angels in america
22 replies · 809 views
angels in america
emmylerde ortalığı yıktı geçirdi, kadro çok sağlam al pacino, merly streep, emma thomson falan filan. merkla beklemekteyizda konusu hakkında fikri olanlar var mı bu hbo mini dizisinden.
senaryo topoş tony kushner
yönetmen : oyuncuyu sike sike oynatan mike nichols
ekimde cnbc- e de
hadi hayırlısı
Bayıldım bu diziye.
Henüz 2 bölümünü izlemiş olmama rağmen kadronun performansından,atmosferden,can alıcı ve kesinlikle yaratıcı diyaloglardan,fantastik havasından,merak uyandırıcı senaryosundan çok etkilenmiş bulunuyorum.
harper'ın dünyasına girmek istiyorum.
Aslında Harper'in bilinçaltı biraz korkutucu ama yüksek miktarda da ilgi çekici.
Bi girip bakmak lazım cidden.
kalıcı olarak. bana karşı duygularını bastırmazsa tabi...
bu ne abi?? bilincaltina da "bir arkadasa bakip cikicam" modunda girilmez ki!
Martin Mystere wrote:
bu ne abi?? bilincaltina da "bir arkadasa bakip cikicam" modunda girilmez ki!
:)
Sanırım burda söz konusu olan sadece merak.
Zaten anlam itibariyle de mecazi olduğu kesin.
Pumpkin,
Harper'ın doğası gereği bilinçaltına başkalarını soktuğunu,sokacağını sanmıyorum.Daha doğrusu dünyasına.Nitekim orda varolanlar da(mesela kocası) onu korkutan,onun için tehdit yaratan simgelerden ibaret.Duygularını da bastırdığını sanmıyorum,nitekim dünyasını varetmesinin temel nedeni bastırmama ihtiyacı bence.
Dizideki Prior karakterini de çok sevdim.Messenger'ın onca sözüne,onun sesine verdiği ''What!?'' tepkisi çok hoş.Bi de seçimleri itibariyle oldukça sempatik duruyor,yakışmış aktöre bu rol.Arkadaşlarıyla yaptığı diyaloglar harika.
ilk bölümde prior'un bir şekilde girdiğini gözden kaçırıyorsun sanırım. ben de mr. truth olarak girip mr. lies'ın kapattığı buzdolabından kurtarabilirim aslında onu. ama buradaki asıl sorun harper'ın o buzdolabından çıkmak istemeyişi olacaktır. hayata inancını kaybetmiş, sorunlardan asla kurtulamayacağı düşüncesine saplanıp kalmış, bu yüzden herhangi bir denemede bulunmaya da korkuyor. gretchen ross'un dünyanın ne kadar güzel olabileceğini hatırlamaktan korkması gibi biraz. oysa ki ben de donnie darko kadar kendimden eminim bunu başarabileceğim konusunda.
bence aldığı 11 tane emmy ödülünü sonuna kadar hakeden bir mini dizi....
2000li yılların başyapıtı desek yanlış olmaz....1985 amerikasının bir çok aksak yönünü çekinden ortaya koyan bir yapıt....
ayrıca sadece amerika'nın değil bir yerde tüm dünyanın eşcinsellere nasıl baktığının bir göstergesi....
oyuncu kadrosuna zaten diyecek bir söz bulamıyorum....
tv şeytan icadıdır cnbce de olsa
Pumpkin King wrote:
ilk bölümde prior'un bir şekilde girdiğini gözden kaçırıyorsun sanırım. ben de mr. truth olarak girip mr. lies'ın kapattığı buzdolabından kurtarabilirim aslında onu. ama buradaki asıl sorun harper'ın o buzdolabından çıkmak istemeyişi olacaktır. hayata inancını kaybetmiş, sorunlardan asla kurtulamayacağı düşüncesine saplanıp kalmış, bu yüzden herhangi bir denemede bulunmaya da korkuyor. gretchen ross'un dünyanın ne kadar güzel olabileceğini hatırlamaktan korkması gibi biraz. oysa ki ben de donnie darko kadar kendimden eminim bunu başarabileceğim konusunda.
Prior'ın Harper'ın dünyasına girmesini farklı yorumladım ben.Ama senin yorumunla düşünürsek evet Harper'ın dünyasına girmek mümkün.Nitekim girilse de birşey değiştirilebilir mi bilinmez.Buna olumsuz bakıyorum.Bunun nedeni de dediğin gibi o denemekten korkuyor ve buzdolabından çıkmak istemiyor.Kendini bu şekilde koruyor birnevi.Bu inancı değiştirmek de,o izin vermediği sürece, imkansız gibi.Umutsuz vaka.
Neyse bakalım bu hafta neler olacak ?
müzik gibi her bölümde oyuncuların sololarını izliosunuz sankiii
3.bölüm bir harikaydı!
Tam bir görsel şovdu,bölümün bütününe yayılan ihtişam havası seyre değerdi.Prior'ın akrabalarıyla olan sekanslarda çok eğlendim.Tabi habercinin gelip dizinin bitmesi kudurttu beni,haftaya kadar çatlarım artık.
Harper'in Antartika macerası çok iyi olmuş;orada bulunma nedenleri de çok akıllıca;akla yatkın bir psikanaliz durumu söz konusuydu nitekim..Harper'in kendini orda bulması kaçınılmazdı sonucuna varıyor insan;pek mutlu oldum onun için.Antartikalı Eskimo ve Harper; mükemmel çift.
You need to log in to post a reply.