Soundtrack TOP 10
23 replies · 332 views
Soundtrack TOP 10
Asagidakilerin hepsi "Original Motion Picture Soundtrack" tir. Derleme album yoktur ve muzikal guzelliginden ote filme katkilari dikkate alinarak yazilmistir. Iste aklima gelen 10 album:
- Requiem For A Dream - Clint Mansell
- Before the Rain - Anastasia
- Conan The Barbarian - Basil Poledouris
- Blade Runner - Vangelis
- In The Mood For Love - Michael Galasso
- Amelie - Yann Tiersen
- The Hunt for Red October - Basil Poledouris
- Star Wars Episode V: Empire Strikes Back - John Williams
- 007: Goldeneye - Eric Serra
- Edward Scissorhands - Danny Elfman
Ayrica Basil Poledouris yapsaydi (hatta Blind Guardian bile olabilir) listenin tepesine oturacagindan emin oldugum bir album de Lord of the Rings dir. Ne yazik ki Howard Shore bu filme yakisacak kadar basarili bir calisma (kotu demiyorum) sunamamistir bize. Ayrica Conan'in soundtrack olmasini bi kenara koyarsak hayatimda dinledigim en iyi albumlerden biridir.
üstadı olduğunuz bir konuda nefis örnekler seçmişsiniz tebrik ederim alternatif bağlamda aklıma bunlar geldi:
matrix
the rock
shindlers list
moulin rouge
mission impossible 1 (ne kötü filmlerdi bunların ikiside yahu çok kızgınım çoook!)
million dolar hotel
underground
arizona dream
ulysses gaze
rocky
ayrıca bond filmlerinin theme leri bir albümde toplanmıştı ki aman dedim ne güzeldi.
sountrack i iyi kendisi kötü bir sürü film var aklımda.. ama ben filmve sondtrack ikisi birden iyi olan filmleri göz önünde bulundurucam
1-the commitments
2-lost highway
3-underground
4-austin powers:the spy who shagged me
5-requim for a dream:sadece yarısı gerisi çöp
6-legend of 1900:ennio morricone
7-once upon time in the west:ennio morricone
8-moulin rouge
9-leon
10-million dollar hotel:u2
ben de aklima geldigi sirayla yaziyorum:
sonsuzluk ve bir gun (bu ne guzel bir albumdur oyle: şahane!)
nuturel born killers
lost highway
million dolars hotel
in the mood for love
iyi kotu cirkin (ana teması)
requim for a dream:çok tekrar var ama olsun yine de çok güzel
leon
full metal jacket
before the rain
m:i-1 danny elfman eseridir, oldukca iyidir ama bi danny elfman hayrani olmama ragmen listeme giremedi (bu arada m:i-1 fena film degildi, 2'de john woo sicmis, 3 david fincher'dan geliyo buyuk ihtimalle)
matrix basarili, arizona dream'den death (intihar sahnesindeki) muhtesem, eleni karaindrou her zaman iyidir zaten bisey yazmaya gerek yok.
ennio morricone'ye gelince; lucas arts'in outlaws diye bi oyunu vardi, marshall james anderson (siz oluyosunuz bu) diye bi herifin karisi oldurulur ve kizi kacirilir wahsi batida, bu amcam da alir silahi eline karisinin intikami ve kizini kurtarma hayalleri ile duser yollara. ama bu oyunun bir soundtracki vardir ki sormayin. cok fazla iyi kotu cirkin'i animsatmasina ragmen kesinlikle onu donunda sallar. bir guzel yani da oyun cd'sini muzik setinize koydugunuzda dinleyebilirsiniz soundtracki.
her konuyu başlıktan uzaklaştırma huyumdan nefret ediyorum ama napıym. mi 1 de jim i kötü adam yapıp öldürürsen patlar o iş. bi de dizide herşey planlıdır ve tesadüfe yer yoktur ama iki filmde sebil şans ve tesadüf içeren başarılar kaynıyodu planlar sönük kalıyodu (hele ki 2) diorum ben bu yüzden pek sevemedim ikisinide.
DalamarTheDark wrote:
her konuyu başlıktan uzaklaştırma huyumdan nefret ediyorum ama napıym.
Moderator bunu yaparsa...
Benim en iyilerim (Hatırladıklarım)
-In the Mood For Love
-Natural Born Killers
-Lost Highway
-Salkım Hanımın Taneleri
-Trainspotting
-Godfather
-Big Lebowski
Biraz once bilmem kacinki kez gozlerimi kapatmis bir sekilde Le Peuple Migrateur soundtrackini dinliyordum ve bu topikte bir duzeltme yapmanin sart oldugun farkina vardim.
Le Peuple Migrateur sadece bir soundtrack olarak degil, normalde de gelmis gecmis en iyi albumlerden biri oldu artik benim icin. Bu muzikler anlatilamaz, verdigi hisler tarifsiz. Sadece "ozlem, huzun ve umut"u ayni anda barindirdigini soyleyebilirim.
Ya benim bir şikayetim var soundtrackler konusunda.Filmin en iyi hatta simge şarkısını bazılarında bulamıyorum.Örneğin "Leon"unkinde Sting-Shape of my heart,Fight Club'ınkinde Pixies-Where is my mind yok.Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz?
listeyi biraz uzatabilmek için ayni temada birlesebilenleri ve kombo olabilecekleri beraber ve random olarak yazdim.
1-batman forever
2-high fidelity
3-until the end of the world
4-pulp fiction
5-pi
6-judgment night-spawn(ayni türde olmasalar da asagi yukari ayni isi yaptiklari için)
7-fight club
8-romeo+juliet-moulin rouge
9-great expectations
10-arizona dream-underground
tabii ki bu liste albüm olarak en iyi film müzikleridir. yoksa teker teker sarkilardan çook uzun ve zengin baska bir liste yapilabilir ki o da çok leziz olur bence...
You need to log in to post a reply.