gelmiş geçmiş en iyi quote'lar
45 replies · 960 views
favorim brave heart tan
william ve kız sohbet eder ler:
kız:what cities have u visited?
william:so many places and rome is one ofthem
kız :is rome beautiful?
william:not as beautiful as you are(bunu italyanca soyler ve kız anlamaz)
kız:ahh what does it mean?
william:yes its beautiful
ozur:filmin turkce diyalogunu hatırlayabildim ve ona gore cevirdim ingilizceye.orjinalliğini kaybetmiş olabilir:
Wherever we want to go, we'll go, that's what a ship is, you know. It's not just a keel and hull and a deck and sails. That's what a ship needs. But what a ship is... what the Black Pearl really is... is freedom.
Captain Jack Sparrow
sultandan birkaç replik ben de yazmasam çatlarım, daha geçen gün ezbere bildiğimiz filmi bir daha seyredip yıkıldık maaile:
"anneee, şimdi hangi babamız geliyo, kemal babamız mı, bahtiyar babamız mı?"
"Allaaaah yandım" (kendisini istemeye geleceklerini öğrendiğinde leğende yıkadığı çocuğunu kaynar suyla haşlayan türkan şoray'ın zavallı çocuğunun leğenden kaçarken çıkardığı ses)
"kaçıyor, ırz düşmanı kaçıyor" kemal, geceyi aşığının yanında geçirmiş, sultan elinde tabancayla "kaçma ırz düşmanı" derken, duvara işeyen bir velet ahaliye yol gösterir.
ay bir tane de şekerpareden, filmin sonunda uyanıklık ettiğini düşünen şener şen'e son cevabı gelin kızımız şekerpare verir: nah peyker, hapı yuttun namussuz ziver"
bitmez bu türk filmleri yahu
Güncel dizilerimizden ufak bir demet
''Benim kafamda senin gibi 32 tane psikopat dolaşıyor...Ben urfalıyım Senin kafanı kırarım, beynine sıkarım, kanını akıtırım, sonra da karşısına geçer kebabımı yerim...'' => Uğur Yücel ("Alacakaranlık" adlı dizide)
Kurtlar Vadisi adlı diziden)
Polat: Dayı boş bırakma prostat olur dayı...
Dayı: Çok kullanırsan da yalama olur...
Seyfo Dayı:Ben gaz maskesiyle gül koklamam yeğenim!.." (prezervatif kullanmadığını belirtiyor)
Yine Kurtlar vadisinde
Çakır:Düstur var mı
Ağa:Vardır
Çakır:Bismillahdustur
bu tarz replikler için milliyet serin duruş köşesi itinayla tavsiye edilir
bu tarz replikler için milliyet serin duruş köşesi itinayla tavsiye edilir
Strier wrote:
Güncel dizilerimizden ufak bir demet''Benim kafamda senin gibi 32 tane psikopat dolaşıyor...Ben urfalıyım Senin kafanı kırarım, beynine sıkarım, kanını akıtırım, sonra da karşısına geçer kebabımı yerim...'' => Uğur Yücel ("Alacakaranlık" adlı dizide)
Kurtlar Vadisi adlı diziden)
Polat: Dayı boş bırakma prostat olur dayı...
Dayı: Çok kullanırsan da yalama olur...Seyfo Dayı:Ben gaz maskesiyle gül koklamam yeğenim!.." (prezervatif kullanmadığını belirtiyor)
Yine Kurtlar vadisinde
Çakır:Düstur var mı
Ağa:Vardır
Çakır:Bismillahdustur
kurtlar vadisine girersek cikamayiz cunku dizi inanilmaz repliklerle dolu. o yuzden ben sizi hemen suraya yonlendireyim.
Brazil'den bir alıntı. Görevliler Tuttle yerine Buttle adlı kişiyi tutuklar ( gayet kibar bir şekilde ). Yetkili, tutuklamanın sebebini okumaktadır.
I hereby inform you under powers entrusted to me under Section 47, Paragraph 7 of Council Order Number 438476, that Mr Buttle, Archibald, residing at 412 North Tower, ShangriLa Towers, has been invited to assist the Ministry of Information with certain enquiries, the nature of which may be ascertained on completion of application form BZ/ST/486/C fourteen days within this date, and that he is liable to certain obligations as specified in Council Order 173497, including financial restitutions which may or may not be incurred if Information Retrieval procedures beyond those incorporated in Article 7 subsections 8, 10 & 32 are required to elicit information leading to permanent arrest - notification of which will he served with the time period of 5 working days as stipulated by law. In that instance the detainee will be debited without further notice through central banking procedures without prejudice until and unless at such a time when re-imbursement procedures may be instituted by you or third parties on completion of a re-imbursement form RB/CZ/907/X ...
diye de devam eder. Kabus gibi bürokrasi.
the third man filminde orson welles:
-italya'da,borgia ailesinin yönetimi altında 30 yıl boyunca,savaş,terör,cinayet ve katliam vardı.ama onlar michelangelo,leanardo da vinci ve rönesansı yarattılar.isviçre'de ise sevgi,500 yıllık demokrasi ve barış vardı.ve onlar ne yarattılar?"kahrolası guguklu saati"
full metal jacket- çavuş ve askeri arasındaki dialog:What the hell is this?" "Its a Peace symbol sir." "What does your helmet say?" "Born to kill sir." "What the hell is going on?" "I guess I was just trying to point out the duality of mankind."
the big lebowski-iki lebowski arasındaki dialog:
Dude: You thought Bunny'd been kidnapped and you could use it as a pretext to make some money disappear. All you needed was a sap to pin it on, and you'd just met me. You thought, hey, a deadbeat, a loser, someone the square community won't give a shit about.
Lebowski: Well? Aren't you?
Dude: Well. . . yeah.
yine big lebowski'den:
donny:bunlar nazilermi walter?
walter:hayır donny,bu adamlar nihilist,korkulacak bişey yok.
reservoir köpekleri-soygundan sonra:
mr.pink:kimseyi öldürdünmü?
mr.white:bikaç polis.
mr.pink:gerçek insan?
mr.white:yalnızca polis..
seven-morgan freeman:
-ernest hemingway bi keresinde şöyle yazmış,"dünya güzel bir yerdir ve uğrunda savaşmaya değer."ben ikinci kısma katılıyorum.
fight club-tyler durden:
-kendini geliştirmek masturbasyondur,kendini yok etmek...cevap olabilir.
You need to log in to post a reply.