Lanterna Magico
28 replies · 419 views
mail grubu için yazılan link nedense bir türlü açılmadı.Burdaki forum tadında mı geçiyor yazışmalar?Ayrıca fanzinin bir kopyasını copy-paste yapamıyormuyuz?Sinefilin, yurtiçinde ve dışında çıkan fanzinlere bünyesinde yer vermesi düşünülebilir mi?Acaba siz fanzininizi böyle bir durumda yollayabilirmisiniz?Ayrıca bu bir akademik oluşummu yoksa sadece sinemaya gönül vermiş insanların bir ürünü mü?
lanternamagico@yahoogroups.com bos mail atinca ya da http://movies.groups.yahoo.com/group/lanternamagico/join linkini tiklayip , islemleri takip edince mail grubu icin basvurmus olursun.. sonra onaylarim ben.. direkt girilmemesinin sebebi biraz bu reklami olayi falan olmasin diye.. mail grubunda simdiye kadar yazarlar oldugu icin genelde fanzinle ilgili haberler oluyordu ama amacimiz forumdakine benzer bir ortam yaratmak.. www.sinefil.com 'da yakin bi zaman icinde lanterna magico'daki yazilar bulunabilecek.. bu gonullu bir olusum fakat akademisyenlerden de yazanlar var, konuk yazar olarak..
ilk gosterim bu persembe ( 6 ocak ), saat 19,30da
yer : cafe orta dunya, ankara (kizilirmak sokak 35/3 )
The nightmare before christmas
Re: fanzin...
ereninan wrote:
- sinefil.org'da ayrı bir bölüm olarak mı düşünülüyor, yoksa foruma copy-paste yao,pmak biçiminde mi? ilki daha güzel olur, ama sinefil tayfası ne der bilemiyorum.
bak bu bayaa iyi bir fikir gibi / fakat fanzinin özüne aykırı değil mi.
ayri bir bolum olarak dusunuluyor.. izmire birakan arkadasa sormaliyim tam mekan adi verebilmek icin.. ya bu arada fanzin ruhu der durur da fanzin ruhu nedir? bu ruhu kim yaratmis? fanzin de aslolan kural hicbir kuralin olmamasi degil midir?
ya tamam da fanzin dedigin katı kuralları olan, net bir şekilde tanımlanmış bir şey değil ki..
sinefil adina konusuyorum:
- ya yazilar bize gonderilir biz de yazarlarinin adiyla ama "lanterna magico fansizn'den alinmistir" ibaresi ile yayimlanir;
- ya da her sayi bize derli toplu olarak gonderilir biz de ozel bolumlerde yayimlanir. (bunu yapabilmemiz icin biraz zamana ihtiyac olabilir. zira sinefil teknik altyapisi bastan sona yenileniyor. insaat calismalari sirasinda webadminimiz yeni bannerlara bile kiziyor. ama ikna etmeye calisiyoruz)
yenilenecek olan sinefil'de pek cok editore ihtiyacimiz olacak. bizimle hangi noktada calisabilir ve destek olabilirsiniz konularinda yakin bir zamanda duyuru da yapilacak. ancak gonullu olarak surdurdurdugumuz yayin surecinde sinefil ekibinin uyeleri olarak gecimimizi saglamak icin yaptigimiz is yogunlugu da islerin aksamasina neden oluyor. o yuzden biraz anlayis rica ediyoruz. fakat sozumuz soz. teknik altyapisiyla, interaktivitesiyle, genis katilimli bir platform olma ozelligi ile tum mudavimlerin sevip gurur duyacaklari bir sinefil gebelik asamasindadir ve cok yakinda dogacaktir.
izmir'de bulanabilecek yerler:
iletisim kitabevi
logos cafe
arka sokak cafe
excalibur
...
sinavlarim bitsin, haftaya rahatliyorum o ara yazi isini hallederiz.. bu arada baski konusunda bazi gelismeler var, mailine aticam martin...
ucuncu sayi cikti! bu sefer bicim olarak cok daha iyi ve bircok kisiye ulasacak.. matbaa basimi.. forumdan darxoul'un ve benim yazilarimiz var. eternal sunshine, kultu film, eraserhead yazi basliklarindan birkaci. ayrica soylesi konugumuz tekin ozertem'ken, sevin okyay da konuk yazar olarak katiliyor.
darxoul'a not: su aralar cok yogunum, yakin bir zamanda ilk iki sayiyla beraber yolliycam..
tesekkurler..
dorduncu sayisi cikmistir.. ankarada orta dunya'da, kizilirmak'ta, golge pub'da bulunabilir bilhassa.. konu basliklari cagdas bir superkahraman: donnie darko, belleville'de randevu, some kind of monster, super kahramanlar vs... soylesi konuklari taylan biraderler ve turkiye'nin taninmis kisacilarindan denizcan yuzgul, ovgu gokce, deniz buga.. lanternamagico@yahoo.com
You need to log in to post a reply.