Skip to content

Korku Filmleri

20 replies · 251 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 13, 2003, 06:06 AM#2827

exorcist'in kafayi 180 derece geri cevirme sahnesi bile kucuk yaslarda altima sicmam icin yeterli idi. Abartildigi dogru ama hakkini da yememek lazim. Bu arada directors cut versiyonunun fragmani da cok saglamdir.

OU
outsider
650 posts
May 13, 2003, 06:54 AM#2828

ving wrote:
Büyüdüğümüz ne kadar ortadaysa artık korkutan korku filmlerinin çekilmediği de o kadar ortada. Doğrudur küçükken daha çok korkardık ama o gerilme hissi hangi yaşta olursa olsun iyi bir korku filminden izleyiciye hissettirdiği yegane duygudur.
Bu arada ben Ring'i beğendim. Orjinalini daha çok beğenmiştim -belki de ilk onu izlediğim için - ama amerikan versiyonu beni germeyi başarmıştı.

Bu arada ortaya bi önerme atayım da üstüne geyik dönsün:
Bence gelmiş geçmiş en fazla abartılan korku filmi Exorcist-Şeytan'dır. Korkunun K'sini bile hissetmemiştim izlerken.

yaş, dönem, dini köken gibi şeylere de bağlı aslında bu korkma durumu. kollektif bilinçaltını direkt ilgilendiren şeyleri de bunun içine katabiliriz. e, o zaman şeytan'dan korkmak için pek te geçerli bir sebebiniz kalmıyor. bir de insanın kendini kasmaması gerekiyor, yaani. işte öyle bir şey

EL
ElminsteR
46 posts
May 13, 2003, 08:27 AM#2832

doğrudur ving seninle hem fikirim gerçekten korkutan filmler artık pek yok ama önceki yazımda da söylediğim gibi artık insanların bilmediği pek bir şey kalmadı. İnsan yapısı gereği anlayamadığı bilemediği şeylerden korkuyor. Oysa ki uzaydaki yaratıklardan kıyamet senaryolarına cinlerden iblislere kadar hemen her konu işlendi ve insanların kafasında bu tip korku öğeleri ile ilgili fikirler oluştu.

Bu arada exorcist ile ilgili olarak kesinlikle haklısın ben de korkmadım o filmi izlerken ve biraz abartıldığı da doğru olabilir ama insanların genel fikirlerini tartışırken bu filmin çoktan yapılmış bulunan ve açıkçası benim asıl filmin içini boşalttığını düşündüğüm komedi versiyonunu da gözden kaçırmamak lazım. bu arada benim de ortaya atmak istediğim bir geyik var sonradan yapılan versiyonların veya komedi hallerinin orjinal filmin karizmasını ciddi anlamda çizdiğini düşünüyorum bilmem sizler ne dersiniz?

DO
dopey
914 posts
May 13, 2003, 04:42 PM#2842

korkutmak için şok efekti kullanmayan filmler artık daha bir zor korkutuyor beni.. ring in orjinal versiyonu vcd den bile izlerken iyi işe yaramıştı.. sanırım sadako nu bir video kasetle gelmesi ve tv den fırlaması benim bibi vhs bağımlısı bir arşivciye tesir etti..

son olarak cahillik erdemdir demke istiyorum ve korkutamayan korku filmerinden korkmak için hafızalarınızı resetlemenizi öneriyorum..

Majere
Majere
982 posts
May 15, 2003, 11:07 AM#2899

sonradan yapılan versiyonların veya komedi hallerinin orjinal filmin karizmasını ciddi anlamda çizdiğini düşünüyorum bilmem sizler ne dersiniz?

Ne alakası var?
Bence sonradan yapılan komedi halleri kendi karizmalarini dusuruyor.
Son donemde Leslie Neilsen filmi izlemedin galiba. ya da dracula versiyonunu izleyip Copolla'nin filmine ve ya 2001 versiyonunu izleyip Kubrick'e gulduysen. O ayri...

EL
ElminsteR
46 posts
May 16, 2003, 08:59 PM#2998

benim bahsetmek istediğim şeyi tam olarak anladığını sanmıyorum majere... Benim söylemek istediğim orjinal filmin kalitesini yitirdiği yada kaliteli bir filme güldüğüm değildi. Benim söylemeye çalıştığım şey komedi versiyonunu seyrettikten sonra orjinal filmin eski havası kalmıyor seyirci için korkutucu olan öğelerin içi boşalıyor demek istiyordum bu da filmin izlenebilirliğini azaltan bir durum teşkil ediyor. senin için öyle olamayabilir tabi.. . Ancak usta bir yönetmen tarafından yapılmış kalitesi tartışılmaz bir filmi de bir kenara attığım anlamı çıkmamalı burdan...

You need to log in to post a reply.