Skip to content

en iyi teen slasher

18 replies · 1,081 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Dec 01, 2004, 09:58 AM#16069

lost boys çok sağlam bir filmdir...
izlemeyenlere tavsiye ederim...

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 01, 2004, 10:32 AM#16071

tranydafilisus, çok yaşa sen yaaa!

Witchboard hangi formatta (dvd/vhs/vcd)? Eğer ödünç vermek güzelliğinde bulursan ben uçarım mutluluktan!

Ouija board mu? pas diyorum ;)

Lost Boys'u tavsiye edenlere canıgönülden katılıyorum (hoş ben ona bir sub genre yakıştırsam slasher değilde, horror/comedy derdim herhalde). Ayrıca en güzel "tag line"lardan biri de bu filme ait bence

Sleep all day, party all night
Never grow old, never die

It is fun to be a vampire

80'lerin soundlarını sevenler için soundtrack'i ayrıca tavsiye edilir. Doors'un 'People are Strange' şarkısına Echo and the Bunnyman bir cover yapmış, güzel olmuş.

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 01, 2004, 12:28 PM#16074

DVD formatında,1.bölge.Tabiki ödünç veririm ne demek :)
Lost Boys'un soundtrack'i gerçekten dinlemeye değer,film de bir o kadar güzel.
Bi de berbat teen slasher'lardan bir tane söyliyim,mutlaka izleyin insanı hayretler içinde bırakıyor: Cabin Fever

Last edited: Dec 01, 2004, 12:33 PM (2)

CO
costanza
314 posts
Dec 02, 2004, 05:01 PM#16115

"'Last House On The Left'de ki sapık komünde Wisler diye bir herif var."
o, bahsedilen türden uzak aslında. ordaki çok inandırıcı sapık krug'du.

"texas chainsaw masscare her ne kadar bir teen slasher olmaktan öte sadece slasher olsada..."
niye ki? öldürülenler teen, final girl var, maskeli katil var, vücutları parçalıyor deşiyor vs... galiba demek istediğin, halloween ve takipçisi filmlerden biri olmadığı. ama zaten onlar slasher'ın alt türü teen slasher'ın en geniş alttürü olan stalker/stalk'n'slash olarak kabul edilebilir. yani halloween ve onlarca taklidinde katilin POV çekimleri olduğu için, bunları stalk'n'slash alttürü; texas..., scream gibileri de sadece teen slasher/teenie-kill flick/slice'n'dicer vs. olarak gruplanabilir.

"FINAL DESTINATION: ... ilaç gibi gelmişti."
evet. biraz amerikan zihniyetiyle konsept heba edilse de, scream 1den sonrakilerin en ilginciydi. cinayet sahneleri çok iyiydi. 2. bölümse bilhassa yönetmenlik olarak berbattı.

"NIGTHMARE ON ELM STREET: En kanlı ve en orjinal ölüm sahnelerine sahip kuşkusuz."
en kanlı derken bu türün tamamı kastediliyor olamaz herhalde. bu alttürde 80lerden onlarca film var, çoğunun yanında elm st... çocuk filmi gibi o açıdan. en kanlı cinayet sahnelerine sahip slasher'ın rosemary's killer/the prowler diye bir film olduğu söylenir.

urban legend ilginç bi konuyu heder etmişti. cinayet sahneleri birbirinden etkisizdi. sonu da saçmasapandı. ama fırsat oldukça seyrederim nedense.

"Bi de berbat teen slasher'lardan bir tane söyliyim,mutlaka izleyin insanı hayretler içinde bırakıyor: Cabin Fever"
fena değildi, haksızlık ediyoruz bence o kadar berbat film arasında.
troma bu alanda da kötüler açısından önde. 'girls school screamers' gördüğüm en kötü slasher: http://www.troma.com/posters/gsscreampos.jpg

bu türde en sevdiğiniz cinayet sahneleri hangileri?
TCMde, leatherface'in kızı hop diye çengele asıverdiği ve eve ilk giren elemanın kafasına balyozu aniden indirip demir kapıyı çektiği sahneler, şok edici etkilerinden dolayı favorilerim.

aradaki daha az etkili birkaç filmi saymazsak; bu alt-türün malzemeleri psycho tarafından tedarik edilip, bava tarafından hazırlanmış, TCM ile terbiye edilmiş, halloween'le de pişirilip servis edilmiştir. sonra craven tarafından (elm st.'le, zekice) ısıtılıp tekrar servise sunulan carpenter'ın pişmiş yemeğine, bilahare k. willamson tarafından su katılmıştır! yok, ciddiye almayın, scream de yaman film.

halloween ve taklidi filmler, evet, bazı muhafazakar endişeleri dışa vurur. ama kaydadeğer ilerici yanları gözden kaçırılır. ayrıca anlatı yapısı da (klasik yapıya göre) yenilikçidir.

slasher metninin sembolik yapısından bahsedilecek olunursa, bir-iki kelam ederim ben de. türün popülaritesinin sebebi sadece kanlı sahneler vs. midir? genç erkek ağırlıklı seyircinin en başlarda katille, sonra final kızıyla özdeşleşmesi neye işarettir? katil masculine'i, final kızı feminine'i ne kadar temsil eder? final kızı psikanalitik olarak başka bir temsili aşamadan mı geçiyor filmin sonunda? velet michael myers ne diye gidip ablasını öldürür, manyak mıdır?

Last edited: May 04, 2005, 03:17 PM (1)

You need to log in to post a reply.