Alacakaranlık Kuşağı
24 replies · 601 views
ya farklı yerlerde duruyoruz da şu an o yüzden annaşamadık.benim filmi savunmak gibi bi misyonum yok şu anda ,hani okulu hiç savunucak halim yok zaten.ama hani var ya bu adam kötü film çekio çekmesin olayı.benim dediim,durumdan çıkarak Türkiye'de çekmeye, çakebilmeye azmi, kabiliyeti olan herkesin desteklenmesi yönünde.hersene iranda yüzlerce film çekilir bunların içinden 3-4'ü iyi olur ve festivalleri kaldırırken memleketimde çekilen film sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor.bu yüzden iyisiyle kötüsüyle desteklenmeli sektörün gelişimi için yoksa bir yere varamayacağız.Adamlar oyuncu yönetemiyo,ama iyi mi atmosfer oluşturuo,başka bir projede onu da başarırlar,ya da gören ve neden yönetemediğini çözen başka bi sinemacı bu sorunu hiç yaşamadan halleder.yani demek istediim zaten bu konuda içler acısı bi ülkede yaşıoruz,çeken de çeksin filmini.çekme kardeşim iirenç çekiyosun konusunda seçici davranacak halimiz yok.sektör yürüsün iyisiyle kötüsüyle.yoksa ööle "adamlar mis gibi film çekmiş,sen naaptın hiç " tavrım yok.sadece bu işler zaten zor,bakın birçok insan istio çabalıo ama bi yerde tıkanıyo ve gerçekleştiremio"dur demek istediğim.
ama tabii senin bahsettiklerini de çok iii anladım,fakat bu tüm dediklerim spesifik olarak okul filmiyle hatta taylan biladerlerle bile ilgili diil.şu ana kadar tüm bahsettiklerim genel kaygılarımdan...
söylediklerine tamamen katılıyorum gercekten. eğer bu konuşmayı karşılıklı yapmış olsaydık sanıyorum daha çabuk ve daha kolay anlaşırdık. bi şekilde,nedense çok daha özele indergedim galba. aklın yolu bir. ne diyebilirim ki?
P.S: türkçe karakter kullanma konusunda özürler...
Pumpkin King wrote:
Ben Okul'un da bu kadar kotu olduğunu düşünmüyorum. Ne bekliyordun ki ne buldun gibi bir soru geliyor aklıma. Eğlendirme amaçlı çekilmiş gişe kaygılı bir film olduğuna göre bence başarılıydı. Amerikalı rakiplerinden eksiği farkedilir deneyimsizlik ve olanaksızlıktı -ki bunun da hoşgörülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ha komedi mi korku mu karar verememiş, arada kalmış gibi şeyler söyleyebilirsin, anlarım. Ama komedi olmak istediği yerlerde gerçekten komik, korku olmak istediği yerlerde de -klişelerle de olsa- bunu az çok başarmış bir film okul. Bence çok güzel sahneler vardı. Lise sabahı ilk akla geleni. Evet belki biraz daha özenilse daha güzel bişey çıkabilirdi ama hiç özenilmemiş de diyemeyiz.
katılmaktayım.
hatırlarmısın bilmem ama bir zamanlar bir münazara etkinliği projesi vardı (hani beni yediğiniz) işte burada tartışan arkadaşları o alana yönlendirelim belki ileride tekrar gündeme gelir. sayfayı şöyle bir okuyunca aklıma geldi.
yok bence çok iyi niyetlisiniz.
ümit ünal'dan bahsediyor olsak size katılırdım. bu adamlar kendi yağlarında kavrulup küçük bütçelerle umut veren şeyler yapsalar da katılırdım. ama ortada öyle bişey yok. ayrıca şöyle de düşünülebilir. bu adamların sahip olduğu imkanlara sahip olsa çok daha iyi şeyler yapabilecek bissürü adam var çevrede. belki de bu adamlar o adamların önünü kapatıyor.
ayrıca çıtayı ne kadar aşağı çektiklerinin farkında değil misiniz?
"türkiye'nin ilk korku-gerilim filmi" mi öyle bişey diyolardı bu filme. türkiye'de korku gerilim adına bu mu yapılıyor?
bence bu kadar kötü olcaksa yapmayalım korku gerilim. "hadi hop nefes alalım dalalım" gibi bi durum bana saçma geliyor. ayrıca filmin kötü bi uyarlama olduğunu da hatırlatırım...
daha yazıcam ama şu anda yazamıyorum. inşallah sonra.
not: bilen biri varsa taylan biraderlerinin önceki işlerini yazar mı? belki umut veren işleri de vardır...
http://www.kameraarkasi.org/sinema/yonetmen/dir\_turk/d/durultaylan/okul.html
şu yukarıda gördüğünüz linkte "Okul" filmi için yazılmış bi yazı vardır..hayatımda böyle iddia görmedim..hemen ağzınıza bir barnak bal çalmak isterim :
"
OKUL, GENÇ SİNEMANIN MİLADI OLACAK !
Türk Sinemasının bakir alanı;gençlik-gerilim türü; Sinan Çetin ve Taylan Biraderler ortaklığında OKUL ile hayata döndü !
OKUL öyküsü ile düşle gerçek arasında gizemli bir köprü kurarken, proje ile yönetmenlerinin düşlerini de gerçekleştirdi. Taylan Biraderler Kevin Moore ile OKUL projesi içinde tanışma fırsatı buldu.
Gerilimli, Nükteli Genç Bir ;Love Story: OKUL "
buyrun buradan yakın efenim....
eet yojiciiimmm..yani demek istiyorum ki: evet çaba göstermek, bişeyler yapmaya çalışmak bunnar çok güzel şeyler ve fekat "allaam ne kadar harika,bu bi milad,hayır hayır roket,yoo bu okul filmi" demelere gerek yok..burda hepimiz hemfikir miyiz?
tabikii.bak ben içimden deh! dedim okurken,o derece hemfikirim.
You need to log in to post a reply.