Skip to content

Filmin yarısında salondan kaçmak

44 replies · 962 views

RA
rai
645 posts
Feb 15, 2005, 03:34 PM#17981

sermest wrote:

printerson wrote:
ya abicim nereden biliyoruz son yıllarda filmin ortasında sinema salonundan çıkan insan sayısında artış olduğunu. filmin arasında çıkmak da bir edep adap meselesidir.

yıllardır sinemaya giden birisiyim.gözlemlerime dayanarak böyle bir artışın olduğunu tespit ettim.

bu printerson'un kantin masasında yaptığı kamuoyu araştırmalarına benzedi :) bence son derece geçerli ve bilimsel bir yöntem.

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 15, 2005, 03:38 PM#17982

ben de yıllardır sinemaya giderim ben de azalma gözlemledim.

DA
darxoul
265 posts
Feb 15, 2005, 03:42 PM#17983

printerson wrote:
Hepsi müdaafa değil mi sonuçta?

bence hafifletici sepetlere ihtiyacın olabilir...

EL
eliza bennet
396 posts
Feb 16, 2005, 11:59 AM#17997

ya Printerson yazdıklarını okuyunca düşündüm de aslında haklı olduğun yerler çok. Beğenmediğim, içime sıkıntı veren bir filmi sonuna kadar izlemekte direnmek veya aynı şekilde bir kitabı okuyup bitirmekte diretmenin insana kattığı birşey var mı? (Benim başka bir arkadaşım da aynı senin gibi düşünür)
Ama ben her ne kadar fikir olarak ısınsam da maalesef uygulayamıyorum bunu. (Şimdiye kadar başlayıpta bitiremediğim sadece üç kitap oldu ki onların da ikisini arada estikçe bir iki sayfa okumaya çalışıyorum)
Sağlıksız bir takıntı. The Horse Whisperer'da bile salondan çıkmadım, çıkamadım. Distance, Yi Yi gibi filmleri evde tek seferde izleyemezsem ikinci akşam tekrar baştan denerim. Ne uğraşıyorsun? Canın sıkılıyor işte bıraksana! Yok illa bitecek ama neden? Onunda iyi bir (belki hiç bir) açıklaması yok. Şu aralar okuduğum kitapta bana hiç bir şey vermiyor ama inatla bitirmeye çalışıyorum işte.

DA
darxoul
265 posts
Feb 16, 2005, 12:03 PM#18000

eliza bennet wrote:
ya Printerson yazdıklarını okuyunca düşündüm de aslında haklı olduğun yerler çok. Beğenmediğim, içime sıkıntı veren bir filmi sonuna kadar izlemekte direnmek veya aynı şekilde bir kitabı okuyup bitirmekte diretmenin insana kattığı birşey var mı? (Benim başka bir arkadaşım da aynı senin gibi düşünür)
Ama ben her ne kadar fikir olarak ısınsam da maalesef uygulayamıyorum bunu. (Şimdiye kadar başlayıpta bitiremediğim sadece üç kitap oldu ki onların da ikisini arada estikçe bir iki sayfa okumaya çalışıyorum)
Sağlıksız bir takıntı. The Horse Whisperer'da bile salondan çıkmadım, çıkamadım. Distance, Yi Yi gibi filmleri evde tek seferde izleyemezsem ikinci akşam tekrar baştan denerim. Ne uğraşıyorsun? Canın sıkılıyor işte bıraksana! Yok illa bitecek ama neden? Onunda iyi bir (belki hiç bir) açıklaması yok. Şu aralar okuduğum kitapta bana hiç bir şey vermiyor ama inatla bitirmeye çalışıyorum işte.

biz buna modernizm diyoruz.

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 16, 2005, 01:32 PM#18005

darxoul wrote:

eliza bennet wrote:

ne yaptın darxoul? anlat bari şu muhabbetin neresine modernizm diyoruz?

DA
darxoul
265 posts
Feb 16, 2005, 02:06 PM#18007

printerson wrote:

darxoul wrote:

eliza bennet wrote:

ne yaptın darxoul? anlat bari şu muhabbetin neresine modernizm diyoruz?

böyle iç içe komik oluyor... :)

aslında bir espri yapmak istemiştim, ama sondaki gülen yüzü unutmuşum. tabii ki buna modernizm demiyoruz, ancak modernizmin kapaplılık, sistemlilikle ilgili genel yaklaşımında, bu, kitabı, filmi bitirme (dergileri sırayla arşivleme vs.) alışkanlıkları (ki bende de vardır; çok az filmi seyretmeyi çok az kitabı okumayı yarıda bırakabilmişimdir) için yeterince kaynak var gibi geliyor.

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 16, 2005, 02:18 PM#18009

aslında ben de anladım gibi nasıl bir gönderme yaptığını...

bugün güzel değil ama çalışırsak sonu çok güzel olacak vaadi, protestan ahlakına nüktedan bir gönderme gibi duruyor...

çok mu zorladık? kafalaın böyle çalışması insanı sevindiriyor bazen :)

DA
darxoul
265 posts
Feb 16, 2005, 02:51 PM#18015

printerson wrote:
çok mu zorladık? kafalaın böyle çalışması insanı sevindiriyor bazen :)

evet, aslında böylesi daha kolay. kimi zaman konformizmle at başı gittiğini düşünsem de bu tavrın, çoğunlukla işlevsel buluyorum. her şeyden önce kendi tavrımda ve üslubumda çok açık görüyorum bunu. modernizmi eleştirmek gerek, ama bunu yaparken dikkatli de olmak gerek. sapı samana katmadan (fazla mı modernist oldu?).

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 16, 2005, 02:54 PM#18016

yok analitik düşünmeye övgü kategorisine girdi :)

ne o kategori mi dedim ben?

AS
asuman
32 posts
Mar 03, 2005, 04:07 PM#18648

mimar babam isimli belgeselde o kadar sıkıldım ama çıkmadım. kendimi tebrik ederim. nitekim filmin sonuna doğru keyifli bikaç sahne oldu:) çıkamadım yaa. sanki böle birini terkediyomuşum gibi geldi. bak dur. bi şans daha ver, daha söleyeceklerim bitmedi der gibi geldi perdeden birileri:)

EF
efrasiyab
8 posts
Mar 07, 2005, 11:06 PM#18770

kral arthur'dan kaçılır !!!yarısını bile beklemenize gerek yok şöyle kenardan köşeden kayıverin. ama bu filmin bende cok güzel bir anısı var ...filmden cıkmış yürüyoken bi kız arkadaşımı görüyorum kral arthur'dan geldiimi söylüyorum kız tabi sorular sormaya başlıyor,sonra ben diyorum filmin sonunu söyliyim mi diye.kızcagız yalvarıyor söylememem için...ulan her tarihi filmin sonu zaten belli değil midir? :P

EF
efrasiyab
8 posts
Mar 07, 2005, 11:07 PM#18771

kral arthur'dan kaçılır !!!yarısını bile beklemenize gerek yok şöyle kenardan köşeden kayıverin. ama bu filmin bende cok güzel bir anısı var ...filmden cıkmış yürüyoken bi kız arkadaşımı görüyorum kral arthur'dan geldiimi söylüyorum kız tabi sorular sormaya başlıyor,sonra ben diyorum filmin sonunu söyliyim mi diye.kızcagız yalvarıyor söylememem için...ulan her tarihi filmin sonu zaten belli değil midir? :P

Miskinadam
Miskinadam
526 posts
Mar 07, 2005, 11:19 PM#18774

jean d'arc ı izlemeye giderken sonunda kızı yakıyolar dediğim için bana kızan bi arkadaşım vardı.

printerson
printerson
1,034 posts
Mar 08, 2005, 10:25 AM#18781

bence öyle kişilerle arkadaşlık yapma...

You need to log in to post a reply.