izledikten sonra gidip içilecek filmler..
21 replies · 546 views
izledikten sonra gidip içilecek filmler..
bazı filmlerin kafa yapıcı bir etkisi vardır. sinema salonundan çıkınca ayklarınız yere layığı ile basmaz. hafif bir baş dönmesi vardır. gece yada gündüz gözünüze gelen ışık gözlerinizin kamaşmasına sebep olur. vay anasını dersiniz filmi düşünerek "böyle mi olmalıydı diye sorular sorarsınız. düşünürsünüz kısacası. kendimce bir liste yaptım; aşagıya buyrun.
1- masumiyet
2- stalker: tarkovskiden mümkünse.
3- köprü üstü aşıkları-Amants du Pont-Neuf : forum adminim fransızcamda gelişme var mı!!
4- heaven : tom twyker'ın son filmi.. dibine kadar.
5- leaving las vegas : içmek eylemi için yapılmış bir film. aslında izleme esnasında içilme eylemi başlamalı
6- gemide: ne demek istediğimi anladınız biliyorum.
7- dünyanın tüm sabahları- le monde lu bişeydi de tam hatırlayamadım birna : mümkünse öyle bir içilmeli ki sabahlar olmamalı.
8- dersu uzala : kurasawa babadan doğaya dönüşi bizde doğaya dönmeliyiz.
9- barfly: mümkünse evde içilmemeli bir bara gidilip şiselerin dibi sorgulanmalıdır.
10- great expectations : bir şişe ucuz viski- jack daniles almaya paramız olmaz muhtemelen- dışarda yağmur yagmalı -ama yağmıyorsa elbiselerimizle duş alabaliriz aynı kontrastı yakalamak için- bağırıp çagararak dolaşmalı - kimsenin kapısına dayanmadan :(((((((( sonrada hal açık bir parkta bank üzerinde sızılmalı..
yanlış mıyım kronik alkolik, müptezel, müptela vs vs vs arkadaşlarım.
söyleyin bana.....
Re: izledikten sonra gidip içilecek filmler..
dopey wrote:
7- dünyanın tüm sabahları- le monde lu bişeydi de tam hatırlayamadım birna : mümkünse öyle bir içilmeli ki sabahlar olmamalı........yanlış mıyım kronik alkolik, müptezel, müptela vs vs vs arkadaşlarım.
söyleyin bana.....
tous les matins du monde, oldukça iyi gidyo dopey tebrikler.
filmlerine de aynen katılıyorum. ekliycek bişey henüz aklıma gelmedi.
o değil de; bazı filmlerde çok fena üstüste sigara yakılıyor. Malumunuz üzere salonda sigara içilmiyor ve ben kafayı "ara gelse de bir sigara yaksama" kilitliyorum. Ara gelene kadar filmle ilgilenemiyorum. Yok mu bildiğiniz "sigara içmek yasak değildir, film izlerken sigara şart" yazısı olan bir sinema salonu?
bir de içkiyle güzel giden filmler var. mesela peynire, kavuna, ezmeye dalıp bir yandan da rakıdan arka arkaya sıkı dubleler çakarken herhangi bir aydemir akbaş filmi izlemek çok keyifli oluyor. hele ibo da varsa tamam. deymeyin keyfime. astronot hüsnü mesela?
en sevdigiklerim olsun diye degil, direkt icirten filmler:
Million dolars hotel (yuh be kardesim! siir gibi film)
**stalker **(ey tarkovski sen nelere kadirsin!)
amelie (hayat yetmezligine karsi agri kesici niyetine...)
**selvi boylum al yazmalim **(sevgi neki hakketten?)
vesikali yarim("cok eskiden tanismis olacaktik" boyle miydi bu
cumle? ne guzeldi)
**ask uzerine bir film **(kieslowski abinin bu filmini izlemek lazim. izeliyip izleyip iclenmek lazim.)
**casablanca **( devrimci mevrimci hikaye. Ingrid Bergman ablaya Humphrey Bogart abi yakisir.)
masumiyet ("orrrrsspuuuuu!!" insan asigina bu kadar mi icten orospu der kardesim??? bir film bu kadar mi yakin temasta bulunur?)
gemide (cok icmek lazim cook! baska turlu izlenir boyle... kafasi farkli.. "okuma bicimi" dedikleri sey aldiginiz nesriyata uyum gosterebilen ender filmlerdendir.)
**dalgalari asmak **(saf! saf! saf!!!! her turlu saf!!)
pisi pisi (kadir inanir ve mujde ar oynuyor. kadir abi bir fotografcidir vs.vs.. filmin ana muzugi bulent ortacgil'in "olmali mi olmamali mi" sarkisi. nefis. ne alaka demeyin her izledigimde kendimi, nedense omuzunda havlu olan bir meyhanecinin islettigi, bir mekanda rakiya emanet edesim geliyor. denk gelirse kacirmayin.)
Leaving Las Vegas : Cage barmene sesleniyor "NURSE!" . Daha ne olsun...
I Want You : Kimin içinde kalmamış bir I want you su yok ki...
Dünyanın Tüm Sabahları : Çünkü dünyanın tüm sabahları asla geri gelmez...
Hours : "Leonard, always the years between us, always the years, always the love, always...the hours... "
bu forum konusuna ait olabilecek en önemli filmi unutmuşuz.
bir mumyanın firarını görüp de sinemadan çıkan ehli düzgün bir insanın imkanı varsa kendini dağa taşa vurması,bulduğu ilk mağaraya girip bir hafta boyunca envai çeşit alkol tüketmesi gereklidir.ben bunu yapamadım sonuç olarak selami şahin üç gece rüyalarımın bet karakteri oldu...
Pianiste (Haneke) - mümkünse fonda filmin soundtrack'ı da olsun içerken
You need to log in to post a reply.