Skip to content

Exorcist - The Begining

17 replies · 623 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Oct 28, 2004, 12:52 PM#15446

öncelikle şunu söyleyeyim bu konu çok leziz bir hale geldi...

sondan başlayayım...

scream in yaptığı nedir?
o güne kadar çevrilmiş olan kayda değer slasher filmlerin tüm klişelerini hem kullanıp hem de tersyüz etme başarısıdır.beyin hücreleri sayısız korku filmine ev sahipliği yapmış bünyeler bu ürünle karşılaştıkları zaman zevklerinden dört köşe oldular.(ben kendimden geçmiştim mesela.zikr töreni gibiydi.)

scream sonrası gelen başka bir ürün ise kayda değer slasher filmlerin tüm klişelerini hem kullanıp hem de tersyüz eden bir filmin barındırdığı tüm öğeleri tekrar etmek olduğundan elbette iyi sonuç vermeyecektir.

ben korku sinemasının öldüğüne(kendisini yenileyemeyecek kadar zayıflamış manasında)inanıyorum.ama sinemanın öldüğüne kesinlikle karşı çıkarım.

HE
herrrender
148 posts
Oct 30, 2004, 11:07 PM#15473

Korkutmayan film

The begining,sinemada seyredildiğinde dan! dun! ses efektleri korkutmaya calışmış çokda bir yere gidememiş.O rahibe akıl sır ermiyo.Yaw gecenin bir yarısında seyetseler gidilmeyecek kilisede ne işin var.Yok mezar kazıyo yok bilmemne yapıyo.Gündüz sepetemi girdi ? Zaten mimli bir yer, git akıllı uslu ol, bir dua oku yat, sabah bakarsın ne var ne yok diye düşünmeye başladığınız andan itibaren filmden kopuyorsunuz .Girişteki savas sonrası sahneler güzeldi ancak devamı gelmedi.Kilise içinde de sürekli beklenti içinde kalınıyor.Bişi olacak diye.Ancak hayal kırıklığı.Ordan şööle bir kallavi canavar çıkar bir iki yerliyi yutar nerdeeee.Sadece ters duran bir çarmıha gerilmiş haç var.Bu korku filmlerindeki haç olayıda bana hep komik gelir.Bu konu ile ilgili en enterasan bağlantıyı The Keep adlı filmde seyrettim.Senaryo açısından Exorcistten çok daha basarılı buluyorum.Ancak cekildiği sene itibariyle bilgisayar destekli efektlerin olmaması nedeniyle teknik acıdan kötü.Tekrar çekseler iş yapar.Meraklısı için Paul. F. Wilson-Kan Çanağı Türkçe tercümesini sahaflarda bulmak mümkün.

FI
Fink
7 posts
Oct 31, 2004, 08:02 PM#15486

Filmi sevdim.on üzerinden 6 veririm.Çok mu iyi bir film hayır ama bu kadar eleştiriyi haketmeyecek bir film.Hatta çok daha iyi olabilecek bir filmin yapımcıların para hırsına yenik düşmesi.Modern korkutma teknikleri,çizgi film gibi görüntü yönetmenliği(filmin gerçekçiliğini alıp götürmüş) adeta filmin içine etmiş.Ama ilk filme sadık olması(gönderme),bazı iyi sahneler(özellikle açılış sekansı)0 ilk filmin fanı olan beni mennun etti.

Filmi izledikten sonra Yapımcılar tarafından bize sunulmayan(çok daha sanatsal ve çok daha az kanlı olduğu için sunulmamış) Paul Schrader(bilmeyenler için söyleyeyim Taxi Driver'ın senaristi)'ın ilk çektiği beginning'i acayip merak ediyorum.DVD olarak sunulabilme ihtimali var.

You need to log in to post a reply.