bu filmden baska bir filme gerek duymadan anlatmaya baslardim. konustugumdan daha guzel yazamadigimdan, bu filmi izledikten sonraki dusuncelerimi tam olarak bilemeyeceginiz ve islerin her an tepetaklak olabilecegi gerginliginde yasadigim bu zamanda bende yarattigi o muhtesem ilhamin ne oldugunu anlayamayacaginiz icin kendim ve sizin adiniza cok uzuluyorum. yine de birazcik denemekte fayda var:

**bir yonetmenden ne beklerim: **
her turlu anlatim bicimine karsi onyargisiz olabilmeli. kendi kurmaca dunyasinin butun unsurlarini cok iyi bilmeli ve eser sahibi olarak yarattigi dunyanin tanrisi olabilme basarisi ona duydugum hayranliklardan birisi olmali.

anlattigi her seyle aklimi, duygularimi celmeli. burnumun dibindeki seyleri goremeyecek kadar sersemledigimi yüzüme carpmali. ya da hic bilmedim, gormedigim, hic bir zaman yasamadigim veya yasama sansim bile olmayacak deneyimler yasatmali. bana sürekli "ogreten adamcilik" oynayarak degil bazi seyleri "deneyimleyerek" kavramami saglamali.

konularina karismayi sevmem. konusu ne olursa olsun bakis acisi cok onemlidir benim icin. hic bakamadigim acilardan bakmasi benim de zihnimi acar ve farkli düsünmeyi, empati kurmayi denerim. boylece "otekini" anlamama yardim etmeli.

tutkulu olmali... en cok da hayati ve insanlari anlamaya calistigina dair bir tutku olmali. bu sadece bir film uzerinden gorulebilecek bir sey degil. onun her filmi disinda yonetmenlik seruveni de bana bunu anlatmali. moralinin bozuk olmasi ya da cok keyifli olmasi umurumda degil. yaklasimi onemli. espiri yapiyor olsa da bu soylediklerim gecerli. keskin bir zekanin urunu olmayan bir mizah eseri beni ancak kendisine guldurebilir.

iyi bir senaristten ne beklerim:
bir yonetmenden bekledigim her sey temelde onda da var. benim icin birisi cakmagi, tutunu ve kagidi uzatan; digeri de cigarayi hazirlayip (artik icine zehir mi katar, sihir mi bilemem) elden ele donmesini saglayan adamlar gibiler.

iyi bir goruntu yonetmeninden ne beklerim
bir kere yonetmeni cok iyi anlamis olmali. filmin teknik ekibinde degil, yaratici ekibinde oldugunu biliyor olmali. bunu da hakkiyla yerine getirmeli. film dilinin gramerini cok iyi biliyor oldugunu her cercevede ve kesmede anlamaliyim. filmin renkleri, dokusu kendi istedigi gibi degil filmin istedigi gibi olmali. izleyicinin bilmesine gerek olmadigi ama iyi bir film icin gerekli olan tum yapi taslari cok iyi kullanilmis olmali. benim icin o sahnede kaca kac bir objektif oldugu bilgisinin hic bir hukmu olmayabilir ancak sadece is olsun diye konulmus ayrintilar anlatima zarar verir. filme ihanet etmekyit. anlatima zarar verip vermedigini soylenmek isteneni iskaladigimda anlarim.

iyi film muzigi dedigin sey nasil bir seydir
film, muzigi sirtinda tasimamali. muzik, filmin icinde, onun icin varolan bir oge olmali. muzigin o sirada, o anda, o goruntuyle birlikte duyuluyor olmasinin tek nedeni sahnenin duygusunu pekistirmekten baska bir sey olmamali. muzigin filmde dogru kullanilmi bestenin tek basina guzel olmasindan cok daha onemlidir.

iyi bir film kurgucusu ne is yapar?:

"umarim elindeki gucun kesip bolmek icin degil, birlestirip yapistirmak icin kullanilmasi gerektiginin farkindasindir..."

sonuc:
Eternal Sunshine of the Spotless Mind filmi cok cok guzel bir film. cunku bir cok reklam ve videoclipleriyle yaptiklarina hayranlik duydugum Michel Gondry ilk uzun metraj filmiyle nasil yaratici bir yonetmen oldugunu kanitladi.

daha once Adaptation, Being John Malkovich, Confessions of a Dangerous Mind gibi cok onemli isler yazan bu adam iyiden iyiye senaryo dersi veriyor bu filmde.

kurgu iyi, muzikler sahane, dekor ve kostumler cok guzel... daha ne olsun!.. izleyin, herkese de izlettirin. simdiye kadar izlemediginize cok uzuleceksiniz.

Last edited: Feb 20, 2005, 05:05 AM (2)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 19, 2005, 11:28 PM#18158

bu arada "iyi oyunculuk" meselesine hic girmedim. zira jim carrey'e ozel bir baslik acmanin zamani geldi. oyunculuk icin de tam bir ders filmi. sinema ogrencileri bu filmi didik ederek, konservatuar ogrencileri de filmin oyuncularına bakarak egitimlerine cok sey katabilirler.

ayrica bu filmi turkiyeye getiren cok ciddi bir gelir de elde eder iyi pazarlanirsa. neden gelmiyor hic anlamis degilim. filmin sadece yuzeyine bakinca bile cok guzel ve hatta keyifli oldugu soylenebilir. sinema isletmecileri icin de bu yeterli bir kriterdir sanirim.

FI
fiction
365 posts
Feb 21, 2005, 10:36 AM#18175

kesinlikle haklısın bu filmin vizyona girmesi için o kadar çok sebep varki...öncelikle oscar adayı ve jim carrey gibi ülkemizdede çok sevilen bir oyuncusu var ...üstelik film dünya çapında çok büyük bir hayran kitlesine sahip...wb, uip yada özen film gibi bu filmi vizyona sokacak potansiyeli bulunan dağıtımcılar bunu görmeli bence...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 21, 2005, 11:01 AM#18176

Martin Mystere wrote:

ayrica bu filmi turkiyeye getiren cok ciddi bir gelir de elde eder iyi pazarlanirsa. neden gelmiyor hic anlamis degilim. filmin sadece yuzeyine bakinca bile cok guzel ve hatta keyifli oldugu soylenebilir. sinema isletmecileri icin de bu yeterli bir kriterdir sanirim.

pek geliri kalmadı..çevremde bir ben izlemedim filmi...sinemaya yılda bir anca gidenler bile izlemiş filmi...

CH
chui
9 posts
Feb 22, 2005, 05:39 PM#18239

gelir açısından yaklaşmıyorum ama filmi izlemenin kötü olduğunu düşünmüyorum bana saçma geliyor.filmi seyredip sonrada geldiğinde sinemada seyretmenin nasıl bir mahsuru var anlamıyorum.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Feb 23, 2005, 01:21 AM#18259

cok dogru bu soyledigin. mesela, ben. bu filmi sinema salonunda tamamen karanlik bir ortamda, sadece filmle basbasa kalarak izlemek icin can atiyorum.

DO
dopey
914 posts
Feb 23, 2005, 11:44 AM#18277

ving söylediğine göre bu film asla vizyona giremeyecek. ihtimal yok. çünkü filmi haklarına sahip olan firma battı. ving tahminine göre çoktan televizyona satılımıştır bile bu güzel film.....

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 23, 2005, 12:41 PM#18283

o zaman dvdsini beklemekten başka çarem yok...
vingu ne zaman çıkar dvdsi?
bir bilgin var mı?

You need to log in to post a reply.