Skip to content

Spor Filmleri

35 replies · 509 views

Majere
Majere
982 posts
Mar 03, 2003, 08:31 PM#1609

Spor Filmleri

Sizde de var mi bilmiyorum ama ben boks sporunu rocky'den ogrendim. Yani gercekten tum boks maclari oyle saniyodum. 15 round yumruklasma goz kesme boyun kirma filan. Gercekten boks izlerken acaip sıkılıyorum bu yuzden.
bi de karete kid var tabi yani ben karete olayini bonsai filan gibi bariscil dostcanlisi bisi saniyodum orta okulda kareteciler bizim okulu basip bi arkadasimin kafasini yarmislardi cok sasirmistim.
Film degil ama tusubasa vardi bi de. Kartal vurusu olayina hic girdiniz mi bilmiyorum. neyse konum bu nerede bu spor filmleri artik?
"Ali" filan demiyorum gercekten yenil-calis-kazan-kızı al filmlerini diyorum yani neredeler nerede? Kaplanin gozu adina.
Bir de rocky'den bir potpori:
-sen bir tanksin 100 kiloluk bir italyan tanki
-ondan uc tane goruyorum. -ortadakine vur.
-biz degisebiliyorsak, siz degisebiliyorsaniz neden hepimiz degismeyelim.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 03, 2003, 09:00 PM#1615

bilader seni tanimam ama o filmlerin hastasiyim.
al benden de harbi bi ornek.
van daym-kick boxer
:)

Majere
Majere
982 posts
Mar 03, 2003, 09:05 PM#1616

kick boxer 2 iyidir.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 03, 2003, 09:23 PM#1619

benim favorim 3'tür ama...:)

AN
Anonymous
743 posts
Mar 03, 2003, 09:36 PM#1621

any given sunday
muhtelif tony scott eserleri şöyle aksiyonlu sporlu falan. ne biliym fan mesela.
asıl özgürlüğe kaçış vardı ki michael cane, ergen stallone ve de muhtelif ünlü futbolcular o da pek eğlenceli idi.

printerson
printerson
1,034 posts
Mar 03, 2003, 09:46 PM#1622

dar alanda kısa paslaşmalar

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Mar 05, 2003, 05:42 PM#1647

Ron Shelton diye bi adam var hep güzel spor filmleri çeker. Benim en sevdiğim spor filmi Bull Durham'ın da yönetmeni. Beyzboldan pek anlamasam da film zekice diyaloglar içeren başarılı bir spor filmiydi. Shelton'un diğer sevdiğim filmi boks dünyasından iki başarısız boksörün portresini sunan Play It to The Bone'du.
Başka bir Shelton'lı spor filmi de White Man Can't Jump'dı, sokak basketbolu hakkında.
Basketbol demişken çok eskilerden izlediğim Gene Hackman'ın koç olduğu iyi bir basketbol filmi vardı Hoosiers diye. Filmin en güzel tarafı takımın şampiyonluk maçını kaybediyor olmasıydı.
Basketbolla ilgili buralara uğramayan Spike Lee filmi He Got Game Denzel Washington'lı iyi bi basket filmiydi..
Son yıllarda ise Oliver Stone'un elinden çıkma Any Given Sunday kadar sağlam bir spor filmi izlediğimi hatırlamıyorum. Onlar da şampiyon olamıyordu bu arada..

DO
dopey
914 posts
Mar 11, 2003, 08:32 AM#1707

benim spor filmlerinden öğrendiğim tek bir ad vardır.
steve prefontaine : biri jared leto lu diğeri şuan hatırlayamadığım bi adamın filmleridir. amaerikalı bir orta mesafe koşucusu olan pre fontaine.. filistinli gerillaların israilli atletleri öldürdüğü münih olimpiyatlarında koşmuş fakat öldürülen insanlar yüzünden girdiği bunalımdan birinci,, 5000 metre yarıştanda ikinci çıkabilmiştir. finlandiyalı bi elamana geçilmiş sonra ülkesine gelip sürünmüştür. bi müddet bartenderlık yapıp bi kaç sene sonra bir trafik kazasında ölmüştür .

aslında bence adamın ne yaşamı ne ölümü ilginçtir fakat her nenedense bir türlü bu ismi aklımdan çıkaramam..

AN
Anonymous
743 posts
Mar 13, 2003, 06:10 PM#1728

ving wrote:
Son yıllarda ise Oliver Stone'un elinden çıkma Any Given Sunday kadar sağlam bir spor filmi izlediğimi hatırlamıyorum. Onlar da şampiyon olamıyordu bu arada..

tony d'amato'nun takımı şampiyon olur. koç takımdan ayrılırken willy beamen'ı da transfer ettiğini açıklar kutlama esnasında.

steve prefontaine daha sonra ülkesindeki düzenlenen şampiyona da 5000 metre'yi kazanır. ancak fi,nlandalı milli takıma katılmaz dolayısıyla hayatında tek katbettiği yarışın rövanşı şansını yakalayamaz. kırdığı 5000 rekoru hala kırılamamıştır. kendi ülkesinde hiç kazınmayan bir mesafenin kaale alınmasını sağlamış bir adam olarak önemli sayılır kendi aleminde.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Mar 14, 2003, 09:07 AM#1732

Jon Irenicus wrote:

ving wrote:

tony d'amato'nun takımı şampiyon olur. koç takımdan ayrılırken willy beamen'ı da transfer ettiğini açıklar kutlama esnasında.

Takım konferans finalini kazanır son maçta, şampiyonluğu değil Gazete başlıklarından, haber spikerlerinden takımın super bowl'u kaybettiğini anlarız koçun basın konferansı takımda kalıp kalmayacağıyla ilgilidir, o da ayrıldığını ve oyun kurucusu Beamen'i de yanında götüreceğini söyler

AN
Anonymous
743 posts
Mar 22, 2003, 12:11 AM#1831

emin misin yahu. hayır film de yok yanımda emin de olamadım sen böyle iddialı olunca tereddütten tereddüte gark oldum

FI
FistandantiLuS
67 posts
Mar 26, 2003, 04:08 PM#1968

dün gecenin yarısı bir film buldum. hapishanede müebbete mahkum bir kişilik olan wesley snipes tecavüzden içeri giren dünya ağır sikler boks şampiyonu "iceman" chamber'ı yeniyodu. yenilmez diye çevirmişler.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Mar 26, 2003, 05:28 PM#1973

spor öğesini tam kalbe oturtan ama başyapıt görselliğinde olan bir film izlemedim.fakat bir ira militanının öyküsü olan boxer ve stallone un kariyerindeki tek iyi filmi olduğuna inandığım rocky iyi filmlerdir.
jon gibi ben de özgürlüğe kaçış filmini çok beğenirim.bir filmde peleyi izlemek büyük bir zevkti açıkçası.filmin sonunda yer alan kaçış olayı da hala aklımdadır.

FI
FistandantiLuS
67 posts
Apr 10, 2003, 12:14 PM#2149

boks diyince raging bull'u da unutmamalı bence.

AN
Anonymous
743 posts
Apr 24, 2003, 05:01 PM#2301

hakkaten spor filmlerinin kralı tony scott. geçen gün "days of thunder" ı izledim pek bir eğlendim.
-tamam şimdi doğruca gidip safety car'a çarpmanı istiyorum
-ne çarpayım mı
-evet doğruca git ve ona çarp
-peki neden?
-çünkü pistteki her şeye çarptın, mükemmel olmanı istiyorum.

You need to log in to post a reply.