forum elden gidiyor mu?
20 replies · 524 views
forum elden gidiyor mu?
yaşanan teknik sorunlar geçen zaman içerisinde bir türlü giderilemedi. forumu bu haliyle kullanmak oldukça güç ve verimsiz. en son yazılan yanıtlar vs. hiçbir şekilde haber verilmiyor, en üste getirilmiyor. Pumpkin King'le yaptığın diyaloglar sorunun ISP'nin 1-2 hafta kadar önce yaptığı sunucu değişikliğinden kaynaklandığına işaret ediyor. Ancak phpBB'nin çalışmasında bir sorun olduğu kesin. sevgili teknik ekibin konuyla ilgili acil önlem almaları gerekiyor. son günlerde foruma yazılanların sayısının bir hayli düştüğü bir gerçek. teknik sorunlar devam ederse bu güzel tartışma ortamından olacağız. teknik ekip böyle zamanlarda belli olur (nazıl özlü söz?).
evet teknik ekip acilen bir seyler yapmali. cok rahatsiz edici bir durum var ortada. fakat forum elden gitmez panige gerek yok. bu forum neleri atlatti.
costanza geri dönsün...
yetkililer forumu update etmis. tebrikler.
bi şekilde costanza'nın forumu terk etme nedenlerinden biri olduğuma üzüldüm. aslında costanza'nın forumu terkettiğini de şimdi öğreniyorum. paranoidandroid'in mesajını okumak için taglines başlığına girene kadar costanza'nın mesajını görmemiştim sanırım, ya da sonlarını okumamıştım (malum, yoğun iş hayatı mesajları da mümkün olan en kısa sürede okumayı zorunlu kılıyor).
ben de costanza geri dönsün diyorum, çünkü mesajlarını heyecanla takip eden, gitmesine de gerçekten üzülen biriyim. ama bu kadar sevilen ve takip edilen bir üyenin ortalık biraz hararetlenince "ben küstüm gidiyorum" demesi de oldukça anlamsız geliyor açıkçası.
kendisiyle bir süredir yazışıyoruz...bir süre evvel ben de sizinle aynı dileklerimi sundum..fakat son olaydan ziyade başka bir konudan dolayı forumda artık yazmak istemediğini söyledi...
bu konu hakkında açıklama yetisi kendisinde olduğu için ben susuyorum...
*. sanırım buradaki tartışmalar başlığın oldukça dışına çıkmış durumda. bu konuda biraz daha dikkatli olmazsak her şey çok karışacak. başlık dışındaki konuları başka başlıklar açarak tartışmak ileride forumda yapılacak aramaları, bilgiye ulaşmayı daha da kolaylaştıracaktır.
*. costanza'nın artık foruma yazmayacak olmasıyla ilgili garip bir hareketlilik var. costanza pek çok kişi tarafından önemsenen/sevilen birisi olabilir, ancak bu forumun tamamını "costanza dönsün" entry'leriyle doldurmayı geçerli kılmıyor. zaten diğer forumlarda pek sık görülmeyen biçimde forum genelinde çağrılar yapıldı. kendisiyle kişisel ilişkileri olanlar da çağrıları yinelemişler. bu çağrıları değerlendirip/değerlendirmemek kendi tasarrufundadır. ayrıca kimse forumun aktif üyelerinden birini kaybetmek istemez, costanza da bunun farkındadır. evet, kendisi buyursun gelsin, ama bütün bu durum forumun genel gidişatını böylesine büyük bir derecede etkilememeli (birileri çıkıp costanza gittiyse bu forumun hiçbir anlamı kalmamıştır, grubu dağıtıyoruz falan demeyecekse (yani forum gerçekten elden gitmesiyse) sonunda forumu yaşatmaya ve bir tartışma ortamı olarak geliştirmeye devam etmek herkesin yapması gereken şeydir). bütün bunlar dileyenlerin konuyla ilgili yeni başlık açmalarını, kampanyalar başlatmalarını engellemiyor. ama her şey kendi kulvarınd yürürse işler daha sağlıklı yürür diye düşünüyorum.
kendisine şöyle bir mail attım.
Merhaba,
Forumu terk etme nedenlerinden biri ya da en azından süreci başlatan adam olarak bundan büyük üzüntü duyduğumu bilmeni isterim.
Forumda heyecanla takip ettiğim yazarlardan biriyken küçük bir tartışma sonrasında küstüm gidiyorum demeni oldukça anlamsız buluyorum. Kaldı ki benzerlerinin sürekli yaşandığı bu tartışmaların foruma heyecan ve eğlence kattığını düşünürdüm.
Sinefil'de sevilen ve önemli birisin, gitmenin sadece beni değil mesajlarıyla öne çıkan diğer bir çok yazarı da üzdüğünü "forum elden gidiyor mu?" başlığına girerek görebilirsin.
Umarım kırılganlığını bir kenara bırakıp zaman içinde çok daha hararetli tartışmaların yaşanacağı Sinefil'e geri dönerek seni aralarında görmek isteyen diğer yazarları mutlu eder ve ilk kez böyle bir davette bulunan beni de geri çevirmezsin.
Sevgiler...
Pumpkin King
You need to log in to post a reply.