Skip to content

adamı sinefil yapan filmler

21 replies · 340 views

RA
rai
645 posts
Apr 08, 2005, 01:18 PM#19463

samsun'da oturduğumz zamanlardı, bir akraba ziyareti için gittiğimiz ankara'da zaten ilk defa büyük bir şehri görmenin şoku ile sarsılmış küçücük bir velet olan ben, akün sinemasında ET'yi izlemiştim (paranoidandroid'in takvimine göre yaş 3 falan). bilenler bilir eski akün sinemasının oldukça heybetli ve güzel bir salonu vardı. ET'ye dair pek bir şey hatırlamasam da o sinemanın içinde küçücük kalışım, hatta abimi kaybedip sonra bulmamız hala aklımdadır.

sonra trt'de heyecanla beklenen çocuk filmleri kuşağı, o zamanın en kral makinesi olan 1000 düğmeli JVC marka vhs videoyla izlenen ninja filmleri, zırt pırt süpermen'i izlemeler, star wars olayları, mahalledeki almancı elemanın boktirik kamerasıyla film denemeleri falan. velhasıl bende olayın koptuğu film herhalde kusturica'nın underground'udur. gerçekten aklımı karıştırmıştı o gün sinema perdesinde olup bitenler...

RA
rai
645 posts
Apr 08, 2005, 01:34 PM#19464

Serdar wrote:
Panik diye bi film kalmış aklımda.Dev gibi örümcekler ortalığı istila ediyor,arkasından beyzbol stadına girerek insanların ..mına koyuyorlardı,tabi benimde yıllarca içimden çıkmayacak korkularıyla,keşke hiç seyretmeseydim o filmi.

galiba bu film de şu olsa gerek :)

http://www.imdb.com/title/tt0073043/

AT
ataraksiyant
224 posts
Apr 11, 2005, 08:00 AM#19543

şimdiye kadar hala olmasaydım godard'ın son filmi müziğimiz de beni sinefil yapartı kesinlikle. hem dünyaya dair derdini hem sanat tasavvurunu hem sinema tarzını bu kadar derli toplu düzgün biçimde vermek godard'ın işi işte ustanın ellerinden öpmek istiyorum

BA
barzo
84 posts
Apr 11, 2005, 11:16 AM#19547

sinefil olmak nası bişi ben onu bilemedim ama ilk şoka sokan film harrison ford gıcığına rağmen indiana jones serisiydi.o yaşlarda keşke doğru düzgün bişiler izleyebilseydik.89 lu kardeşimi eternal'la,oldboyla besliyorum.aah ahh,zamanında..

RA
rai
645 posts
Apr 11, 2005, 11:58 AM#19550

barzo wrote:
89 lu kardeşimi eternal'la, oldboyla besliyorum. aah ahh, zamanında...

güzel diyet vallahi...

LI
lidya
28 posts
Apr 19, 2005, 09:12 PM#20067

cocuklugum tv de izlediğim hitchock filmleriyle geçti diyebilirim tabii o zamanlar cok sevip izlediğim bu klasiklerin önemini kavrayamamıştım.rear window mesela su anda izlediğimde içim garip oluyo!eskiden tv işe yarardı.ergenliktede parlement sinema klübu geceleri beni sinefilliğe sürükleyen şanslarımdır.ve tabii tim burton beni ben yapan kişidir.

LI
lidya
28 posts
Apr 19, 2005, 09:26 PM#20068

unutuyodum hatırlıyomusunuz arkadaslar elm sokagı kabuslarını seri halde izlerdik be harika gelirdi o zamanlar hala izlerken aldıgım zevki hatırlarım ama şimdi yok o büyü kalmadı komedi artık.seker adam falan. ben tam bi tv cocuguydum.clementin diye bi cizgifilm vardı cok iyiydi korku tarzında.su an sinefilligin dorugundayım geldiğim yollar beni besledi.

You need to log in to post a reply.