Skip to content

Entel dantel bazlı senaryo denemesi...

20 replies · 333 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 08, 2003, 05:58 PM#2141

Entel dantel bazlı senaryo denemesi...

bu iş bu forumda tutar mı bilmiyorum.eğer memnun kalınmazsa forum yöneticimiz bu başlığı pekala silebilir.ben diyorum ki madem sinemayla bu kadar içli dışlıyız,eğlencesine neden bir senaryo yazmayalım...herkes bir iki satır ekler bakarsınız ortaya güzel birşey çıkar..
ben başlıyorum isteyen devam etsin...küçük bir fikir vermesi adına ben bir korku filmine örnek oluşturabilecek bir senaryoya başlama taraftarıyım.gerisi size kalmış...

ben şimdilik kısa bir öykü fikri vereyim..
isteyen diyalogları oluşturmaya başlasın...
hikayemizin baş kahramanı bir medya plazada gazetecilik yapmaktadır.birgün kapalı bir zarf içerisinde kendisine bir kaset gelir.kasette çeçen direnişçilerinin bir rus askerini kurbanlık bir koyun gibi boğazını kestiği sahne yer almaktadır.bu kasedin ardından ertesi gün gazeteci bu kasedi gönderen kişiden garip bir telefon alır.telefondaki ses kendisine bir adresi tarif eder.kahramanımız bu olayı pek sallamaz.ama akşam haberlerinde kendisine bildirilen yerde vahşi bir cinayete giden genç kızın görüntüleriyle karşılaşır...genç kız aynı kasetteki gibi öldürülmüştür.(öykünün tamamı bende var ama biraz sizden yaratıcılık bekliyorum..hadi bakalım pamuk eller klavyeye)

GI
gizem
11 posts
Apr 13, 2003, 10:05 AM#2172

katil bu sekilde belliki gazetecinin dikkatini çekmiştir şimdi katilimiz bi sonraki hamleyi düşünürken gazetecide kasetin nerden geldiği niye ona geldiği gibi sorularla ilgilenecek tabiki ve bi de polisin işine karıssmaya baslayacak niye o kız kurbandı gibi sorular soracak kendine ve baglantıyı arstırmaya çalısacak olayı degişik sekillerde yürütebiliriz

katil kaset yollamaya devam eder her seferinde savaslardan alıntı olayları gönderir ve de ona uygun cinayeti işler sebebini savas sırasında geçirdiği çocuklugunda ailesinin acı bir sekilde gözlerinin önünde öldürülmesine de baglayabiliriz tabi bu baglantı için bir doktorla görüşmek senaryonun inandırıcılıgı ve de saglam temeller üstünde kurulu olması için önemli . ayrıca bu doktor hasta olayınıda filme katarsak bence ilginç olur mesela gazeteci psikiyatristle görüşmeleri ve ya katilin zamanında tedavi altında bulunması ve birebir kasete çekilmiş konusmalrı doktoruyla olaya biraz daha heyecan katar aralarda giren görüntüler hatta bu görüntüleri gazetecinin yavas yavas bulması katili bu sekilde belirlemeside değişik olur sonra sıra katilin neden kaseti göndermek için onu seçtiğine gelir sıra bunu da su an aklıma gelen ilk sey gazetecinin çok ünlü olması ve ya onunda bu sekilde savas ortamında büyümesi gibi baglantılar kurulabilir
katil bir seyler anlatmaya çalısmakta belli diilse kasete ihtiyacı olmazdı ifade etmeye çalısıyor kendisini

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 14, 2003, 01:02 PM#2190

şimdi özetlemek gerekirse gazeteci kaset almaya devam edecek.yazdıkların öykünün ilerisi için gerekli olan şeyler.bu kasetleri katil nasıl göndermeli? zarfla mı?evinin önüne bırakarak mı?nasıl olsa vaktimiz çok.çok hızlı gitmeye gerek yok.fakat dediğim gibi yazdıkların öykünün şekillenmesine oldukça yardımcı olacak nitelikte.
iyice öykünün taslağı ortaya çıksın.her ayrıntıyı eklemek lazım.
önümüzdeki iki aşama:
1-gazetecinin profilini çıkarma
2-kaset hakkında ayrıntılı bilgi oluşturma

HO
home_sweet_hell
20 posts
Apr 14, 2003, 09:48 PM#2196

(Arkadaşlar üzücü bir haberim var ama bu senaryo daha önce beyaz perdeye aktarıldı. İngiliz filmi...ismini hatırlayamıyorum hatırlarsam yazarım.) 97-98 yapımı bir film olduğunu hatırlıyorum.

GI
gizem
11 posts
Apr 14, 2003, 10:50 PM#2197

nasıl ilerliyo film merak ettim ben izlemedim bir de adı neydi ??

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 15, 2003, 04:45 PM#2209

home_sweet_hell wrote:
(Arkadaşlar üzücü bir haberim var ama bu senaryo daha önce beyaz perdeye aktarıldı. İngiliz filmi...ismini hatırlayamıyorum hatırlarsam yazarım.) 97-98 yapımı bir film olduğunu hatırlıyorum.

Şimdi bu çok komik bir durum.daha hikayenin "h"sine bile başlamamışken birinin çıkıp da bu hikaye film yapıldı demesinden daha komik bir durum yoktur.daha yaratılmamış bir öykünün sinema versiyonu nasıl olabilir?fakat gerek kaset olsun gerekse gazeteci kimliği olsun elbette başka filmlerde olmuştur.mesela kurt russel ın başrolünde oynadığı bir film vardır.o da gazetecidir.ve de o da katilden telefonlar alır.
bir de home sweet... adlı arkadaş bu başlığı yanlış anlamış sanırım.ben hadi bi senaryo yazalım dostlar..sonra da bunu film yapalım diyen idiot şahsiyetlerden değilim.bu sadece eğlencelik amaçla yazılmış bir denemedir o kadar...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Apr 17, 2003, 12:19 AM#2212

bence de devam. kaldiki daha once filme cekilmis bir hikayede boyle eglence maksatli yeniden yazilmaya calisilabilir. aklima bir sey geldiginde ben de katilmak istiyorum..

HO
home_sweet_hell
20 posts
Apr 17, 2003, 05:01 PM#2214

hayır yanlış anlamadım, demek istediğini iyi biliyorum ama sen o filmi resmen çalarak giriş yapmışsın onu demek istedim, neyse öenmli değil zaten çalmaya alışkınız.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 18, 2003, 12:48 PM#2220

Şimdi çok sinirlendim işte.Bazı insanların sırf egosunu tatmin etmek için ona buna saldırmasından bıktım artık.Bugüne kadar çoğunu kaale almadım ya da hafif cevaplar vererek geçiştirdim.Ama yeter artık herkesin de bir sabrı var...
evi cehennem olası kişi:
dünyanın her yerinde ithamda bulunan her kişi o ithamını kanıtlayamazsa o ithamın kendisi olur.yetmez,o çamuru atan kişi adidir şerefsizdir.Hadi bakalım o filmi şuraya ismiyle cismiyle konusuyla herşeyiyle yaz bakalım.çalıntı mıymış değil miymiş anlarız...(benim yazdığım üç cümleden,başka bir senaryoyla ilişki kuracak kadar yüksek beyin seviyesine sahip olman da işin cabası...konuştur o beyin seviyeni de anlayalım derdini..)

OU
outsider
650 posts
Apr 19, 2003, 01:34 PM#2229

sermest'i kızdırmışlar gene! tarih tekerrürden ibarettir diye boşuna demiyorlar afedersiniz....

AN
Anonymous
743 posts
Apr 19, 2003, 05:23 PM#2232

uyarı: tartışmadan kavgaya dönmeye karar verildiğinde (ki sanırım bu örnekte karar verildi verilecek) kullanıcıların rahatlıkla birbirlerine hakaret edebilmeleri için özel mesaj sistemi mevcuttur. sinirlenenlere ve yangına körük yetiştirmek için yorulanlara "itinayla" duyurulur. Gerektiğinde mesajlarınız hiç varolmamışçasına yok olabilir. Big brother is watching you...

HO
home_sweet_hell
20 posts
Apr 19, 2003, 06:53 PM#2234

izledim filmi ama bulamıyorum işte. Arıyorum harıl harıl. merak etme yakındır rezil olacaksın. Daha fazla birşey söylemiyorum.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Apr 19, 2003, 09:19 PM#2235

telogole cevirmeyelim burayi..

Yahu arkdaslar biraz sakin lutfen. kim niye rezil olsun. surda eglencelik bir seyler yazilmaya calisiliyor. Sermest ben bir hikaye yazdim benimdir demediki. Oyle olsa ne olur? "Yahu bu daha once cekilmisti, etkilenmeyelim, baska bir ozgun giris bulalim" der konuyu degistiririz.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 21, 2003, 03:14 PM#2250

Re: telogole cevirmeyelim burayi..

Martin Mystere wrote:
Yahu arkdaslar biraz sakin lutfen. kim niye rezil olsun. surda eglencelik bir seyler yazilmaya calisiliyor. Sermest ben bir hikaye yazdim benimdir demediki. Oyle olsa ne olur? "Yahu bu daha once cekilmisti, etkilenmeyelim, baska bir ozgun giris bulalim" der konuyu degistiririz.

doğrudur haklısın.ben de mezuniyet senem olduğu için herhalde bayağı sinir kesiyorum bugünlerde.benim sinir olduğum "çalmışsın sen onu" cümlesiydi..sen de yeterince açıklamışsın daha fazla birşey yazmaya gerek yok...
gelelim forum konusuna...
ben diyorum ki öncelikle gazetecinin profilini çıkaralım.erkek mi,kadın mı olsun?kaç yaşalrında olsun?sıradan biri mi yoksa marjinal bir tip mi?bence önce bunu oluşturalım.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 21, 2003, 05:13 PM#2255

home_sweet_hell wrote:
izledim filmi ama bulamıyorum işte. Arıyorum harıl harıl. merak etme yakındır rezil olacaksın. Daha fazla birşey söylemiyorum.

Allah akıl fikir versin...

You need to log in to post a reply.