bond james bond
23 replies · 415 views
yeni filmdeki pre-sex muhabbetleri baya fenaydi yaa... Yok efewndim kuşmus baykusmus. ne ayak kardesim derler. hem gercekten o killari kadayif olmus pierce bronsan'in(valla kadayif bakiniz filmin ilk 10 dakkasi.) hale berry'yi nasil tavliycagini hala anlamadim. ama bu tabii devede kulak neyse...
Bonda artik inandiriciligini kybetti her anlamda. Artik ozdeslesilmeyen bir karakter o. Noel baba oldu yani... Filmin %70i aksiyon, %10u kendiyle dalga gecme %20si de reklam ne anladim ben bu monte carlo karizmasindan.
Araba iyiydi ama...
jon irenicus ya da dopey kadar manyagi olmasam da bond'u cok severim ve filmlerin hemen hepsini izlemisimdir. ama bana gore bi gercek var ki bond artik eskimeye baslamisti. kendini bi sekilde yenilemesi bugune ayak uydurmasi gerekiyordu. ama bu yenilik yavas yavas, bolum bolum yerine tek seferde sak diye yapilmaliydi. yukaridaki mesajimda yazdigim bir anda yapilacak o buyuk degisiklikler cok gerekliydi. XXX'den once davranip yepyeni ve genc bir oyuncu ile rock ya da elektronik muzik dinleyen, kokteyl ya da kumarhanaler yerine disco-bar ortamlarinda gezen ama bunlari yaparken votka-martini icmeye, aston-martin kullanmaya ve tanisirken "bond james bond" demeye devam eden biri yaratilabilirdi. cok farkli bir insan karsimiza james bond olarak cikar ve bizde korunan birkac secme klise yardimiyla onu kabul edebilirdik. ama n'oldu baska bir film sirketi bunu yapti. kasli vucudu olan extreme bi elemani aldi onumuze ajan diye koydu. 007'yi XXX yapti, bunu da tabancasi yerine ensesine kazidi. bu adam cagimizin gencligi gibi yasiyordu. zevkleri, giyimi kusami, hayat tarzi bize cok yakindi ve o bir kahramandi. simdi iyi dusunun gunumuzde action ya da casus filmlerine gidenlerin buyuk kismi kim ile daha kolay ozdeslesir. hatunlar kime asik olur. bond'a mi xander cage'e mi? kisacasi bond boyle bir degisim icin gec kaldi ya da bu degisime cesaret edemedi ve cok kotu etti. inaniyorum ki kisa bir sure icinde xander bond'un ayagini kaydiracak.
Jon Irenicus wrote:
ving wrote:
Ian Fleming zaten Bond'u On Her Magesties Secret Service kitabının sonunda öldürmüştü.burada küçük bir hatan var sevgili ving. ian fleming bond'u hiçbir vakit öldürmedi. on her majesty's secret service'de Bond'un hayatının aikı olan karısı Tracy ölür. (George Lazenby'nin Bond'u canlandırdığı aynı adlı film kitaba oldukça yakındır. Adam bakkal çırağı gibidir o ayrı). Ajanımız devam niteliğinde olan "you only live twice"da intikamını alacaktır. (japonya da üzüntüsünü yatıştırdıktan sonra tabi.)
Jon'cum hafızam beni yanıltıyor galiba. Bende de On her Majesty's Secret Service kitabı vardı, şimdi bakamıyorum Ankara'da kaldı. Kitabın sonu yanlış hatırkamıyorsam şöyle bitiyordu:
Bond kadınla evlenir, balayına çıkmak üzere arabayla yola çıkarlar. Bir polis motoru yanlarına yaklaşır ve ateş açar. Kadın anında ölür ve sonra Bond'un iç sesinden gözlerinin karardığını okuruz. Olay yerine gelen polislerin telsizinden şöyle bir anons duyulur: Olay mahallinde iki ölü var.
Yanılıyor oalbilirim. Kitap sende varsa bi açıp bakarsan sevinirim.
valla dün baktım ama bi de yazıym finali. bende aşağı yukarı tam seri var bi ara pek bi hastasıydım. diyorki: Bond Tracy'ye döndü. Öne doğru yatmış parçalanmış yüzü direksiyona gömülmüştü. Pembe eşarbı boynundan sökülmüş, altın çanı andıran saşları da yandan dökülerek yüzünü gizlemişti. Bond kolunu onun omuzlarına doladı. Tracy'nin omuz başlarında iri koyu kan lekeleri aniden açan çiçekler gibi belirmeye başlamıştı.
Genç kızı kendisine çekti, vücudunu vücuduna bastırdı. Sonra da başını kaldırıp genç trafik polisine baktı, ona itimat vermek istermiş gibi gülümsedi.
Bir çocuğa basit birşeyi izah etmek istermiş gibi berrak bir sesle:
- "Bir şeyciğimiz yok" dedi. "hiç bir şeyciğimiz yok. Karım biraz istirahat ediyor. Biraz sonra yola çıkıp gideceğiz. Anlıyorsunuz ya..."
Sonra Tracy'nin başına doğru eğildi, dudaklarını onun saçlarına dayadı, kulağına fısıldadı "...anlıyorsun ya, artık kıyamete kadar zaman bizim. Acelemiz yok artık..."
Genç devriye parçalanmış arabada hareketsiz oturan çifte korkuyla baktı, hemen yola dönüp motosikleine bindi, heyecanla karayolları kurtarma merkezinden yardım istemeye başladı. -SON- (Kurt Kanı/ on her majsesty's secret service - başak kitabevi 1973 3.baskı)
bu da you only live twice'dan : "- hayır. durum aynı. 007 ağır ağır mahva sürükleniyor. daima geç kalıyor. işlerine aldırmıyor. dazla içiyor....(böyle gidiyo)
Sir james molony, kendinden emin başını salladı "bunun inanılmayacak tarafı yok. Ya raporlarımı okumadın ya da onlara aldırış etmedin. Adamın bir şok geçirdiğini ve onun tesirinden kurtulamadığını söylemiştim. Sen haşin bir insansın M işin icabı öyle olman lazım. Fakat bazı problemler... inasni bazı problemleri bir numara ile halletmenin imkanı yokrut. Bu öyle bir hadise. O ajanın senin o yaşta olduğun kadar cesur ve sert olduğunusanırım. Üstelik bekar ve kadınlardan hoşlanıyor. Birdenbire aşık oluyor. Bunun bir sebebi de kadının kanadı kırlmış bir kuş gibi aciz durumda olması. Sert denilen bu tip insanların aslında ne kadar yumuşak olduklarını bilirim. senin ajan bu kadınla evlenmiş ve bir kaç saat sonra da o süper gangster kadını vurup öldürmüş...(*) Neydi o adamın adı?"
M: "Blofeld" diye cevap verdi "Ernst Stavro Blofeld"
(*) Bond'un bu macerası seride "Kurt Kanı" adıyla yayınlanmıştır. Ç.N
(you only live twice / insan iki kere yaşar - başak ktb. 1.baskı)
emin değilim ama sanırım seri değil.
Devami geliyor ama... Bir seriye donusmesi kacinilmaz. Oldukca da musait zaten.
You need to log in to post a reply.