FilmEkimi 2004 (aka. OLD BOY)
45 replies · 1,072 views
oooooo ona gelene kadar Amerikan sinemasının yeniden çekip, batırıp , rezil ettiği o kadar çok Asya filmi var ki - en yakın örnek Japon sinemasından Shall We Dance (çok yakında bizde de salak Amerikan versiyonu vizyona girer) - neyse filmin kendisi uzun zamandır OOP'ydi bari bu bahaneyle orjinalini yeniden piyasaya sürerler.
Muzikler,oyunculuk,kurgu hepsi 10 numara.Bi tek şu uzakdoğu dilleri yokmu o berbat yaw.Cidden o ahtapotu yemiş mi ?
yemiş yemiş afiyetle -
ben tabi Cumartesi günü hem büyük ekranda izleyeyim hem de katkımız olsun belki çok kişi giderse daha çok Asya filmi getirirler diyerek Beyoplu Sineması'nda gittim. Toplam 10 kişi ya var ya yoktuk.
ben de filmden ciktigimda sirtimda bi bicak tasiyomus gibi oldum...
burada vizyona gireli bi hafta oldu, ve ben oldukca buyuk bi sinema da doluya yakin bi salonda seyrettim. uzak dogu filmleri oldukca ilgi goruyo burada...londra film festivalinde de bir hayli uzak dogu filmi var, neyse gerksiz bilgilerden sonra,
filmin sonunda adamin dilini kesmesi korkakliginday miydi dersiniz, yoksa kendini mi cezalandiriyodu...
SPOILERS
bence adam dilini bir çeşit "diyet" olarak kesti, yani kızına bu olayı söylememesi için yalvardı yalvardı yalvardı ve bu hareketi sundu ki anlasın adam herşeyi çekmeye razı yeter ki kızı öğrenmesin.
Ya Londra'da Uzak Doğu filmlerinin buradakinden daha fazla ilgi görmesi çok normal, zira orada burdan fazla Uzak Doğuluyaşıyor, Chinatown var vs.vs. İstanbul'da turistten ve işadamı tiplerdan başka doğru dürüst bir Uzak Doğu nüfusu yok ki -
kesinlikle haklısın - ama hem benim hem senin dediğinin aynı anda geçerli olmaması için hiç bir neden yok :)
Üzerinden haftalar geçmesine rağmen hala etkisindeyim filmin. Nedeni müzikleri mi, şaşırtıcı senaryosu mu, oyuncularının mükemmellikleri midir hala karar vermiş değilim. Emin olduğum tek şey Hollywood yapımları arasında sıkışıp kalan bünyemize iyi geldiği.
Spoiler içerir!!
*
*
Filmin sonunda Dae-su'nun kızına sarıldığı anki değişken yüz ifadesi akıllardan zor silinecek gibi.
Oyunculuk gösterisi diyebileceğim sahne ise, Dae-su'nun Woo jin'e kızına gerçeği söylememesi için yalvardığı ve sonrasında dilini kestiği sahnedir.
ya biz karanlık sırlar'ı konuşmuş muyduk gören var mıydı bugün seyrettim de göre varsa konuşmak isterim zira hayli ilginçti
Karanlık Sırlar hangisiydi?
A Tale of Two Sisters'mı yoksa? Hani iki kızkardeş var, üvey anne filan. Eğer o ise ben gördüm ve çok çok beğendim.
Zaten sırf art direction ve set design'ı yeter o filmin ama üzerine adam gibi bir senaryo, harika oyunculuk ve alabildiğine mood'da koyunca tadından yenmedi.
Sadece korku/gerilim sevenlere değil herkese tavsiye edilir.
evet ondan bahsediyorum. bence de dediğin konularda kesinlikle çok başarılı. yani aylar yıllar sonra hakikaten izlerken dur ya yüreğime inmesin diye gözümü kırpıştırmama sebep olan bir film gördüm iyi geldi ama bazı noktalar 'karanlık' kaldı benimçün. dur şimdi spoiler yapmayım özelden yazayım sana
yaz, yaz ben epey şey okuduktan sonra bana en uyan düşünceyi yazarım yanıt olarak- sadece bir tek şeyi açıklayamıyor, onun dışında hepsine bir mantık yürütmüş
Old boy ters düz etti beni.
Müzikleri rüyalarıma giriyor,sürekli kendimi o melodiyi mırıldanırken buluyorum.
4 defa izledim bıkmadım usanmadım.
Sırtımı dayadığım bir ağaç gibi kök bulsun büyüsün içimde.
Öyle böyle değil yani.Old Boy Fan Club bile açarım bu zihniyetle.
Yazmak istiyorum gerçi ama filmin üstüne söyleyecek söz bulamıyorum.
A Tale of Two Sisters cidden tartışmalı bir film kanımca.Görüntü yönetmenliği,dekor vs. konusunda eliza'ya katılıyorum.Ben ayrıca hikaye anlatımındaki dağınıklık,özellikle zaman dağılımındaki doğaçlamayı çok sevdim.Kafa karıştırıcı olmaktan ziyade süpriz sonu(gerçi filmde son dediğimiz bir çok süpriz var) çok daha keyifle izlenesi bir öğeye dönüştürmüş bu dağınıklık.Ayrıca kız kardeşlerin oyunculukları büyüledi beni.Ciddi bir duygu yoğunluğu katıyorlar filme.Zıtlıklar üzerine kurulmuş bir yanılsama,belki de gizlenmiş bir arzuyla çevreli bir hayat küçük kızınki.Onun cephesinden ve diğer cepheden bakmak ve izlemek keyif verdi bana.
You need to log in to post a reply.