Skip to content

çizgi roman uyarlamaları

20 replies · 1,150 views

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Dec 02, 2003, 03:03 PM#6813

hellboy'un fragmanını izledim az önce, fena olmamış
heyecanlandım birden
bu arada punisher'ın fragmanı berbattı, film de kötü olur herhalde...

NO
noway
68 posts
Jan 30, 2004, 08:47 PM#8184

hellboy dan resim galerisi http://www.countingdown.com/movies/5142/multimedia/images?start=
efekt kısmı tamam gibi ama bakalm?

CE
Cevat Kelle
174 posts
Feb 13, 2004, 02:45 PM#8452

Spiderman'i henüz okuma yazmayı bilmzeken resimlerine bakarak takip etmeye başlamıştım. İlk filmini izlediğimde (80'li yıllardakini diyorum) henüz çok küçüktüm ve seve seve izlemiştim.
Ama şu ortalığı kasıp kavruran filmi izlediğimde çok ama çok canım sıkıldı. Pater Parker'ın hayat hikayesine sadık kalınmamıştı. Örümcek Adam'ın yetenekleri film için değiştirilmişti -ağ kartuşu olmayan bir örümcek adam düşünemiyorum, tam dövüş esnasında kartuşu bitmeyen örümcek adam olu mu?- Marry Jane neredeyse 30 yaşında duruyor ve fiziği cizgiromandakine hiç benzemiyordu, özel efekler ise bence fazlasıyla göze batıyordu.
İkincisini izlemeyecek misin diyeceksiniz? Mecburen izleyeceğim, duvar sürüngeni sevgisi ağır basacak ama eski anılarıma saygısızlık etme pahasına izlemiş olacağım.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Apr 12, 2004, 11:14 AM#10255

son dönem çizgi roman uyarlamalarında beni de rahatsız eden bir unsur. sürekli taptığım karakterlerin geçmişleri, süper güçleri, bu güçleri nasıl kazandıkları gibi kemikleşmiş konularda değişiklik yapıyorlar. acayip rahatsız oluyorum. 80'lerdeki spiderman filmini ben de izlemiştim. o film bana çok yavan gelmişti. efektler, kostüm, konu falan çok yalandı. yenisi en azından görsel açıdan nispeten daha doyurucu, ama çook daha iyi olabileceğine inanıyorum. o da ayrı...

NO
noway
68 posts
Apr 14, 2004, 08:40 AM#10358

raimi'nin spidermanini hiç beğenmemiştim ve hep o bıngıl bıngıl esneyen spiderman geliyo gözümün önüne. değişiklikler için diyecek söz yok. bi de şöyle birşey var spidey'nin origin hikayesi o kadar da enteresan gelmiyo bana ve çok fazla karşıma çıkmış. ikinciyi yine hevesle bekliyorum ama o filmin beğenilmesine zamanında çok şaşırdığımı hatırlıyorum. kısacası beni efektlerde kaybetmişti, en çok önem verdikleri yer gibi görünse de.

SL
slayer
16 posts
Oct 10, 2004, 07:06 PM#15206

son dönem de bence çizgi romanları sinemaya uyarlama olanağı çok daha kolay...e yönetmenler de bu kolaylıklardan yararlanıyor tabii.....

spiderman bu gelişmiş teknolojinin bir ürünü....en basiti aralarında çok çok 1,5 yıl olmasına rağmen sam raimi'nin birinci spiderman filmi ile ikincisi arasındaki özel efekt farkını anlarsınız....

ancak bence x-men her daim bir tane....tabii onun da ikinci filmi birincisine nazaran daha güzeldi....neden olcak daha fazla....çizgi roman karakterler her daim özel efekt ister....ne de olsa süper güçleri var.....bizim gibi mi onlar....:)iki el kamerasına tav olsun:)

ayrıca daredevil hayatım da izlediğim en berbat filmlerden biriydi ki ben zaten ben affleck'i oyuncu olarak görmüyorum....doğru dürüdt oynadığı bir tane fim gösteremem size....tabii bence

yine çizgi roman sinema uyarlaması deyince illa X-MEN diyorum.....ben o mutantları seviyorum ya.........:)

You need to log in to post a reply.