Korku Filmleri
20 replies · 251 views
Korku Filmleri
Fistandantilus'un Pulp'daki Hayvan Mezarlığı başlığını okuyunca aklıma geldi. Bizi koltuğumuzdan zıplatacak korku filmleri yapmak yerine neden filmci abiler psikolojik gerilimlere, eli bıçaklı seri katil filmlerine takmış durumdalar. Neden Dario Argento, George A. Romero, Wes Craven-John Carpenter - Sam Raimi (ilk zamanları) gibi yönetmenlerin filmlerini mumla arar olduk? Ortalık Haunting, Urban Legend, Ghost Ship gibi filmlere kaldı. Sixth Sense gibi bi film bile korku katagorisine sokulabiliyor.
Yeter artık. Yıllar önce izleyip altıma sıçtığım Dadı'da olduğu gibi korkmak istiyorum yine.
What Lies Beneath?
Final Destination?
The Ring?
The Others?
doksanların ortasından sonlarına kadar yaşanan korku-gerilim fakirliğinden kat kat iyidir.hem çok da karamsar olmamak lazım.üç beş tane de olsa elle tutulur filmler var piyasada.bir de korku türünü diğerlerinden ayırmak lazım.malzeme çabuk tükeniyor.
son zamanlarda beni koltuğumdan sıçratan türde korku filmlerine rastlamıyorum.çocuk yaşlardayken beni çok korkutan filmleri şimdi izlediğimde açıkçası korkmuyorum.son dönem filmlerinde de bilgisayar etkisinin fazla olması da beni vaydırıyor.filme tad verse de filmin korku özelliğini kaybettiriyor.
Pumpkin King wrote:
What Lies Beneath?
Final Destination?
The Ring?
The Others?
Abi arada iyi korku filmi çıkmıyo değil. Ama "bu bi korku" filmidir etiketiyle ortaya atılanların çoğu fason. Ayrıca yukarda sıraladıklarına -Ring hariç- aşağıdakileri kat kat tercih ederim. Zevk meselesi sonuçta.
Fog
Nightmare On Elm Street
Suspiria
What Ever Happened to baby Jane?
Evil Dead
Halloween
ortada bir de büyüdüğümüz gerçeği var be arkadaşlar... yani belli bir yaşa ve algı düzeyine ulaşmış kişiler olarak bizi korkutmakta kolay değil ki adamlar çalışıyor işte :) geçenlerde elm street serisinden bir filmi tekrar seyrediyim dedim bırakın korkmayı nerdeyse komedi filmi gibiydi benim için tabi bir taraftanda konu darlığı var. insan bilmediği şeyden korkar ama bilgi çağında yaşıyoruz ve artık pek az şey bizi korkutuyor.
yani tabiki yapılsa öyle bir film çok iyi olur ama bence zor biraz. ancaakkk
interaktif medya olayına girerlerse yani mesela sinemada filmi izledikten sonra ordaki hikayenin geniş bir server aracılığı ile gerçek hayata doğru sarkmasını sağlarlarsa mesela... telefon mesajları ve aramaları sahipsiz mailler vs... o zaman konuşmaya başlarız
valla son dönemde ring beni korkutmayı gayet başardı. eminim majere de buna katılacaktır. ama yinede iyi korku gerilim filmi eksikliğini ben de hissediyorum. carpenter filmlerini showtime da döndürüp döndürüp veriyorlar ve ben hala ufaktan bir gerginlik hissediyorum. (tırsıyorum bile denebilir açıkçası)
valla film yer yer gerse de başarısızdı. ( televizyonun içinden çıktığı sahne bilhassa) filmin başında enterasan bi hikaye dedirten yönetmen film ilerledikçe hikayeyi dallandırıp budaklandırıyor ve film bittiğinde bütün o hikayenin açık uçlu bi ton sorusuyla sinemadan çıkıyosun. "eee" dediğinle kalıyosun. bi de japon versiyonunu izlemek lazım tabi. son yıllarda beni geren ve beğendiğim film "the others" oldu. nerde o eskiler...cuma geceleri trt 1 de yayınlanan filmler (o zaman için miydi acep?) oldukça başarılı olurdu. scream serisinin ilk filmi de iyiydi. insanoğlu niye korkmak ister ki yaww, dahası korkunun özlemini çekiyoruz...
ring iyiydi ama kesmiyodu. bana yetmedi acikcasi. daha cok korkmak istiyodum.
Pumpkin King wrote:
ring iyiydi ama kesmiyodu. bana yetmedi acikcasi. daha cok korkmak istiyodum.
nedir bu korkma sevdası yahu... delikanli adam korkmaz!.. :-P
kılıçoğlunda yıllar önce evil dead 2 yi izlemiştim.adamımızın mahzenden olduğu sahnede kayıttan gelen karımı mahzene gömdüm sesi hala kulaklarımda çınlamaktadır.o zamanın efektleriyle yapılmış en iyi korku filmidir bence şeytanın ölüsü...
Büyüdüğümüz ne kadar ortadaysa artık korkutan korku filmlerinin çekilmediği de o kadar ortada. Doğrudur küçükken daha çok korkardık ama o gerilme hissi hangi yaşta olursa olsun iyi bir korku filminden izleyiciye hissettirdiği yegane duygudur.
Bu arada ben Ring'i beğendim. Orjinalini daha çok beğenmiştim -belki de ilk onu izlediğim için - ama amerikan versiyonu beni germeyi başarmıştı.
Bu arada ortaya bi önerme atayım da üstüne geyik dönsün:
Bence gelmiş geçmiş en fazla abartılan korku filmi Exorcist-Şeytan'dır. Korkunun K'sini bile hissetmemiştim izlerken.
You need to log in to post a reply.