Spider Man 2
24 replies · 904 views
Spider Man 2
Eh izledik sonunda! Bir Örümcek Adam fanı olara çok beğendim diyebilirim. Çizgi romana ustalıkla yapılmış göndermelerine, Sam Raimi'nin kendi korku filmleri izleyicisine yaptığı göndermelere bayıldım. Gerçekten çok güldüm, eğlendim. Efektlere biraz daha çalışılması gerek ama Örümcek Adam ruhunu bu kadar iyi yakalamış olması takdire şayan!
Helal sana Sam abi, kendini affettirdin.
i'm back, i'm back! my back my back.
süperdi, ilk filmle aralarında dağlar kadar fark var. bu sefer gerçekten harika olmuş.
İlk filmi beğenmeyen bir duvar sürüngeni hayranı olarak ikinci filmin bu kadar övülmesine şaşırdım ve meraklandım açıkcası... İzlemek lazım tabi önec :P
ben 2. filmin iyi olcağını bekliyordum ama bu derece olcağını tahmin edemezdim ......sam raimi çok iyi bir iş çıkartmış ....bence 3.film çok daha iyi olacak spider man seri ilerdikçe çok daha iyi olacak.....
Last edited: Jul 19, 2004, 09:07 AM (1)
İkincisi, birincisine nazaran gerçekten iyi olmuş. Fakat sizde de aynı his uyandı mı bilmem. Sanki iyi bir senaryo, bir holywoodlunun eline geçmiş gibi. Özellikle son 4 dakika o kadar belli bir yapıştırma olmuş ki. Film boyunca kahramanlık kavramı sorgulanıp duruyor. Neredeyse Platon'un elinde güç olan insan neden ahlaklı bir yaşam sürsün sorusunu sorduruyor da sonundaki o Amerikan kahramanı bakışları nedir öyle omuz üstünden arkaya doğru. Film bence Jonah'ın "söyleyin havyarı açmasınlar sözüyle bitebilirdi. Dahası, filmde spiderman'in o son uçuşu, hem sonraki devam filmlerine bir kapı hem de her maceradan sonra günbatımına doğru yola çıkan yalnız kovboy tribinin filme zorla sokuşturulmuş olduğunu gösteriyordu.
spiderman 2
Üçüncü filmi suya düşürmek için örümceğe aksarayda bir yer ayarlayacağım.
Bende beğendim bu filmi. Seyretmeyenler varsa aşağıda bazı bölümlerde biraz açık veriyorum ona göre okuyunuz.
Bir kere Dr.Octopus harikaydı. Hem oyunculuk hemde bilgisayar efekti olarak.
Action sahneleri çok iyiydi.
Bugle'in Editörü çok iyiydi.
Sonra ben Kirsten Dunst'a bayıldım bu filmde - zaten severim bu güzel kardeşimi, bir insan bu kadar mı doğal görünür ekranda yaa, helal olsun.
Sam Raimi konuşturmuş yeteneğini, ayrıca jenerikte çok hoşuma gitti benim, kim çizmiş onları bilen var mı?
Ayrıca adamım Bruce Campbell süppperrrdi. Bir insan bu kadar mı karizma olur, yaş kemale erdiği halde bu kadar mı hoş olur yaa, bravo diyorum, saygıyla eğiliyorum.
Şimdi hoşlanmadığım yerlere gelelim (bu arada bunlar sadece ufak şikayetler - genel olarak çok beğendim ve tavsiye ederim görmeyenlere)
Aunt May'in ev toplarkenki konuşması - ya neydi o öyle yani gözümüze gözümüze offff baydı o anda
Tobey Maguire - ya çok tipsiz abi o adam yaaa, hadi normal haline neyse ama o damda koşarken birde treni durdururken ki sahnelerde artık "kardeş sen maskeni takıver bi zahmet" diyesim geldi (bu izlenimimi yazdığım başka bir forumda arkadaşlar zaten Spidey'nin özü bu falan filan dediler, tamam ama ne yapayım söylemeden geçemiyorum)
Bu arada benim gittiğim seansta yaklaşık 4 yaşlarında hiç susmayan bir kız çocuğu vardı. Ama her sahneye bir yorum getirdi yumurcak. En son sahnede ise "eeee ama anne bu kadın hala niye üzülüyor?" diyerek bombayı patlattı küçük hanım :)
Sonunda sineması olan bir yerleşim merkezine geldim ve duvarsurungenini izledim.
İlk filme göre gerçekten iyi olmuş, özellikle Doktor Ahtapot rolune çok güzel oturmuş, çizgir romanın ruhuna biraz yaklaşılmış, ama çizgiromanın geçmişi ile oynanmaktan çekinilmemiş :(
Tüm her şeyi geçti ama benim okuduğum tüm çizgi romanlarda Peter Parker Bugle'da çalışır, şimdi gazete sahibinin oğlunu düğünde terk eden kadınla evlenen (birlikte olan) peter parker nasıl o gazetenin kapısından içeri girecek üçüncü filmde gerçekten merak ediyorum. Ne alakası vardı böyle bir şey uydurmanın?
film bitmek bilmedi açıkçası sonlara doğru çok sıkıldım. tabii örümcek adamı hiç sevmediğimden de kaynaklanıyor olabilir ama harry potter ı da hiç sevmem yine de zevkle seyrediyorum. örümcek adamdan zevk alabilmek için fanatiği olmak lazım sanırım.
Ne bileyim ben fanatiği falan da değilim (hatta Sam Raimi yönetmemiş olsa gitmezdim bile belki) ama çok eğlendim-hatta Aunt May'in abuk subuk "hero" konuşması dışında hiç sıkılmadığımı söyleyebilirim.
nasıl desem... o hero konuşması aslında tam olarak Örümcek fanatiklerine yapılıyordu. şunu söyleyebilirm. ben ve çevremdeki birkaç tanıdığım o konuşmada çok duygulu anlar yaşadık. O kadar yani... çünkü orada ufakken süper kahraman olma hayaline kapılmış ve hala aynı hayali yaşatan bi grup fanatiğe sesleniyordu Aunti May... ama sıkılmış olabilirsin... insanlık hali;)
evet o konuşma tam da "With great power comes great responsibility...!" konuşmasıydı. Ki çizgiromanda da bu sürekli tekrar edilir.
You need to log in to post a reply.