gelmiş geçmiş en iyi quote'lar
45 replies · 960 views
HIGH FIDELITY
-
What came first, the music or the misery? People worry about kids playing with guns, or watching violent videos, that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands, literally thousands of songs about heartbreak, rejection, pain, misery and loss. Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?
-
It would be nice to think that since I was 14, times have changed. Relationships have become more sophisticated. Females less cruel. Skins thicker. Instincts more developed. But there seems to be an element of that afternoon in everything that's happened to me since. All my romantic stories are a scrambled version of that first one.
-
My desert island, all-time top-five most memorable breakups, in chronological order, are as follows: Alison Ashmore; Penny Hardwick; Jackie Alden; Charlie Nicholson; and Sarah Kendrew. Those were the ones that really hurt. Can you see your name on that list, Laura? Maybe you'd sneak into the top five, sorry! Those places are reserved for the kind of humiliation and heartbreak you're just not capable of delivering.
**The Sure Thing: **
john cusack walter gib rolünde aşık olduğu kız alisona ilan ı aşk ederken
"You know, I've never met anyone like you before. Usually when I meet someone new I feel awkward and shy. But with you it's different. I can talk to you. You know what I'm thinking without my having to explain to you in fancy terms. We speak each other's unspoken language... fluently. I love you."
Kadir İnanır'ın müfettiş olarak Kuşadası'na gittiği bi film vardı...
Kadın Kadir İnanır'ın odasından çıkarken sorar:
Kadın: Yanlış anlama ama bi şey sorucam... Bekar mısın?
Kadir İnanır: Yanlış anlama... Bekarım...
kadir inaridan bir replik de benim aklima geldi ama filmin adini hatirlamiyor. yanlis olabilir ama "umut sokagi" diye kalmis aklimda.
kadir abi cok sert bir mafya lideridir. acaip ceza yontemleri vardir filmde. ornegin namus sucu islemis kisilerin "sunnet" adini verdigi yontemiyle pipisini keser. bir de manitasi vardir abinin (tabi manita onu sadece "delikanli" bilmektedir. sunnet dediginde harbi sunnet falan saniyor).
bir sahnede manita (bu da perihan savas olarak kalmis aklimda) kadir abimize ondan sevgi sozcukleri duymadigindan, soguk oldugundan, ilgi gostermediginden vs. dert yanar. kadir abi o efsanevi cevabi verir:
"bizim sevgimizde tezahurat yoktur. bizim sevgimiz nah surdadir."
Ulan bi de deliyürekten bişey geçiym...
Miroğlu avukatıyla konuşur...
Miroğlu: Jan darkı bilirsin... Ben filmini izledim, sen kitabını okumuşsundur...
**gone with the wind **
scarlett o'hara: yalnızca seni sevdiğimi biliyorum...
rhett : bu senin şanssızlığın
The Age of Innocence
Ellen :Is New York such a labyrinth? I thought it was all straight up and down like Fifth Avenue. All the cross streets numbered and big honest labels on everything.
Newland : Everything is labeled but everybody is not.
Ellen : Then I must count on you for warnings too.
fight club
**Tyler Durden: **
We're the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our Great War's a spiritual war... our Great Depression is our lives. We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.
Tyler Durden: Self improvement is masturbation. Now self destruction...
iki saattir forumun ıcığını cıcığını okuyorum. bir yandan da Türkan Şoray ve Bulut Aras'ın oynadığı Sultan adlı filmi izliyorum. Türkan Şoray, Bulut Aras'ın kendini kandırdığını anlayınca tabancayı alır adamı kovalamaya başlar. Adama silahı doldurur, mahalleli de olayı Türk usulü izlemektedir.
Türkan Ş. : Kelime-i şahadet getir, geberticem seni
Kolombo(bekçi): Vur ulan anasını satiym, ben garışmiyrim artık
Adile Naşit: Deme öyle 4 çocuğu var aaaa...
Erdal Özyağcılar: Namus namustur! Vur!
SERMEST ÇAPAN wrote:
Abuk Sabuk Bir Film
Kemal Sunal:Ne yapıyorsun?
Küçük Çocuk:Film çeviriyorum...
Ben bu filmi ingilzce alt yaziyla izlemistim zaten abuk olan bu espiri
What are you doing?
I'm turning a movie.
gibi cevrilmisti. Filmi izleyenler ne kadar dumur bir film oldugunu bilirler bir de bu alt yaziyla paralize olmustum.
Büyük Lebowski'den
Walter : Smokey, you are about to enter a world of pain.
Smokey: Yeah but-
Walter : A world of pain!!!
Walter : Am I wrong?
Dude: No.
Dude: Yeah.
Walter : Okay then.
Walter : Fuck it Dude, Let's go bowling.
Dude: No...
Dude : You're not wrong, Walter, you're just an asshole!
hazır x men 2 yi tekrar seyretmişken. ayrıca imdb sağolsun
**Magneto: **[to Wolverine] Once again, you think it's all about you. ve night crawler a döner
**Police man: **Put the knives down and get on the ground.
**Logan: **I can't.
**Mrs. Madeline Drake: **What exactly do you teach, Professor Logan?
**Wolverine: **Art.
**Dr. Jean Grey: **[to Wolverine] Girls flirt with the dangerous guy, but they don't bring him home...I married a good guy.
**Mystique: **No one has left a scar quite like you.
**Wolverine: **What do you want? An apology?
**Mystique: **You know what I want. But what do you want?
[transforms into Storm, Rogue, and Jean]
**Mystique: **[Wolverine pushes her off him]
**Mystique: **[transforms into Stryker] What do you really want?
Wolverine: I want you to leave.
[Mystique exits tent]
**Wolverine: **[under breath] Jesus.
**Nightcrawler: **My name is Kurt Wagner. But in the Munich circus, I was known as the incredible Nightcrawler!
**William Stryker: **You were always an animal, Wolverine. I just gave you claws.
**Professor X:**If you continue to smoke in here, you'll spend the rest of your life believing you are a six year old girl.
**Wolverine: **You can do that?
**Professor X: **I'd have Jean braid your hair. ve wolverine içitiği puroyu elinde söndürür.:)
**Magneto: **Something's different, today...
[Holds up a hand, and the guard freezes]
**Magneto: **Too much iron in your blood
imdb ye bakmışken birden de ekleyeyim biraz
**Wolverine: **It's me!
**Cyclops: **Prove it!
**Wolverine: **You're a dick.
**Cyclops: **Okay.
biraz da fiks yeşilçam replikleri koyalım...
- sen allah mısın be! (bilimum mahalle delikanlısı, mahalleyi haraca bağlayan adama söyler)
- uleyn Istanbul! Sen büyüksün ben mi! göreceksin göreceksin! (ibo vb.)
- size daha fazla yük olmak istemem! (Hülya Koçyiğit başta olmak üzere, bilimum evde tanrı misafiri olan kör kız)
- senin nen var kuzum? (Tarık Akan-Gülşen Bubikoğlu; karşılıklı... Ahu Tuğba'yı da unutmamak lazım)
- bu anam için, bu bacım için, bu karım için, bu atım için... (tabii ki fahrettin cüreklibatur)
- (komiser Hulusi Kentmen gürültüden sıkılır ve elini masaya vurarak kalkar) Yeteeeeer! Tek tek konuşun be!
- Hey gidi günler hey be! (Şemsi İnkaya başta olmak üzere, esas oğlanın kankası çok sık kullanır)
- Sana koca mı yok? ( bu da esas kızın çirkin arkadaşı ya da ergenlik dönemindeki kız kardeşi)
Vizontele'de Cem Yılmaz İstanbul'da yaşadığı bir olay üzerinden sinemanın nasıl bir şey olduğunu anlatır.
- Seneee... Geçen sene... Siz bilmezsiniz, Beyoğlu'nda yürüyorum. İnce bıyıklı bir artis vardı neydi adı?
- Ayhan Işık
- Hah Ayhan Işık. Böyle önümde yürüyor. Sonra ordan bir sokağa döndü. Ben de peşinden gittim. Bir de Turist Ömer'deki kimdi?
- Sadri Alışık
- Hah Sadri Alışık. İşte Ayhan Işık'ın arkasından "heeey Sadri Alışık" diye seslendim bakmadı. (suskunluk olur, kimse olaya bir anlam veremez, Cem Yılmaz devam eder)
- Demek ki Sadri Alışık'ın arkasından Ayhan Işık diye seslensem o da bakmayacaktı... Garip... Sinema işte...
You need to log in to post a reply.