Mutsuz Sonlar
32 replies · 551 views
Mutsuz Sonlar
Kendi adıma bi film mutsuz sonla biterse; sevenler kavuşamazsa, kahraman ölür-kötü adam kazanırsa, sürüp giden hayat karşısında çaresiz olduğumuz filmin finalinde verilirse içimi bi mutluluk dalgası kaplıyor. Senaristler "Nası yapsak da olayları mutlu sona bağlasak" diye kıçlarını yırtarken bazı filmlerin böyle bitmesi çoğu zaman gerçek hayata daha yakın duruyor. İşte aklıma gelen birkaç örnek:
CASABLANCA : Sen idealleri olan bir adam uğruna kalbini Humphrey'nin yanında bırak. Hadi canım
ZEKİ DEMİRKUBUZ FİLMLERİ : İnsanda hiç mi umut kırıntısı bırakılmaz kardeşim.
UMUT : Son kare aklımdan çıkmaz. Gözü bağlanmış ve dönen bir Yılmaz Güney. Tam bir umutsuzluk portresi.
DANCER IN THE DARK : Son zamanlarda bu kadar insanın yaşama isteğini emen, eve gidip sadece yatma isteği uyandıran bi film daha izlemedim.
LA HAINE : Fransız gençliği ve getto kültürü nercek altında, dünyaya atılan bir molotof kokteyli gibi. Hiç umut yok hepimiz yanarak yok olucaz.
REQUIEM FOR A DREAM
bunun ustune cikabilecek bir son daha cekilebilir mi? zannetmiyorum.
Ving'e Demirkubuz konusunda katılmakla birlikte şunu ekleyeyim. Film izleyiciyi öyle bir noktaya getirir ki; lanet olsun kahrolunacak şey normal gelir...
de palma'nın carlitonun yolu filmini çok mutsuz buluruz.
yılmaz güneyin umut filminin sonu mutsuz sondan ötedir. acı son, bitirici son, sonun sonu denilebilir daha çok o filmin sonu için.
ali özgentürk'ün AT filminin sonu baya mutsuzdur. babasıyla beraber geldiği büyük şehirden babasıyla beraber dönen bir çocuk- yalnız babasının cesedi bindikleri arabanın tepesinde- mutsuzluk akıyor her yerden.
Yekta Kurtcebe (babasını tanırdım-saygı duyarım) denen şahsın ana sayfada yazısını okurken aklıma geldi. El Salvador'un finali ne mutsuzdur ööle. Tekrar izleyesim geldi şimdi.
In The Mood For Love'ın sonu çok da vurucu değildir ama film bittiğinde insana bir hüzün çöker.
Requiem For A Dream'inse finali gerçekten de müthiştir. Her kare ayrı bir mutsuzluk-umutsuzluk içerir.
I love you mom...
ben kapitalist bir adamım ve bana göre "fight club" ın çok mutsuz bir sonu var
tamam anlaşılan yanlış anlaşıldım bana göre kitano nun "bebeler" filminin insanı kalbinden vuran bir sonu var birde rezarvuar köpekleri keşke mr blonde ve mr.orange nölmesiydi madonna espirisinden sonra onu alnından vurulmuş görmek beni çok üzdü doğrusu
You need to log in to post a reply.