Taglines
36 replies · 680 views
Love Never Dies
Dracula (Coppola)
"whoever wins... we lose"? filmi kadar basit, neyini beğendiniz allahaşkına.
hele "love never dies". izlediğim en kötü dracula filmine yaraşır basitlikte. dracula'yı 'ahlaksız', (cinsel) tabu yıkıcı bir antikahraman olduğu için sevdik; amansız bir aşk adamı, romantizm kahramanı değildir o. ama bir mainstream yapımı olduğu için romanın ağdalı ve bayık tarafları bu kadar öne çıkarılmış. başarılı bir tecimsel manevra yine de hakkını vermeli o açıdan zira gişesi en iyi drac filmidir. adamın vampir oluşunu bile direk sevgilisinin ölümüne bağlamışlar, yuh artık (hani nerde 'bram stoker's'?). tabii winona ve bellucinin önünde eğiliriz (saygıdan[?!]) o ayrı.
e bakış açısı tabi. ben bi kadın için tanrıya isyan eden aşk adamı romantizm kahramanı dracula'yı diğerlerine tercih ederim. dolayısıyla taglineını da...
ya tabii beğen falan, ama aşk kahramanlarını sevmenin kişiselliğiyle filmi değerlendirdiğinde bunun eleştirel bir değeri olmaz. bram stoker's dracula ismini taşıyan bir filmin kitabı değiştirmemesini, en vahimiyse; kahramanın temsil ettiklerinin neredeyse tersine yönelmemesini beklerim.
takmışım eleştirel değere. şu forumda kişisel olmayan bir mesajım yoktur. kitabı da okumadım, dracula orda neyi temsil ediyor bilmiyorum, şu anda sadece film üzerinden konuşuyorum. şimdi filmle kitap ters dedin içime kurt düşürdün. umarım kitap da film kadar güzeldir :)
taglines gibi bi başlıkta ne değerlendirmesi bekliyosun allah aşkına. burda filmi de konuşmuyoruz, odak tagline değil mi. beğendiğimiz tagline ları yazmıyo muyuz. e ben de amaçsız bir kan emici iblisin öyküsü yerine ölümsüz aşkı yücelten dracula filminin taglineını beğendiğim için yazdım buraya. büyütmeye ne luzum var.
- tagline vs. başlığında film değerlendirmesi yapmanın ne lüzumu var gibi bir öneriyi komik bulurum, kusura bakma.
- sen zaten bütün mesajlarının kişisel olduğunu demin yazdın. misal, burton'ın son filminin başlığına da tamamen burton'ın karanlığını sevmenin kişiselliğiyle yazmıştın, şimdi niye odağın filmler değil tagline olduğu gibi bahaneler kullandın anlamadım. ben de bu tür yazıların şahsen beni ilgilendirmediğini yazdım, paylaşmak için yazarsın ama ben ilgilenmiyorum. bunu büyütmeye gerek var mı?
ben iyiden iyiye alıştım yanlış anlaşılmaya ya da hiç anlaşılmamaya.
yanında turuncu noktalar varken fikir bildirmek oldukça zor bir sey...
yazacağım fikirler bana ait, sinefil'i bağlamaz diye önceden belirtirsem az da olsa ayrıştırmayı başarabilirim sanırm.
ilginç bir tartışma yaşanıyordu, ekleme yapmak istedim.
Bram Stoker's Dracula'yı film olarak ben de severim açıkçası ama bu başlıkta öncelik kimin neyi sevdiği ve filmin kalitesi değil. Başlık açılırken iyisiyle kötüsüyle tagline'lar denmiş. Tagline da film de kötü olabilir ama kimseyi "niye onu yazıyosun, dünyanın en kötü vampir filmi o, üstelik kötü bir roman uyarlaması" diyerek itham edicek bi durum da yok. Başlık açılırken bu tür kriterler getirilmediğine göre böyle bir tutum içine girmek lüzumsuz diyorum. Ama Bram Stoker'ın filmini tartışacaksak, bir başlıkaçalım ve oradan devam edelim. iyi eğlenceler:)
The Lost Boys - Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a vampire
Planet of the Apes - 20th Century Fox Wants You To... Go Ape
şu son mesajları baştan tekrar okuduğumda sermest bey'in haklı olduğunu gördüm, pumpkin'in son mesajlarını tam anlamayarak cevap yazmışım. yani yazdıklarımdan tereddütüm yok ama yanlış yerde yazmışım, yani kusuruma bakma pumpkin. hatırlarsın aceleyle yazışmıştık biraz, en azından ben, bir gözüm yazdığım rapordaydı, mesajları araya sıkıştırıvermiştim. tabii idrakım biraz arkamdan geliyor da olabilir.
paranoidandroid wrote:
Tagline da film de kötü olabilir ama kimseyi "niye onu yazıyosun, dünyanın en kötü vampir filmi o, üstelik kötü bir roman uyarlaması" diyerek itham edicek bi durum da yok. Başlık açılırken bu tür kriterler getirilmediğine göre böyle bir tutum içine girmek lüzumsuz diyorum. Ama Bram Stoker'ın filmini tartışacaksak, bir başlıkaçalım ve oradan devam edelim. iyi eğlenceler:)
ama görüldüğü gibi idrakı en zayıf olan değilmişim. demek ben "niye onu yazıyosun, dünyanın en kötü vampir filmi o, üstelik kötü bir roman uyarlaması" diyerek itham etmişim. açıklayım madem: bir slogan yazılmış, ben de filmine paralel olarak onu da beğenmediğimi filmiyle ilgili birkaç satır yazarak açıklamışım. sitedeki 'teknik sorunlardan ötürü' yazılan mesajların da genelde görünmediği bu günlerde (mesela pulp'da yazdığım cinsel sömürü başlığındaki mesajı gören pek olmamıştır zira 3 gündür sayfada görünmesi için uğraşıyoruz), bu küçük yorumu başka başlık açarak yapmama gafletine düşmüşüm. ne de olsa sayfa açılırken böyle kriterler konmamış olduğundan, araya film değerlendirmesi sokarak topici amacından saptırmışım. zaten forumun verimsizliğinden sıkıldığım bir dönemde, daha bilinçli olacağını umduğum 'turunculu' bir arkadaşımızın bu tavrı bana artık pes dedirtti. velhasıl-ı kelam; bu son mesajım olduğu için, artık film forumundaki bazı başlıklarda araya (film yorumu falan gibi) 'parça' koyma ihtimalim de kalmıyor: so long sinefil. kalanlara iyi eğlenceler benden de.
corci boy (...)
Tek doğru düzgün Türkçe Sinema Forumunda yaşanan saçmalıklara bak, Birileri illa birileriyle kavga etmek zorunda herhalde?
You need to log in to post a reply.