Radiohead: 'Hail To The Thief'
24 replies · 838 views
Radiohead üzerine bir web sitesi yaptım. Stüdyo İmge Yayınları, LULL, Radyo Eksen, Radikal ve Hürriyet Pazar'da bir zamanlar yazam Gökhan'dan, Hakan Tamar'dan içeriklerini/yazılarını kullanma konusunda izin aldım.
Bu arada ben 1 senedir asteğmen olarak vatani görevi yapıyordum, temmuzda döndüm, bundan dolayı siteyi güncelleme şansım olmuyordu. Bilmiyorum daha önce siteye girmiş miydiniz, tamamen kendi imkanlarımla hazırladığım amatörce bir site ama profesyonel olarak web tasarımı yapan bir arkadaşla siteyi yenileyeceğiz. Gerek tasarım gerekse içerik olarak doyurucu bir hale getirmeye çalışacağız. Sonrasında da Radiohead'e official site olması için başvuracağız. Tabi müzik yazarlarının / programcıların da katkılarıyla sitenin elle tutulur bir hale gelmesi mümkün olacak. İlk siteyi çıkardığımda TV, Radyo ve dergilerden olumlu tepkiler aldım, bu da daha iyisi için motivasyon sağladı. 3 kez TV'de yayınlandı adres, Hot TV ve Dream TV'de, TRT Radyo 3'ten Caner Beklim, Hakan Tamar'dan övgü dolu sözler aldım. Sizin de siteyi yenileme konusunda katkılarınızı bekliyorum.
Bu arada Hail to the thief orjinal albümü bana Radyo Eksen'de yapılan en iyi radiohead şarkısı anketi oylaması sonucu çıktı :D
Levent TÜRKYILMAZ
ben acamadim bu adresteki siteyi...
bende açılıyor ama, bir de http://radioheadturkiye.sitemynet.com/ adresini deneyin, sanırım bu sefer açılır. Bu arada site hakkında yorumlarınızı da beklerim.
Biyografiler sayfasındakiler sizin beğenilerinizle ortak ya da yakın şeylerse, ve müzik üzerine kalem oynatabilecek potansiyelim var diyorsanız sitede sizlere de yer bulunur her zaman
ben iceledim biraz siteyi. icerik yonunden hic de fena olmayanbir site olmus. tasarim icin pek iyi seyler soyleyemiyecegim. biraz luzumsuz seyler var gibi. bir kere neden dark side of the moon albumunun kapagindaki amblem kullanildi anlayamadim? pink floyd ve rediohead arasindaki gondermeler iliskisine vurgu yapilmak istendiyse pek mantikli bir yontem degil.
ben bu tip sitelerin tasarimlarinin genel konseptinini isin ruhuna uygun yapilmasindan yanayimdir. radiohead'in muzige yaklasimi neyse fan sitelerinin web tasarimina bakis acilari da o olmalidir. elbette cok zor bir sey ama "olmus" demek icin de bu gerekiyor sanirim. yine de boylesi bir cabaya cok olumlu baktigimi, firsat bulursam katkida da bulunmak istedigimi belirteyim. yapici olmak maksadiyla soyledim bu elestirileri.
ben de bişeyler yazacaktım ama eleştirilerimin genelde çok acımasız ve kırıcı olduğu söylenir o yüzden çekindim. dark side of the moon kapağı bana da çok batmıştı ama.
radiohead fan sitesi denince aklıma tek bir site geliyor. türkçe bir site de fena olmazdı tabi ama böylesi varken başka birine ihtiyacım olacağını sanmıyorum.
http://www.ateaseweb.com/
girişimi için kutlarım Levent Beyi. artık daha çok eğiliceğini söylemiş siteye. çeşitli gruplar, plaklarla ilgili yazıların birarada bulunabilmesi iyi bir özellik ama bence radiohead sitesinin dışında bunların ayrı bir alt. müzik sitesinde toplanması daha güzel olur. o daha kapsamlı site kaynaklı bir mail grubu kurulması da iyi olur, çünkü mesela yahoogroupsta bu tür bir türkçe grup eksikliği vardı. tabii 2 siteyle birden gel de sen uğraş denilebilir, orası ayrı. bu arada alttaki amblem akla hemen dark side... getiricek herkese ki bence de gereksiz birşey. elimden birşeyler geliyo olsa katkı sağlamak isterdim ama maalesef.
bu arada bu sene hail'in yan albümü tarzında çıkarılan com lag, beklediğimden bayağı daha iyi çıktı. hatta burdaki çoğu şarkı hail'dekilerden güzel geldi.
Eleştirileriniz doğrultusunda Radiohead sitemin banner'ını değiştirdim, anasayfa da biraz daha sade bir hale geldi, siteyi bilgisayarınızda hala değişmemiş - aynı görüyorsanız TEMPORARY INTERNET FILES klasörünü silmek gerekiyor. İlerde komple değişecek site.

R.E.M. 8 Haziran'da Türkiye'ye turneye gelecekmiş bu arada, bakarsınız Radiohead de onlar gidebiliyorsa biz de gideriz deyip şu inata bir son verirler. ;)
Nedir kardeşim bu Creep deliliği. CREEP RADIOHEAD'İN EN SIRADAN ŞARKILARINDAN BİRİDİR! Oh be, rahatladım az da olsa.
creep'i de diğer radiohead parçalarıyla eş tutarım. aşağı kalmaz, en kötü parçası da değildir.
ama en popüler, herkesin en çok bildiği bu nedenle de sıcak çayla temas etmiş yımşak sakız kıvamına gelmiştir. ama özünde kalitelidir.
You need to log in to post a reply.