zaman yolculugu
26 replies · 513 views
http://www.imdb.com/title/tt0096061/
adresinde görüleceği üzere bir de yeniden çevrimi bulunmaktadır.hatta ben bu yeniden çevrimi çok ama çok severim.insanın nedensiz yere sevdiği filmler vardır ya işte bu film de benim için öyle...bununla beraber flintstones serisinin noel özel bölümünde de aynı hikaye işlenmiştir...
Nasıl aklınıza gelmemiş bilmiyorum ama bence en groovy! zaman yolculuğu filmi bu seridir: austin powers I,II,III
Austin Powers II tercihimdir tabi ;)
Chris Marker'dan La Jetee 'yi izleyen var mı??
they did it!
katiliyorum...
La Jetee ile karşılaştırıldığında 12 Monkeys çok daha iyi bencede,nitekim zamanına göre (1962),La Jetee'nin oldukça akıllıca ve ilham verici olduğunu düşünüorum.İzlediğimde baya heyecanlanmıştım,bi de işin komiği 12 Monkeys'den çok önce izlemiştim bu filmi,sonra öğrenmiştim bu filmden esinlenerek çekildiğini falan vayy demiştim.
iyi de La Jetee'den esinlenilmiştir yazısı ne oluyo o zaman birileri esinlenmiş yani işte.
Last edited: Sep 04, 2004, 05:38 PM (2)
"yönetmen izlememiş diye esinlenme sayılmaz" şeklinde kurduğun mantık hayranlık uyandırıcı. bırak esinlenmeyi, yeniden çevrimi bile sayılabilir büyük ölçüde. hatırlatmak gerekiyo galiba: bi filmi sadece yönetmen üretmiyor. senarist sıfatıyla çalışan kişiler de mevcut mesela. la jetee esinlenmesi için david & janet peoples'a bakınız, gilliam'a değil.
bu arada la jetee'nin etkilediği filmciler arasında mamoru oshii de var, örneğin jin-roh'taki göndermeler.
12 monkeysi dark cityle beraber son 10 yılın en güzel 2 bilimkurgusundan 1i sayarım. tekrar tekrar izleten bi yapıda, hele döngüsel finali harika.
triyandafilisus wrote:
iyi de La Jetee'den esinlenilmiştir yazısı ne oluyo o zaman birileri esinlenmiş yani işte.
aslında yanlış bir kelime kullandım bunu için hatamı kabul ediyorum... özür dilerim..doğru kelime "esinlenmek" yerine "etkilenmek olacaktı...tabiki ortada o filmden esinlenerek yazılmış bir senaryo var..demeye çalıştığım filmi yöneten kişi bahsedilen filmi izlemediğine göre en azından o filmin etkisinde kalmadan daha özgün bir şeyler ortaya koymuş...demeye çalıştığım buydu ...kifayesiz bir cümle kurduğum için tekrar özür dilerim...
fiction wrote:
demeye çalıştığım filmi yöneten kişi bahsedilen filmi izlemediğine göre en azından o filmin etkisinde kalmadan daha özgün bir şeyler ortaya koymuş
evet katılıyorum.
You need to log in to post a reply.