t3 - geliyor amanın
19 replies · 317 views
Ben zaten birçok filmin devamının yapılmasına karşıyımdır. bunlar genellikle gişe kaygısıyla yapılan basit filmlerden oluşuyor. Bence matrix reloaded bi faciaydı çünkü herkese zaten biz böle planlamıştık falan gibi açıklamalar yapıldı ama bu da 2.nin gösterdiği kadarıyla son derece şüpheli.. artık neredeyse 2. ve 3. filmin arasına giren makası görücektik ve içine salak salak felsefi kırıntılar serpiştirilmiş gereksiz dövüş sahneleriyle şişirilmiş abuk subuk daha binlerce aptal şey... ben o filme süperman değil süperbilimkurgu izlemeye gidiyorum.
T3 en azından dürüst bir film bunu cameron'ın çekmemesi herşeyi açıklıyo. Ben eylencelik bir filmim sizi gereksiz şeylerle yormayacam, 1 ve 2 deki kadar sizi heyecanlandıramam ama ben onlardan ayrı başlı başına bir bölüm oluşturabilirim. En azından bu film icin 1 ve 2 den farkli görüşlere sahibiz ve bu tamamen yönetmenin bazi yanlişlara sapmamasindan kaynaklaniyo;
1- minik cameron olmak için filme derinlik ve özgünlük katmak ugruna sacmalamamis
2- ne yapıp ne yapamayacagı konusunda dürüst davranmış.
3- zorlama bi proje oldugunun farkinda olarak projenin gereklerini yerine getirmiş
4- son olarak hepimiz 1 ve 2 yi hala cok seviyoruz bu da T3 ün onlara ihanet etmedigini göstermez mi? ;)
dikkat, filmle ilgili bi kaç şey söyliycem izlememiş olanlar okumasın, ya da boşverin okuyun size bi şey kaybettirmez, zaten izleyince bi kazancınız olmayacak.
filmi dün akşam izledim, filmden çıktığımda buraya uzun uzadıya bi şeyler yazmaya niyetliydim ama sabah kalktığımda o heyecanım kalmamıştı. kısaca t3 içimdeki tüm yaşama arzusunu bitirmişti.
en başta yönetmenin bu projenin altından kesinlikle kalkamadığını söylemek lazım. böyle büyük bir proje için için acayip hafif kalmış. aksiyon sahneleri berbat, ağır çekim sahneleri ikinci sınıf aksiyon filmlerinde raslanılmayacak cinsten. filmdeki (özellikle otoyol kovalamaca sahneleri) aksiyon sahneleri okullarda "temposu yüksek aksiyon sahnesi çekerken yönetmen kamerasını nerelere koymamalıdır" başlığı altında okutulabilir.
senaryoya gelirsek öncelikli olarak klişelerden ve göndermelerden bahsetmek lazım. "hadi aksiyonumuza biraz da mizah katalım" diye aralara serpiştirilmiş sulu espriler ve önceki filmlere yapılan göndermeler beni açıkça filmden tikindirdi. arnold'un taktığı full monty gözlüğü, "talk to the hand" esprisi, eski filmden kalma psikiyatrisin arni'yi iğrenç bir ağırçekimden sonra görüp kaçması, "psikoloji de okudum" esprisi, "back" 'le biten tüm cümleler (özellikle I am back).... tamam anladık 180 milyon dolarlık bi t3'te arnold olmazsa olmaz ama onun azıcık da olsa rol yapmasını gerektirecek bi senaryo yazmak da neyin nesi? terminator'ümüzün kendi benliğiyle savaştığı hamlet vari muhteşem tirad görülmeye değer doğrusu. hele sonunda tam da sıçacakmış gibi bir pozisyonda kendi sistemini kapatması dahiyanece bi fikir!
bana göre filmin tek artısı gerçekten de iyi bir fikir olduğunu düşündüğüm kadın terminator ve T-X'i oynayan Kristanna Loken. Filmden aklımda kalan tek güzel görüntü de onun şekilli popsu zaten.
bu arada farkettiniz mi bilmem T-X zaman yolculuğu sonrası kıvırcık olan saçlarını iki dakika sonra düz ve topuz yapabilme özelliğine de sahip. demek neymiş T-X'imiz süper etkili bi silaha, alev makinasına ve kadınların en yakın dostu etkili bir fön makinasına dönüşebilen bir kola sahipmiş...
eh ne diyelim sevgili hollywoodumuz bi efsanenin daha içine etti. helal olsun...
sözlerimiz bu güzel filmden muhteşem bir alıntıyla bitirelim. polis arnie'ye sesleniyor: Put down your weapon! And the coffin!
t3 adlı rezalet filmi izledim ve bu film hakkında bu kadar çene yormanın gereksiz oldugunu düşünüyorum :D hele filmde alrnol abinin bozulduktan sonra 'hayır yapmamalıyım öldüremem' sahnesi beni benden aldı gözümden yaş geldi ağladım bütün gece.filmin tek güzel yanı 2 karakterin kendilerini buyuk patlamadan kurtulmak için sıgınakta bulmasıydı ki bu da adı lazım olmayan bir iki filmden esinlenerek hazırlanmiş bir şaşırtmacaydı.ilk iki filmden bu 3. sü zaten gölgede kalacaktı da kardeşim niye bu kadar para harcıyosunuz yazık bakın ilaç bulamayan insanlar war bu kadar para werip böyle bir film yapmaktansa hiç yapmayın derim :x bitti.
You need to log in to post a reply.