Skip to content

Soundtrack TOP 10

23 replies · 332 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 08, 2003, 10:31 AM#1137

lynch2046 wrote:
Ya benim bir şikayetim var soundtrackler konusunda.Filmin en iyi hatta simge şarkısını bazılarında bulamıyorum.Örneğin "Leon"unkinde Sting-Shape of my heart,Fight Club'ınkinde Pixies-Where is my mind yok.Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz?

Bu sorunun cevabi biraz kendi icinde gizli zaten. Bir filmin soundtrackinin tamamini bir composer yapmissa ve filmin sadece end titles muzigi baska bir sanatciya aitse (ki boyle durumlarda genelde bir sarki olur bu ve soz iceren tek muziktir filmde) soundtrack album composer'in ismi ile cikar ve end titles muzigi composera ait olmadigindan albumde yer almaz. Leon filminin soundtracki Eric Serra tarafindan yapilmisrtir ve Sting'in Shape of My Heart albumde yoktur. Ayni sekilde Fight Club soundtracki de The Dust Brothers tarafindan yapilmistir ve Pixies'in Where is My Mind'i albumde yoktur. Ama mesela The Fifth Element'in end titles muzigi olan Little Light of Love sarkisi soundtracki de yapan Eric Serra tarafindan yapilip soylendigi icin albumde yer almistir. Bu albumde de taksi kovalamaca sahnesinde calan Khaled'in o super arap muzigi yoktur mesela. Albumu ilk dinledigimde yikilmistim.

Simdi baska bi durum daha var soundtrack konusunda, elim degmisken onu da yazayim. Simdi film muziklerinden bahsederken bir "soundtrack" bir de "score" olayi var aslinda. Bir filmin hem soundtrack hem de score albumu cikabiliyor bazen. Danny Elfman, John Williams, Basil Poledouris, Hans Zimmer gibi adamlara ait muziklerin bulundugu albumler score dur mesela. Bi ornek vermek gerekirse m:i-2 filminin iki albumu vardir. soundtrack ismi ile cikan albumde filmde kullanilan metallica'nin, limp bizkit'in falan sarkilari yer alir. bir de score'u vardir bu filmin hans zimmer'e ait. Matrix mesela... prodigy'li, rage'li, marilyn manson'li soundtrack vardir bi, bi de don davis'e ait o gerilim sahnelerinde falan calan muziklerin oldugu score vardir. Ben score manyagi oldugum icin soundtrackten once score'unu ararim bi filmin. Ulan amma yazmisim bu arada, simdi farkettim. Neyse aciklayici olmustur umarim...

SO
SOLAS
236 posts
Jan 09, 2003, 07:16 PM#1163

Eline sağlık Pumkin King bence uzun değil gayet iyi olmuş :D Bu arada geçenlerde izleyebildiğim TROUBLE EVERY DAY filminin müzikleri de oldukça başarılı bana göre filmin atmosferine oldukça uymuş ya da film müziklere uymuş mu demeliydim acaba? :D neyse güzel bir çalışma sonuçta yönetmen claire denis ve müzikleri yapan tindersticks bence takdire şayan bir birliktelik!!!

LY
lynch2046
109 posts
Jan 10, 2003, 04:18 PM#1174

Elime yeni geçen Lost Highway soundtrack i gerçekten bitirdi herşeyi.Sanki tüm filmler silindi ve sadece Lost Highway kaldı.Pek fazla soundtrack dinlemedim ama bu albümü niteleyici bir sıfat bulmak zor gerçekten!

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Aug 18, 2003, 11:36 AM#5494

geçtigimiz günlerde bir yolculuga çiktim. yanimda tek kaset vardi: batman forever.
ve yolda tekrar fark ettim ki, bu albüm çoook iyi! yaklasik 7 saat boyunca sürekli döndü kaset ve ben dinlemeyi bitirdigimde hala kasmamistim.
neden? çünkü içinde neredeyse hiç bos yok.
su isimlere bir bakin:
u2, pj harvey, michael hutchence, flaming lips, massive attack(tracy thorn), nick cave, offspring, seal ve daha neler neler...
sarkilari da uzun uzun anlatmak isterim ama çok uzun sürecegini farkettim simdi, vazgeçtim.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 18, 2003, 11:40 AM#5495

O albümden Seal-Kiss from a rose çok özel yere sahiptir benim için...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Aug 18, 2003, 11:52 AM#5496

"ben ayirt etmiyorum, gözümde hepsi ayni güzel" demek isterdim ama ne yazik ki benim de çok ciddi bir favorim var:
massive attcak(tracy thorn)- the hunter gets captured by the game

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 18, 2003, 07:03 PM#5514

air'in "virgin suicide" albunu bi dinleyin. enfes bir sey. filmi de bulursam izliycem..

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 19, 2003, 01:21 PM#5517

Martin Mystere wrote:
air'in "virgin suicide" albunu bi dinleyin. enfes bir sey. filmi de bulursam izliycem..

ben filmi geçen sene dvd den izledim.Müzik konusunda haklısın ama filmi tavsiye etmem...

MO
mortradamus
148 posts
Aug 19, 2003, 01:31 PM#5519

i want you - elvis costello (i want you)
jacky full of bourbon - tom waits (down by law)

You need to log in to post a reply.