Skip to content

en iyi teen slasher

18 replies · 1,081 views

OU
outsider
650 posts
Jul 04, 2002, 10:10 PM#182

en iyi teen slasher

Vallahi muhafazakar söylemini bir kenara bırakırsak michael myers derim ben. h20' de pek eskisi kadar tat vermese de yine de ürpertiyordu. Freddy Kruger'da ayrı bir hikaye. Bir de wes craven'ın ilk filmlerinden 'Last House On The Left'de ki sapık komünde Wisler diye bir herif var. İnsanının kanını donduran cinsten. Çakal'dan da öte bir şey!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 05, 2002, 05:23 AM#185

final destination gözden kaçırılmaması gereken bir film bence. sinema tarihinin en baba seri katiline sahip olması da ayrı bişey tabi.

DO
dopey
914 posts
Jul 05, 2002, 08:19 PM#191

ben derimki texas chainsaw masscare her ne kadar bir teen slasher olmaktan öte sadece slasher olsada benim için her zaman kült vasfIna sahip olacak.. always leather face .. bir de tobe hooper IN dehası karşısında eğilmek lazIM ..

Last edited: Jul 16, 2002, 08:13 PM (1)

LY
lynch2046
109 posts
Jul 10, 2002, 07:42 PM#210

Ben hallowen ı çok seviyorum.Tüm teen-slasher ların atası konumunda benim için.Ama texas c... da slasher türünü çok uçlara götüren şok edici bir film.

SO
SOLAS
236 posts
Jul 11, 2002, 03:12 PM#216

bu sene birincisi düzenlenen BAĞIMSIZ FİLM FESTİVALİNDE bi film izlemiştim ED GEİN adında. Ed Gein kuzuların sessizliğinde jodie foster ın yakalamak için muhterem dr. hannibal lecter ile muhabbete girdiği katilin ein babası oluyor. Ortalığın kanla yıkanmadığı eli yüzü düzgün bi korku-gerilim örneğiydi. Ed Gein bu anlamda seri katillerin ilklerinden olup daha sonra bizim pek çok isimle haşır neşir olmamızı sağladı. teen-slasherlar içinde H 20 nin durumu çok vahimdi michael myers ın karizmasını alt üst ediyordu özelliklede son sahnede ablasından(jamie lee curtis) yardım dilendiği sahne onu bitirdi. tabi teen slasher denince screm serisini atlamamak lazım özellikle de ilki oldukça iyiydi. son olarak bu konuda gece yarısı sineması dergisinde ve popüler sinemada 2-3 sayı süren iyi yazılar çıktı özellikle geceyarısını tavsiye ederim net üzerinden ulaşmak isteyenlere www.geocities.com/geceyarisi

TY
Tyler Durden
39 posts
Jul 13, 2002, 02:00 PM#230

Her ne kadar ikinci yarısı çok klişe bir şekilde ilerlesede,inanılmaz ilk yarısı ile FINAL DESTINATION kalbimde özel bir yere sahipir.Yine de ÇIĞLIK'ı es geçemem.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Feb 20, 2003, 06:19 PM#1542

HALLOWEEN'in türün kodlarını belirlemesi ve bir ilk olması dolayısıyla özel bir yeri vardır.
SCREAM türün kodlarını tersine çevirdiği ve türü canlandırdığı için ilgiyi hak eder. Ayrıca bana kalırsa iyi bir filmdir de.
FINAL DESTINATION: Film tam da "eli bıçaklı katil ev içinde bağırarak koşan kızı ağır adımlarla takip eder" klişesinden sıkıldığımız zamanda vizyona girmişti ve ilaç gibi gelmişti.
NIGTHMARE ON ELM STREET: Film fantastik bir teen slasher sayılabilir. En kanlı ve en orjinal ölüm sahnelerine sahip kuşkusuz. "DON'T YOU EVER FALL ASLEEP"
I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER: Serinin bu ikinci filmi klişe slasherlar arasında en iyisydi bence. Sürekli yağmur yağan izole bir adada kovalamaca fikri hoşuma gitmişti.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 06, 2003, 06:43 PM#4635

My Bloody Birthday hepsini ezer geçer...

Tobe HOOper eli öpülesi...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Aug 01, 2003, 08:46 AM#5160

yeni texas chain massacre'in fragmanı yayınlandı. hiç de fena durmuyo.
tobe hooper'ın funhouse'ı da iyidir bu arada...

EV
evil willow
116 posts
Feb 29, 2004, 01:26 AM#8864

eskisi kadar vahşi değilmiş diyorlar texas chainsaw'un yeni versiyonu için

DO
dopey
914 posts
Mar 04, 2004, 11:44 AM#8991

eski yeninin yerini tutmaz dejavular otantik esintiler öze saygılar olduğu sürece içimizde
i like the original version söylemi çıkıverir
dont you ?

FI
Fink
7 posts
Nov 10, 2004, 05:30 PM#15710

SOLAS wrote:
bu sene birincisi düzenlenen BAĞIMSIZ FİLM FESTİVALİNDE bi film izlemiştim ED GEİN adında. Ed Gein kuzuların sessizliğinde jodie foster ın yakalamak için muhterem dr. hannibal lecter ile muhabbete girdiği katilin ein babası oluyor. Ortalığın kanla yıkanmadığı eli yüzü düzgün bi korku-gerilim örneğiydi. Ed Gein bu anlamda seri katillerin ilklerinden olup daha sonra bizim pek çok isimle haşır neşir olmamızı sağladı. teen-slasherlar içinde H 20 nin durumu çok vahimdi michael myers ın karizmasını alt üst ediyordu özelliklede son sahnede ablasından(jamie lee curtis) yardım dilendiği sahne onu bitirdi. tabi teen slasher denince screm serisini atlamamak lazım özellikle de ilki oldukça iyiydi. son olarak bu konuda gece yarısı sineması dergisinde ve popüler sinemada 2-3 sayı süren iyi yazılar çıktı özellikle geceyarısını tavsiye ederim net üzerinden ulaşmak isteyenlere www.geocities.com/geceyarisi

Ed Gain korku sinemasının en çok yararlandığı gerçek kahramanlardan biri.Norman Bates(Psycho),Lecter(Silence Of The Lambs),Leatherface(T.Texas C. Massacre)...hepsi Ed Gain'den esinlenerek oluşturulmuş katillerdir.

QU
Quenkathes
16 posts
Nov 30, 2004, 03:40 PM#16058

final destination'ın ikinci bölümündeki ölümler çok sağlamdı. ama hala kararsızım hangisi daha iyi diye.ikisi de değil galiba.

EL
eliza bennet
396 posts
Nov 30, 2004, 03:53 PM#16059

Texas Chainsaw Massacre'ı tek geçerim bu konuda bende - yani korkmak filan bir yere kadar ama bu film beni sinema olarak ta başka boyutlara götürdü.

Yeni versiyonunu izlemek için içimde hiç istek yok.

Bu arada Witchboard diye bir film var, benim hakikaten dehşet korktuğum tek slasher filmidir. Öyle ahım şahım bir film değil ama nedense ödüm patlamıştı izlerken. Bulsam bir yerlerde yine izlemek istiyorum zira 10 sene filan oldu herhalde.

Ben Final Destination'ı izlerken uyuyakalmıştım, hadi bu birşey değil ama aynı şey Halloween'i izlerken de olmuştu.

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 01, 2004, 09:40 AM#16066

The Nightmare on Elm Street serisini ayrı tutarım,yeri doldurulamaz anıları vardır bende.Sayesinde bende az kabus görmedim-tabi benim baya küçüklüğüme denk gelir bu seriyi izlemem.

Halloween

Scream

Final Destination

Witchboard,eliza kesinlikle katılıyorum,ben de pek korkmuştum ilk izlediğimde.3 filmlik bir seri bu da.Neyse,bende mevcut kendileri.Hatta ouija(witch) board da var istersen :)

Urban Legend

Lost Boys

Friday the 13th,özellikle serinin ilk filmi.

Jeepers Creepers

Scream if you know what I did last summer,bi ara böyle bir proje vardı,ama yalan oldu.

You need to log in to post a reply.