Spor Filmleri
35 replies · 509 views
Jon Irenicus wrote:
hakkaten spor filmlerinin kralı tony scott. geçen gün "days of thunder" ı izledim pek bir eğlendim.
-tamam şimdi doğruca gidip safety car'a çarpmanı istiyorum
-ne çarpayım mı
-evet doğruca git ve ona çarp
-peki neden?
-çünkü pistteki her şeye çarptın, mükemmel olmanı istiyorum.
senin bu alıntını okuduktan sonra filmi merak ettim ve izledim.beklemediğim kadar eğlenceli ve zevkliydi sana katılıyorum.
Bu arada Kevin Costner'ın oynadığı American Flyers diye bi spor filmi var. İzleyen var mı? Bisikletçilerle ilgili izlediğim tek film. Kıyıda köşede kalımış güzel bi filmdi.
Bi de sürekli televizyonda yayınlanan Tom Selleck filmi vardır. Mr. Baseball. Hani Selleck Amerika'da tutunamayan beysbol oyuncusudur falan, zorunlu olarak Japonya'ya transfer olur. O da fena film değildi.
evet evet ikisini de izledim. tom selleck'inkini otobüste izlemiştim hatta. takımın adı tigers mıtdı neyd buda kendi ülkesindeki tigers zannederken japonya olduğunu öğrenince inme iniyordu. bir da sanırım rudy diye bir film seyretmiştim isminden emin değilim. çocuk notre dame üniversitesinin amerikan futbol takımında oynamayı çok azmediyo okula ve takıma giriyor. acaip çalışıyor ancak fizik olarak yetersiz. mezuniyetten önceki son maçte son 30 saniye de oyuna giriyor ve sahayı omuzlarda terk ediyor. o zamandan beri kimse o sahayı omuzda terk etmemiş falan diyodu sonunda.
Ay bir de kedi köpek gibi "sevimli" hayvanların basketbolcu, beyzbolcu olduğu WB filmleri vardır ki çok uyuz olurum...
Ben köpekli olanı takip edebildim: Air Bud. Sırasıyla basket, Amerikan futbolu, beyzbol, futbol oynadı hayvan. Yapımcılar yeni film çekemiyomuş çünkü hayvana oynatacak spor bulamamışlar.
Bi de maymunlu spor filmleri var: MVP. Buzhokeyi, kaykay falan takıldı hayvan, şimdilerde yapıcak spor arıyo.
Majere (dikkat "majer" diye okunur) Waterboy kötüydü be, cidden sevmişmiydin?
Bu arada rahmetli John Candy'nin son filmlerinden Cool Runnings - Üşütük Popolar filmini hatırlar mısınız? İlk Jamaika bobsled takımının gerçek hikayesinden çekilmişti. Çok komik bi filmdi.
One Dream. Four Jamaicans. Twenty Below Zero.
Russel crowe un başrolünde oynadığı yanılmıyorsam "Mystery,Alaska" isminde bir film vardı.Alaska nın ücra bir kasabasındaki amatör hokey takımıyla amerikanın en ünlü takımlarından biri maç yapıyordu.film bu maçın altyapısından yararlanarak tipik kasaba örneklemelerine giriyordu.mutlu ve huzurlu ailelerin bir bölümünün sorunları hokey takımının gelişiyle ortaya çıkıyordu.özellikle filmin sonu aklımda yer etmiştir.amatörlerin son saniyede atmış olduğu şut direkten döndüğü için maçı kaybediyorlardı.tipik kazananlar filmine ters olması hoşuma gitmişti....
spor filmlerinde bir de bilardo furyası vardır. elbette beyaz perde de boyunun el verdiği her türlü sporcuyu canlandırma konusundaki çılgın azmiyle tom cruise'un paul newman la oynadığı color of money hoştu. aklıma gelen bir diğeri christopher walken (ki kendisi devdir), chazz palminteri gibi abileri bünyesinde barınıran poolhall junkies de eğlenceli bulduğum bir diğeri. ( beklentiyi küçük tutmakta fayda var). ayrıca kevin costner'ın ek iş olarak ligde oynayabilecek kadar yeterli beyzbol deneyimi vardır tahminim.
You need to log in to post a reply.