Skip to content

Sinema ve "Aşık"

19 replies · 407 views

DA
darxoul
265 posts
Mar 26, 2005, 02:14 PM#19236

printerson wrote:
yok darxoul üretim ilişkilerinin üzerinde durmamak gerekiyor derken, kapitalizmin kesin galibiyetini kabul ettiğim için söylüyorum.

hmm, ben senin sözlerinden post-yapısalcı, post-modernist kuramlara yakın durduğunu çıkardığım için o türden bir girizgah yapmıştım. kapitalizmin galibiyetini kabul ediyorsan söylediklerimin bir anlamı kalmıyor.

Şunu kast ediyorum biraz da; yani kapitalizmi sevmiyorum diye kapitalizmin sinema salonunu kullanmamalıyım gibi bir mantığa girersem, soluk alamaz hale gelirim.

katılıyorum. ancak yazar da tam olarak bunu savunmuyordu yanlış anımsamıyorsam. onunki daha çok, kapitalizmin sinemayı belirli biçimde kullanmasını eleştiryor gibi gelmişti. yanılıyor olabilirim.

printerson
printerson
1,034 posts
Mar 28, 2005, 10:39 AM#19260

doğru düşünmüşsün darxoul... postmodern kuramları temel alarak yazdım önceki iki mesajı... ancak kendi yorumumu da katarak kapitalizmin kesin galibiyetini önkabul olarak koyuyorum dedim, bunu da ayrıca tartışabiliriz. hızlı bir geçiş olacak ama neofeodalizmi de kapitalizmin "kesin galibiyetinin" sonucu olarak yorumluyorum. istersen buradan başka bir yere gidebiliriz.

ikinci olarak, sinema salonunda kapitalizm sinemayı kullanıyor da diğer erişim modellerinde kullanmıyor mu?(cd, dvd, video vs.)

daha önce de korsan başlığında üstünden geçtiğimiz bir "erişim estetiği" meselesi var. asıl burnumu sokmaya çalıştığım yer oraydı ilk mesajda... yani üretim tüketim biçimlerini tersten, çaprazdan ya da farklı yollardan kodlayarak, "kaçak kültürler" içinde "hakim kültüre" çaktırmadan özel şifrelerin üretilmesi ve tanımlanmış alanda sonsuz boşlukların oluşabileceği konusuna gitmiştim. işte bu sonsuz olan da senin söyldeğin "postmodern" teoriye götürüyor bizi. böyle bir özet geçtikten sonra devam edebiliriz sanıyorum.

KA
kafakoparan
119 posts
Apr 07, 2005, 06:52 PM#19448

bence her papaz pilav yemez,papalar ölmez! bu önemli duyuruyu yaptıktan sonra konuya geçmek istiyorum ama ortada konu yok:)))
neyse konu olup olmaması önemli değil.
baştaki mesajları üstünkörü okudum o yüzden bir yorum yapamaycağım.ama zaten elinde olmayan 2.cil üretim tüketim biçimlerini tersten,düzden,yandan çarklı,sol çapraz saltolu,balıklama,kurbağalama vb hangi taraftan kodlarsan kodla sisteme sürülmüş yağ olarak sana geri dönecektir.hakim kültür e çaktırmadan yapacağım dediğin şey zaten kişiliksiz hakim kültüre bir çentik daha atmak demek.demek istediğim şu ki düşmanı iyi tanımak lazım.düşman sensin,benim,bu site vb...çünkü hakim sistem zaten biziz.bu arada zaten söylemek istediğinin bu çemberi bir yerden yarmak olduğu anlaşılıyor,ama çemberi yırtmak için sunduğun öneri zihniyet değişikliğini hedeflemesine rağmen yani farklı kodlar farklı anlamlar vb...,ne yazık ki olumsuz olmak istemem ama ben bir olumsuzum,hiç bir işe yaramaycak.
çözüm ise ortada hemde çok basit,şimdi dünyadaki herkes yani çemberi yarmak isteyen bir çok kişi,sinema,tiyatro,heykel,miting,bildiri,kitap,şiir vb şeylerle uğraşmak yerine çözüme yönelsin.açıklıyorum şimdi! :))
şimdi her çember yarıcı(bu sistemden rahatsız olanlardır)tanıdığı yada akrabalarından 7 kişiyi öldürse,ki genel olarak bir ailenin 12-13 kişiden oluştuğunu varsayarsak,ve ilk başta yaşlıları öldürürse (bu önemli),dünya nüfüsü tahminen yüzde 70 oranında azalacaktır.çünkü atıyorum siz tanıdığın 6 kişiyi öldürüp 7. ye giderken,sizin bir tanıdıgınız ilk sayısını sizle yapabilir.böylece 6 kişi daha bedavaya gitmiş olur.bu çözüm içim gerekli süre yaklaşık 1 sene.sonra milat kabul edilen tarihten sonra eski yapılanlar benjamin in bahsettiği tarihi yeniden yazma yöntemiyle unutturulacak ve yeni nesilin beyni yıkanacak.nüfüs tekrar artana kadar sistemin kapitalizm,sosyalizm,komunizm,budizm,samanizm:) vb ne olacağı önemli değil.bir 1000 sene daha dünya kaynakları kurumadan rahat yaşarız.evet bu böyle.tabi ki bu mantıklı çözüme mantık dışı ya da saçma diye karşı çıkanlar olacak,asıl mantık dışı olan,mantık dışı değilmiş gibi yapandır.mantık dışı değilmiş gibi yapan bir çok kişide 3. dünya ülkesinde hangi post-modernizm,hangi kapitalizm,hangi sanayi,hangi üretim,hangi tüketim diye soran birine sen ne diyorsun diyebilir,ve bunu yan masadan dinleyen adam da kürdan ya da taratorunuz kaldı mı diye sorabilir,bütün rakıyı içtik dersiniz siz de,bir kuş olup uçmak lazım göklere,ben, beni birisinin karşı çıkmama rağmen beni zevkle boğabilme ve benim de bundan zevk alma ihtimalini,ihtimalimi sevdim,evet içtik bütün rakıyı güzel bayan,her papaz pilav yemez papalar ölmez!

KA
kafakoparan
119 posts
Apr 07, 2005, 06:55 PM#19449

bu arada konu başliğiyla bayağı alakasız olmuş,şimdi farkettim neyse:))

printerson
printerson
1,034 posts
Apr 12, 2005, 12:07 PM#19608

kafakoparan wrote:
ama çemberi yırtmak için sunduğun öneri zihniyet değişikliğini hedeflemesine rağmen yani farklı kodlar farklı anlamlar vb...,ne yazık ki olumsuz olmak istemem ama ben bir olumsuzum,hiç bir işe yaramaycak.

argümanının temeli senin olumsuz olman mı yani?

You need to log in to post a reply.