çizgi roman uyarlamaları
20 replies · 1,150 views
çizgi roman uyarlamaları
Çizgiroman uyarlamaları herzaman yapılırdı ama Hollywood son zamanlarda orjinal hikaye eksikliğinden olsa gerek bulduğu tüm çizgiromanların bir uyarlamasını çekmek gibi bir misyon üslenmiş durumda. Açıkçası böyle filmler beni her zaman heyecanlandırıyor. Aklıma gelen birkaç güzel uyarlama:
CONAN THE BARBARIAN: Serinin ilk filmi Conan'ın çocukluğundan başlayarak aldığı intikamı mükemmel anlatmıştı. Annesinin kafasının kesilme sahnesi hala gözlerimin önünde. Zavallı Conancık. Conan'dan söz açılmışken en az onun kadar sevdiğim halefi Krull'un uyarlaması ne kadar da kötüydü.
BATMAN: Serinin ilk filmini Burton çekmeseydi tam bir felaket olurdu herhalde. Schumaher örnekleri ortada. Joker'i Nickholsan'dan başka kim canlandırabilirdi aklıma gelmiyor. Atmosfer ustası Burton ve bir süper kahraman için yazılmış en iyi öykü.
SPIDERMAN: Ben son uyarlamayı sevenlerdenim. Atlama zıplama sahneleri bilgisayar oyunlarını hatırlatsa da Spier'la Goblin'in yanan evin içerisindeki kavgalarındaki görsellik, filmin ileriki sahnelerinde Goblin'in süperkahraman olmanın zorluklarıyla ilgili çektiği nutuk filmi benim için başarılı kılıyor.
SUPERMAN II: Bazı filmler vardır filmi hatırladıkça çocukluk günlerinizdeki güzel hatıralar da filmle birlikte size geri gelir. Superman'ın Kripton'dan gelen üç mahkumla savaşının anlatıldığı serinin ikinci filmini arka arkaya kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum. Çok etkilenmiştim ve benim için serinin en iyisi olmuştur hep.
Çizgi roman uyarlamalarının ardı arkası gelmiyor. Listeye sürekli yeniler ekleniyor. SpiderMan 2, X-Men 2, Batman: Year One, Daredevil, Wolverine yakında izleyeceğimiz filmler. Onları düşündükçe de nostaljik bir heyecan duymaktan kendimi alamıyorum.
gecenlerde apple'in sitesinde LXG (the league of extraordinary gentlemen)'nin traileri yayinlandi. bircok cizgi roman kahramanini birden barindiriyor bildigim kadariyla. yonetmen de blade'in yonetmeni imis. biraz fos geldi bana.
Ben Afflect için Jennifer Lopez kliplerinde oynamak düşüş değil, aksine o kıça yakın olmak yıldızlığa yükselmenin göstergesidir.
Daredevil'ın ilk fragmanını sıkıcı buldum, ikincisi daha iyi gibi ama filmin iyi olduğunu sanmıyorum. Kingpin olayına gelince Michael Clarke Duncan cuk oturmuş. Kingpin'i oynayacak beyaz oyuncu aklıma gelmiyor.
Ben de Iron Man'in çekileceğini okudum internette. Keşke Silver Surfer ya da yeni bir Conan çekseler. Conan The King serilerinin çekilmesini çok isterdim.
Son uyarlama Daredevil'e dün gittim.
Film güzel bi uyarlama olmuş ama iyi bir film değil. Yani Matt Murdock'ın küçüklüğünden başlayarak nasıl Daredevil olduğu film içinde güzel anlatılmış ama filmin geri kalanında başka bir numara yok.
Michael Clarke Duncan bizi yanıltmamış ve süper bi Kingpin olmuş. Colin Farrell kardeşimiz de başarılı bir Bullseye. Ama Jennifer Garner'dan hiç de iyi bi Elektra olmamış. Rol oturmamış. Kızın yağ oranı düşük vücudu ise takdiri hak ediyor. Bu arada Elektra'nın ayrı filmi de çekilecekmiş, hayırlı olsun.
Bi lafım da özel efektçi kardeşlerimize. Hadi Spiderman'de sineye çektik. Ama bilgisayar oyunlarıyla ve 3 boyut teknolojisiyle yetişmiş bir jenarasyona film içerisinde bilgisayar oyunlarından fırlamışa benzeyen atlama-hoplama-kovalamaca sahneleri sunmak biraz ayıp oluyo. Ya göze fazla batmayan bi teknoloji keşfedin ya da bu işi daha iyi yapabileceklere bırakın, VING'i kızdırmayın!!!!
Ben Spiderman'i beğenmiştim.
Bu çizgi roman uyarlamalarında eğer ilk filmse kahramanın geçmişini, nasıl süperkahraman olduğunu falan vermek zorundasınız. Spiderman bu geçiş dönemini bence başarıyla veriyodu.
Bana kalırsa Spiderman'in en büyük avantajı filmi Sam Raimi gibi atmosfer yaratmada başarılı, görüntü estetiği üst düzey bir yönetmenin filmi çekmesiydi. Green Gobli'le Spiderman'in iki karşılaşması ve Norman Osborne'un ayna karşısındaki monoloğundaki görsellik beni çok etkilemişti. Bi de Goblin'in köprü sahnesinde süperkahraman olmak üzerine söylediği birkaç sözü çok böyle filmlerde olmayacak kadar zekice bulmuştum.
önce hatırlayamadım ama sonra biraz araştırınca bi kaç sene önce izlediğim aklıma geldi. bi ara kanal 6 sürekli verirdi. gerçekten sıkı aksiyondu. ayrıca hep dövüş sahnelerini hep bi video oyununa benzettiğim kurtların kardeşlerinin yönetmenindenmiş...
bu arada geçen bağımsız festivalde manga uyarlaması bi japon filmi izlemiştim alive diye. çok kötüydü. manga uyarlamak gerçekten zor iş. sağlam bütçe ve görüşü-tasarımı aşmış olan bi ekip lazım...
punisher'i tekrar çekiyorlar. ilkinde dolph lundgren oynuodu hatirlarsaniz...
teaser trailer'i izlicem diosaniz:
http://www.apple.com/trailers/artisan/the\_punisher/teaser/
siteyi de merak ediyorum, neler yapmislar ona da bi bakiim diosaniz:
http://www.punisherthemovie.com/
tekrar ediyorum: hulk smashes!!
ama x-men 2 daha iyi. belki de bu iki filmi çok da fazla yaristirmamak gerekir çünkü x-men'in her anlamda çok daha büyük bir potansiyeli var. çizgi roman olarak da, konu olarak da... tüm eksilerine ragmen hulk'un $u noktaya gelmis olmasi da olaganüstü. ne diyecegimi bilemiyorum. aglamak istiyorum $u günleri gördügüm için!
bir spider-man manyağı olarak söyleyebilirim ki hulku izlemediğim için geri kalanlar arasında izlediğim en iyi çizgi roman uyarlaması ''SPIDER-MAN''dir...
yani ancak bu kadar olabilirdi..oyuncu seçimi,tasarım.storyboard uyumu,senaryo,akıcılık hepsi dört dörtlüktü...
iste acaip bir komplo teorisi!!!
acaba söyle birsey olabilir mi?
sinema versiyonunda spiderman'in agi bedeninden çiktigi için yeni nesil spiderman çizgi-romanlarinda da böyle bir yol izlenebilir mi?
yeni ku$aklar spiderman'in aginin böyle çiktigini bilecekler yani...
ne de olsa filmin yapiminda Marvel da var ve buna izin veriyor, belki de bu yönde destekliyor. yeni bir spider man yaratmak için diger mecralarin da gücünü kullanmak istiyor. yeni nesil çizgi romanlarda kingpin siyah olacak belki de... böyle bir yöntemle ellerindeki çizgi roman karakterlerini istedikleri gibi evrimlestirebilirler... çizgi roman manyaklarinin biraz tepkisini çekebilirler, evet ama yepyeni bir kitleye istedikleri gibi hitap edebilmek için biraz $im$ekleri üzerine çekmenin bir sakincasi olmaz heralde.
saçma olabilir ama çok yazmak istedim:)
paralel dünyalar gibi çok basit bir cevap da gelebilir ama olsun.
endless dan death e de film çekiyolarmısh.....umarım ellerine bulaştırmazlar...
MARVEL SUX....
You need to log in to post a reply.