Skip to content

Radiohead: 'Hail To The Thief'

24 replies · 838 views

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 12, 2003, 12:40 AM#2799

Radiohead: 'Hail To The Thief'

gecen gun korsan tezgahlarinda gordum. ustumde para yoktu alamadim. dinleyen var mi? nasildir? nedir ne degildir?

MO
mortradamus
148 posts
May 13, 2003, 11:18 PM#2850

ben de alıp dinleyemedim albümü ama kazaadan indirmeye başladım bile pek bir sıkı raidohead insanı olduğumdan, zira "work, sex, um" üçlemesiyle tanıdığımız radiohead maymunumsususun her türlü ürünü (cep telefonu logosu ve en önemlisi t-shirtü) bende bulunmaktadır - ki bu ne kadar bu muhteşem gruba olan hayvanlığımı (prodon hayranlığımı) açıklar bilemiyorum, sadece kendimi içgüdüsel olarak savunuyorum-.

bu anlamsız girizgahtan sonra yarım yamalak dinlemeye başladığım şarkılar hakkında ahkam kesiyim biraz. son iki radiohead albümünden sonra, grubumuzun yakaladığı elektronik tonun bu albümde kendini biraz daha akustik-elektronik arası yere oturttuğunu görmemiz mümkün. güzel bir şeye benziyor bu albüm. ful dinledikten sonra daha ful bir yazı döşemeyi planlıyorum. o vakte kadar exit music for a film marşı eşliğinde vişne sulu votka kokteyllerinizi yudumlamanızı tavsiye ederim.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 14, 2003, 10:37 AM#2865

albumu dun aksam aldim su an 4. kez dinliyorum. ilki sansima guzel kafayla oldu. hakkinda yazilmasi gereken cok, cok, cok fazla sey var ama ben beceremem bu isleri. kisaca anlatam gerekirse kendine radiohead diyen bu uzaylilar yalamis, yutmus, asmis, bitirmis bu muzik olayini. abarttigimi dusuneceksiniz belki ama radiohead bir iki album daha cikardiktan sonra bugune kadar ki muzik anlayisini kokten degistirecek. hail to the thief'in tamami bugune kadar dinledigim en tarifsiz sarkilarla dolu diyebilirim. idioteque'i, karma police'i paranoid android'i ' i might be wrong'u alip hepsini birlestirip 5'le carpin kesinlikle bir "backdrifts", bir "where i end and you begin", bir "we suck young blood", bir "the gloaming" bir "there there", bir "myxamatosis"... elde edemezsiniz.

albumle ilgili kafamda dolasan cok dusunce var ama bunlari ne yazik ki kelimelere dokemiyorum. en kisa zamanda edinin dinleyin.

MO
mortradamus
148 posts
May 14, 2003, 03:07 PM#2888

benim bugün aldığım bir habere göre albümün resmi hali taa temmuzda falan yayınlanacakmış ve piyasada konser kayıtları ile unofficial kayıtlar buluuyormuş. dikkat etmekte yarar var.

TY
Tyler Durden
39 posts
May 15, 2003, 12:10 PM#2900

Radiohead.comdan okuduğum bilgiye göre albümün çıkış tarihi 9 Haziran, ilk single There There ise 26 Mayısta çıkıyor.Pumpkin King'de beni iyice bir gaza getirdi.Heh hadi bakalım!!!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 15, 2003, 03:52 PM#2933

bu arada ekleme ihtiyaci hissettim. Kid A ve Amnesiac'i begenmeyenler bu albumden uzak durabilir :)

TY
Tyler Durden
39 posts
May 19, 2003, 04:43 PM#3047

Sonunda There There'i dinleyebildim.Acayip bi şey yaa!Klipte müthiş olmuş.Albümün genel havası böyleyse Amnesiac havasından pek uzaklaşmamışlarki iyi ki öyle yapmışlar.Yaşayan en iyi grup olduklarınıda adeta kanıtlıyorlar.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 20, 2003, 06:44 AM#3052

there there cok guzel bir sarki ama kesinlikle albumun en iyisi degil. Bana gore albumun en normale yakin sarkilarindan birisi hatta. Cok daha siradisi, cok daha mukemmel sarkilar var. Where I End And You Begin'in her basladiginda tuylerimin diken diken oldugunu, We Suck Young Blood'daki her alkisla beraber kalbimin daha farkli attigini hissettigimi, Backdrifts'teki iki duraklama sirasinda da buyuk bir ucurumun ustunden atladigimi, The Gloaming calarken de sonsuz bir boslukta yapayalniz kaldigimi belirtmeliyim.

MO
mortradamus
148 posts
May 21, 2003, 09:36 AM#3067

Ayrıca bu topic altında, Radiohead karşıtı arkadaşları da bir kez daha protesto etmek isterim. Radiohead, son on yılın en samimi gruplarından biridir. Yaptıkları müzikle, sergiledikleri tavırla; sağlamlardır. Eğer, kendi kendilerini yok etmezseler, yıllarca var olmayı sürdürecek bir gruptur. Çünkü dinleyici kitlenin tüketip geçen tarafına hitap etmezler.

OU
outsider
650 posts
May 21, 2003, 09:59 AM#3069

thom yorke.

kıymetlimisssss.....

TY
Tyler Durden
39 posts
Jul 19, 2003, 03:48 PM#4843

w.a.s.t.e.'in açılımını bilen var mı?

FR
Fra Dolcino
31 posts
Oct 28, 2003, 01:30 AM#6469

kanimca bu adamlar once thom yorke'a albumun tamamini soylettirip muzigi (enstrumanlari yani) onun ustune kaydediyolar, o yuzden yaptiklari album mukemmel bi arkaplana sahip, yasadigimiz doneme ait, gercek..
Radiohead'in muzigi kendi eliyle canavara donusturdugu sanayi ve teknolojinin altinda ezilen ve ne yapacagini sasirmis insan(lar)in acizligini anlatiyor, o insan(lar)a agit yakiyor.

KI
Kitiara
53 posts
Nov 28, 2003, 01:52 PM#6762

Sanırım bundan sonraki albümlerinde eşi benzeri görülmemiş bir tarz yaratacaklar. Bu albümün OK Computer gibi bir geçiş albümü olduğunu sanıyorum. Onda da ilk iki albümdekine benzer tatların yanında ne oldugunu tam anlamadığımız yeni bir tarzın işaretleri vardı. Ardından Kid A ve Amnesiac ile bu ne böyle, süpermiş dedirtti. Hail to the Thief de de önceki albümlerinin tadı arasına daha farklı, yabancı birseyler gizlemişler sanki. Ve bir sonraki albümleri de tamamen işte bu gizledikleri tat üzerine olacak diyorum ben.

RA
rai
645 posts
Dec 01, 2003, 12:15 PM#6792

mortradamus wrote:
Ayrıca bu topic altında, Radiohead karşıtı arkadaşları da bir kez daha protesto etmek isterim. Radiohead, son on yılın en samimi gruplarından biridir. Yaptıkları müzikle, sergiledikleri tavırla; sağlamlardır. Eğer, kendi kendilerini yok etmezseler, yıllarca var olmayı sürdürecek bir gruptur. Çünkü dinleyici kitlenin tüketip geçen tarafına hitap etmezler.

sana new model army öneririm. o dediklerin böyle oluyo.

radiohead' i çekilmez yapan şey müzikle hissiyat yaratmanın tek yolunun onların modeli olduğuna inanan geniş hayran kitlesi ve onların kullandıkları abartılı jargon. benim de çok etkilendiğim zamanlar oldu heriflerden. ama ne biliim geçti işte. halbuki üzerimdeki etkisi asla kaybolmayan müzikler var.

KE
keyser soze
68 posts
Apr 03, 2004, 03:24 PM#9858

a wolf at the door 'dan hiç söz edilmemişte eklemek istedim.bana kalırsa albümdeki en iyi şarkı kendisi.

You need to log in to post a reply.