Skip to content

Alacakaranlık Kuşağı

24 replies · 601 views

CE
Cevat Kelle
174 posts
Jul 27, 2004, 11:37 AM#13486

Alacakaranlık Kuşağı

Alacakaranlık kuşağı vardı bir zamanlar, X-files'in tekrar bölümlerini izlerken hep o aklıma geliyor. CNBC-e de falan yayınlansa iyi olur. Gerçi Kanal 7'de yayınlandığına dair bir irvayet duydum ama hiç denk gelmedim.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Jul 27, 2004, 12:25 PM#13491

yayınlandı ama onlar yeni bölümlerdi. bizim trt'de izlediğimiz bölümler değil. o yüzden pek bi izleyici kitlesi toplayamadı...
katılıyorum, CNBC-e yayınlasa pek şaaane olur.

SH
shattimento
311 posts
Jul 27, 2004, 12:39 PM#13495

bi de sır dosyası vardı,türk yapımı,taylan biladerler çekmişti,taner birsel mehmet günsür oynuyodu. o da amatörce falandı ama iyi atmosfer yaratıodu kardeşler.

bi de ben onun müziğine bayılırdım yaa,hakkaten çok güzeldi.demir demirkan yapmıştı yanlış hatırlamıosam.

onu da birisi tekrar yayınlıo da hangi kanalda gördüümü hatırlamıyorum

LE
lemosh
78 posts
Jul 27, 2004, 02:44 PM#13507

shatti'ye katiliorum ..gercekten "SIR DOSYASI" takdire sayan bi cabayla yapilmis iyi bi produksiyondu...ama nooldu? tutmadi!

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jul 28, 2004, 08:23 AM#13508

nesi iyiydi be o dizinin?
üzerlerine çarşaf geçirip öcü böcü yapıyolardı.
bence feci kötü bi diziydi.
bu kadar el üstünde tutulan taylan biraderlerin işlerine dair iyi de bi örnektir bence. iyi derken, kötü anlamında
o dizi uzaylı zekiye'den bile kötüydü.

türkiye'de ne yazık ki henüz yapılamadı böyle bi olay.
saçma girişimler oldu sadece.

ama keşke alacakaranlık kuşağı başlasa.
ne güzel olurdu....

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 28, 2004, 09:21 AM#13510

kimi zaman saçmalasa da atmosfer yaratmada oldukça iyiydi. her bölüm tam zirve yaptığı yerde bitiyodu, hah şimdi anlayacağız neymiş derken ekran kararıyodu. özellikle kuyu bölümünde -ki ilk bölümü olabilir- sinir olmuştum. ama severdim... türkiye'de bir ilk -ve hatta tek- olduğu da gözönüne alınırsa bu kadar sert bi eleştiriyi haketmiyor...

CE
Cevat Kelle
174 posts
Jul 28, 2004, 09:31 AM#13511

bence de bu kadar sert bir çıkışı hak etmiyorlar, gerçi senin taylan biraderlere yaklaşımında zaten kişisel bir nefret var gibi :)
"Sen çok mu seversin?" dersen pek sevmem ama türkiyede olmayan bir türü bir şekilde var etmeye uğraşıyorlar.

CO
costanza
314 posts
Jul 28, 2004, 09:33 AM#13513

nesi iyiydi be o dizinin?
üzerlerine çarşaf geçirip öcü böcü yapıyolardı.

bence de haksız bi eleştiri. konseptinin x-files'tan kopya olması dışında, konular bizim buralara iyi uyarlanmıştı, ama konudan önemlisi imkanlar dahilinde özenerek çekilmişti. mesela o kuyu bölümleri gayet ilginçti. maalesef istenen reytinglere ulaşamadı.

SH
shattimento
311 posts
Jul 28, 2004, 10:16 AM#13517

ya kimsenin anladığım kadarıyla taylan biladerleri göklere çıkardığı yok da. bence onaylanması, desteklenmesi gereken bir çabaları var. belki de kültürümüzde genel olarak tavrımız köstekleme üzerine olduğundan birçok kimse birşeylere başlama cesareti edinemiyor.Bir şeyin ilk denemesinde tabiki eksik olan taraflar olacaktır.önemli olan taraf nedir iyi olan tarafları belirterek o yönde insanları yönlendirmek.(tabi alternatifi olarak kötü taraflardan bahsedip şevk kırmak da olabilir)

sır dosyasında atmosferi iyi yaratabiliyolardı dedim ki bu tür de en önemli unsur.öcü böcü kısmı zaten teknikte beceremedikleri kısımlar.hiç göstermemek gibi bir alternatif vardı.Ama kim deneyecek o zaman bunları...

LE
lemosh
78 posts
Jul 28, 2004, 11:44 AM#13537

ya yok...bence Taylan Biraderler'in savunulacak hicbi yanlari yok! gercekten biseyler yapmaya calisiyo olabilirler ancak basarisizlar...demek istediim "Okul" filmi gercekten rezil otesi bi filmdi ve Taylan Biraderler o filme "ee efendim "Okul" filmini ben Yagmur ve kardesim Durul, beraber cektik" deseler de inanmayin...neden? cunku film yonetmek; filmin dekoru, filmin oyuncu yonetimi, degisik planlarda cekimler yapmak filam gibi bi takim ozverisel ve caba gerektiren isleri aksatmadan yapmaya calisarak ve ayni zamanda filmin her parcasina ayni ozeni gostererek olur diye dusunuorum..ve maalesef cektikleri film kanimca "yazik!" dedirten bi filmdi...boole adamlari da desteklemek istemiorum..ta ki adam gibi islerini gorene kadar...
gelelim "SIR DOSYASI"na..bu dizide daa profesyonel oyuncularla calismis olmalari (mesela Taner Birsel, mesela Mehmet Gunsur) bu yapimin kalitesini arttiriyodu bi kere..onun disinda senaryolar cok duzgundu diye hatirliorum.yani her hikaye iidi ve Pumpkin'in de dedii gibi cok acayip sonlanip insana "vaay" dedirtiyodu..belki de Taylan Biraderler bu diziyi amator 1 ruhla yaptiklari icin hostu..soora "biz olduk kardesim, cakalim bi uzun metraj" mi dediler ne dediler annamadim ki???

SH
shattimento
311 posts
Jul 28, 2004, 12:06 PM#13542

offf bu ne yaman çelişkidir bööle.
bak mesela sır dosyası konusunda olumlusun,okulu sevmemişsin,.....'yı belki çok seveceksin.
hakkaten adamların işlerini çok beğenmiş gibi savunuyoı oldum ama benim asıl derdim film çekmenin ne kadar zor olduğunu burada herkes biliyo,ve adamlar senin sizin iyi bi işinizi görene kadar desteklemek istemiyorum noktasına gelene kadar başarısız çalışmalar da yapacaklar tabiki,kötüsün,kötü,kötü diyip çöpe atmamak önemli olan.şu sitede bi anket yapalım mı ileride film projesi olan kaç kişi var,hatta aşalım iletişim fakültelerini baz alalım kaç kişinin projesi var, kaçı, kaçımız gerçekleştirdik.işte ben filmlerin bööyle eleştirilmesini onaylamıyorum.kişi ,proje şu noktada beni ilgilendirmiyor o filmi çekebilme azimlerinden dolayı bile desteklenmeyi hakediyorlar diye düşünüyorum.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 28, 2004, 12:19 PM#13544

Ben Okul'un da bu kadar kotu olduğunu düşünmüyorum. Ne bekliyordun ki ne buldun gibi bir soru geliyor aklıma. Eğlendirme amaçlı çekilmiş gişe kaygılı bir film olduğuna göre bence başarılıydı. Amerikalı rakiplerinden eksiği farkedilir deneyimsizlik ve olanaksızlıktı -ki bunun da hoşgörülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ha komedi mi korku mu karar verememiş, arada kalmış gibi şeyler söyleyebilirsin, anlarım. Ama komedi olmak istediği yerlerde gerçekten komik, korku olmak istediği yerlerde de -klişelerle de olsa- bunu az çok başarmış bir film okul. Bence çok güzel sahneler vardı. Lise sabahı ilk akla geleni. Evet belki biraz daha özenilse daha güzel bişey çıkabilirdi ama hiç özenilmemiş de diyemeyiz.

LE
lemosh
78 posts
Jul 28, 2004, 01:17 PM#13546

yok ben celismedim saniorum kendimle filam..nasi mi? soole annatiim..hmm..oncelikle yaptiklari bi isi beenmis oldum ama ondan da salt kendi basarilarindan bahsedemeyiz demek istiorum..ve basarisiz olduklari su goturmez bi konu var o da oyuncu yonetimi. bence bi filmde yonetmenin yapmasi gereken en zor ve en onemli is. eer bu konuda "noolmus canim iste komediyse komedi, zartsa zart..adamlar film cekmis mis gibi, sikiosa gel sen cek! " dersek ayip ederis derim. ya lutfen soyleyin bana: "Okul" filminde oynayan Sinem Kobal'in "Dadi" dizisindeki karakterinden farki neydi? Ya da "Asmali Konak" ta Salih rolunde gordugumuz Burak Altay'in oyunu Asmali Konak'takinden ne kadar farkliydi? ben o filme isinamadiktan sonra "ilk deneme tabi olur oole, desteklemek lazim" naralari atamam maalesef.ne bekliodum ne bulduma gelirsek: ben filmi izlemeden once bu adamlarin TV8'de bi roportajlarini izledim.ve bu roportajda " efenim biz donnie darko'ya atifta bulunduk,yok efendim Robert Rodriguez'e gondermeler yaptik" bla bla diince, dedim "vaaay cok ii bisee gelio galba" gercekten aldandim yani..belki de benim ofkem boole kendilerini cok pohpohladiklari icin olabilir..bilmiorum iste yaa..boole...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 28, 2004, 01:33 PM#13547

açıkçası ben okul'da "oyuncu" olduğunu hatırlamıyorum. Ama alacakaranlık dizisini oyunculuk bakımından beğeniyorum. Bahsettiğin roportajdan da haberdar değilim... görüş farklılığı bundan kaynaklanıyor sanırım...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 28, 2004, 01:40 PM#13548

lemosh,
yazdıklarını üç kez okuyup ancak anlayabiliyorum.biraz daha fazla türkçe karakter kullansan daha iyi olmaz mı?

You need to log in to post a reply.